< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2600 - 2699

37e cyclus – – NEUROVERSUM

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


Samenvatting: een ontmoeting bepaald zijn lot – met het wereldenschip voor een beslissing.


Locatie en tijdsruimte: Escalian – 12 tot 16 januari 1470 NGT (5057 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan – De onsterfelijke dwingt om een geheim te onthullen. Gucky – De muisbever kan zijn krachten niet gebruiken. Mondra Diamond – Perry Rhodan's partner ziet hulpeloos toe bij de ondergang van een wereld. Nemo Partijan – De quintadim-topoloog geeft toe aan zijn eigenaardigheid. De commandant – Hij neemt zijn positie in.Pean's vernietiging staat op het punt te gebeuren. Perry Rhodan, Gucky en Alaska Saedelaere vluchten uit de howalgoniumgrot. de bewusteloze Nemo Partijan nemen ze mee. De Peaners verschaffen hun gasten nog net zo veel tijd dat ze de ondergang van de wereld kunnen ontkomen met de SCHROEF-B. De cellenactiveerderdragers moeten enkele dagen in medotanks doorbrengen. Of Nemo Partijan ook weer zal genezen is twijfelachtig gelet op de eigenlijk dodelijke hyperstralingsdosis. Als Rhodan op 15 januari 1470 NGT uit de helingsslaap ontwaakt en Partijan's tank leeg aantreft gelooft hij dat de Stardust-Terraan is gestorven. In werkelijkheid is Partijan springlevend en bevindt zich reeds in de centrale van het wereldenschip.

Rhodan heeft genoeg van Partijan's geheime kwaaltjes en weet de waarheid uit hem te trekken. Partijan vertelt: op de leeftijd van vijf jaar is hij met zijn ouders in het prospectorschip onderweg in de buurt van de zon van het van het Stardust-stelsels. Het schip wordt door een howanet aangevallen. Het teleporteert zich in de centrale en omhult de jongen en deponeert bij hem enkele hyperkristalsplinters. Dan verdwijnt het howanet weer. De splinters verbinden zich op moleculair vlak met Partijan's wervelkolom en blijven daar zitten. Aan deze splinters heeft hij niet alleen rugpijn te danken, maar ook een bijzondere affiniteit met hyperkristallen en de vaardigheid om de hyperruimte waar te nemen als een landschap. Op Pean hebben de splinters de dodelijke energie geabsorbeerd en onschadelijk gemaakt.

Net als eerder Alaska Saedelaere en Eroin Blitzer wordt nu ook Partijan door het wereldenschip als geautoriseerd erkend en gehypnogeschoold. Hij ontdekt een eerder onbekende nalatenschap van Sholoubwa: een camouflagesysteem dat lijkt te functioneren als een ATG. Daarmee kan het wereldenschip zich tijdelijk verplaatsen in een labiele zone waarin verstopt is en zelfs niet door QIN SHI kan worden opgespoord. Zo gecamoufleerd vliegt het wereldenschip naar Sholoubwa's stuurwereld-1 want daar lijkt QIN SHI iets belangrijks voor te bereiden. Op 16 januari verschijnt daar het BOTNET. Een dimensietunnel wordt opgebouwd. Rhodan en Mondra Diamond gaan ervan uit dat daarmee een verbinding zal ontstaan met het Sol-stelsel.

De commandant van de LICHTKRACHT observeert deze gebeurtenissen vanaf Tolmar. De hyperkristalplaneet wordt verhit tot deze uiteenspat. Een transfer naar stuurwereld-1 vindt plaats. De kobaltblauwe cilinder gaat daarheen en bevindt zich nu precies op de plek waar de kosmocraten haar oorspronkelijk wilde hebben.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

©®nelis van den Ende