< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2600 - 2699

37e cyclus – – NEUROVERSUM

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2613 • 2127    AGENT VAN DE SUPERINTELLIGENTIE


In de Melkweg schrijft men het jaar 1469 nieuw galactische tijdrekening (NGT) - dat komt overeen met het jaar 5056 christelijke tijdrekening. De verschrikkelijke, maar korte oorlog tegen de frequentie monarchie is intussen zes jaar geleden. De hoop op een lange tijd van vrede blijft helaas onvervuld. De geheimzinnige macht QIN SHI slaat toe en het gebeurt op meerdere manieren: Alaska Saedelaere dringt met het kosmocratenruimteschip LICHTKRACHT in het rijk van de harmonie door om diens commandante Samburi Yura te bevrijden. Bij de eerste ontmoeting met de hertogin komt het echter tot misverstanden en Saedelaere blijft met de dwergandroïde Eroin Blitzer in het paleis van de harmonie onder observatie.

Het Sol-stelsel wordt door onbekende krachten naar een hermetisch afgesloten universum ontvoerd, waarin de geheimzinnige Auguren de kinderen en jongeren willen beïnvloeden om de mensheid 'opnieuw te formatteren'.

Perry Rhodan tenslotte heeft het in de door oorlogen bezochte dubbelgalaxie Chanda terecht doen komen, waar hij eerst een buitenpost op moest zetten en informatie verwerven. Nu geldt zijn zorg het legendarische langeafstandsruimteschip van de mensheid. Op zijn zoektocht belandt hij bij de geheimzinnige Ennerhahl - hij is een agent van de superintelligentie ...


Ennerhahl en Perry Rhodan - kunnen ze elkaar vertrouwen? Wie is de opdrachtgever van de geheimzinnige en welke rol speelt Delorian in de strijd om het BOTNET? Christian Montillon beschrijft de verdere avonturen van de onsterfelijke Terraan in de volgende aflevering.


Oorspronkelijke titel: Agent der Superintelligenz

Auteur: Michael Marcus Thurner

Omslag: © Dirk Schulz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Dirk Schulz/Horst Gotta/Rainer Castor

Nederlandse vertaling: Hans van der SchoorSamenvatting: hij is een dubieuze humanoïde – en hij werkt in opdracht van een hogere macht.


Locatie en tijdsruimte: Chanda – september 1469 NGT (5056 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan – De Terraan moet voor of tegen een nieuwe kennismaking beslissen. Protector Kaowen – De Xylthe neemt twee verdachte bemanningsleden van de BASIS gevangen. Trasur Sargon – Een Ertruser overwint zijn angsten. Ennerhahl – De geheimzinnige laat zich in de kaart kijken.Met de hulp van een Daniël-robot vinden Trasur Sargon en Gamma Oulhaq andere achtergebleven bemanningsleden in de BASIS, waaronder de commandant Erik Theonta. Deze is gewond en draagt de leiding van de groep over aan de Ertruser. Als blijkt dat bij de eveneens in de BASIS-fragmenten gestranden Dosanthi de para-vaardigheid is afgenomen, plant Trasur Sargon een tegenaanval. Intussen deelt de BASIS zich steeds verder op, tot van enkele segmenten alleen nog kleine fragmenten over zijn. Perry Rhodan en Ennerhahl zoeken vergeefs naar de grijze ruimte, waarin vermoedelijk het multiversum-oculair verstopt is. Het lukt Rhodan steeds beter te communiceren met het pak van de universa. Via deze krijgt hij kort contact met Raphaël die zich erg verrast toont over de activering van het Thanatos-programma – HET heeft dit niet bevolen. Hij zegt dat deze assemblage genaamd Phanes een wedergeboorte inleidt.

De activiteiten van beide mannen blijven niet verborgen voor de Xylthen. De indringers worden gepeild en met trekstralen binnengehaald in protector Kaowen's vlaggenschip RADONJU. Ennerhahl laat het gewoon gebeuren en is zelfs niet onder de indruk als reparat Mastarmo dreigt met folteren. Ennerhahl laat Rhodan het initiatief nemen, maar Kaowen kiest toch voor Ennerhahl. Nu pas zet Ennerhahl zijn verborgen wapenarsenaal in van een onopvallende armband en activeert een temporeel veld dat het tijdsverloop voor hem en Rhodan extreem versnelt. Ennerhahl vernedert Kaowen door obscene tekeningen in zijn gezicht te etsen. Rhodan en Ennerhahl vluchten, verlaten het schip echter nog niet. In plaats daarvan vertelt de humanoïde met de donkere huid in een schuilplaats zijn levensverhaal aan de Terraan, in zoverre deze hemzelf bekend is.

Ennerhahl's herinneringen beginnen pas aan het begin van een harde opleiding op de planeet Begin, waar men hem zijn enige metgezel toestaat, een robot genaamd Anarch-Gamas. Voor een onbekende opdrachtgever met een ondoorgrondelijke moraal en raadselachtige doelen, die hij Schaduwlicht noemt, voert Ennerhahl daarna enkele missies uit. Op een dag krijgt hij van een androïden de opdracht om het BOTNET bij zijn opdrachtgever terug te bezorgen. Voor dit doel krijgt hij een verbeterde lichtcel en beperkt toegang tot de tijdbronnen. Zijn zoektocht voert hem naar Totemhain waar hij Alaska Saedelaere ontmoet en uiteindelijk in de galaxie Chanda, dat identiek is aan Alkagar. Deze galaxie zou bij het polypoortnet moeten horen, is echter niet bereikbaar en wordt sinds 1463 NGT niet meer door de controllers getoond. In de werf APERAS KOKKAIA ontmoet hij een vreemdeling (Delorian Rhodan), die het BOTNET zelf wil verkrijgen en moet zich tegen hem verweren. Tenslotte verneemt hij over de geplande verplaatsing van de BASIS naar de werf en saboteert hij deze poging om Perry Rhodan tijd te verschaffen voor tegenmaatregelen.

Ennerhahl biedt Rhodan aan het einde van zijn verhaal nogmaals aan om samen te werken, houdt echter naar de mening van de Terraan belangrijke informatie achter. Voordat Rhodan dit kan ophelderen vindt er een explosie plaats. Gas dringt binnen en verlamt beide mannen. Hun schuilplaats is ontdekt.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

©®nelis van den Ende