< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2600 - 2699

37e cyclus – – NEUROVERSUM

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2697 • 2307    HET PAK VAN DE UNIVERSA


We schrijven het jaar 1470 nieuwe galactische tijdrekening (NGT) - dat komt overeen met het jaar 5057 christelijke tijdrekening. Op een tot nu toe niet verklaarde wijze verdween het Sol-stelsel met al zijn planeten en bewoners uit het bekende universum.

De thuiswereld van de mensheid is naar een eigen klein universum verplaatst, waar de Terranen op vreemde buren stoten, die zich alles behalve vriendelijk gedragen. Na talloze verwikkelingen lukt het Reginald Bull echter om een wapenstilstand te bereiken.

Nu moeten de mensen vrezen voor het binnendringen van QIN SHI, de negatieve superintelligentie die dit pocketuniversum heeft gecreëerd. Deze vijand heeft er echter geen rekening mee gehouden dat zijn voormalige bondgenoten zich hebben geheroriënteerd en nu aan de kant van Terra staan.

Er komen tal van factoren kijken bij het stabiliseren van de anomalie. Perry Rhodans zoon weet dat en daarom is hij al lang geleden een ontwikkeling gestart waarmee de Terranen al geconfronteerd zijn en die nu haar afsluiting nadert. Een bestanddeel van de planning is hierbij het pak van de universa ...


Samburi Yura en Delorian Rhodan aan de ene kant, QIN SHI aan de andere - en ertussenin miljarden levende wezens, die zo goed als hulpeloos zijn uitgeleverd aan het hele gebeuren. De volgende aflevering, met als titel DE NECROFOOR, beschrijft de gebeurtenissen rondom QIN SHI en het neuroversum.


Oorspronkelijke titel: Der Anzug der Universen

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Latoya KrefferSamenvatting: samenloop van omstandigheden in de anomalie – de tegenstellingen worden opgelost.


Locatie en tijdsruimte: Escalian – 17 januari 1470 NGT (5057 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan – Een vader distantieert zich van zijn zoon. Mondra Diamond – Een moeder moet kleur bekennen. Craton Yukk – Een hertog probeert een rijk bijeen te houden. Samburi Yura – Een Enthoonse probeert bemiddelaarster te zijn.Relatiecrisis bij Perry Rhodan en Mondra Diamond: daar Rhodan standvastig weigert om in te gaan op Delorian's voorstel, of ook maar in overweging te nemen, is Mondra nogal gekrenkt. Rhodan probeert om haar moeder gevoelens te begrijpen. Hij is bereidt om Mondra los te laten als ze voor Delorian kiest, maar daarmee lijkt Mondra ook niet tevreden te zijn.

Intussen is QIN SHI's vloot en de wereldengesel volledig opgerukt bij de doorgang naar de anomalie. Een aanval is nodig maar Rhodan aarzelt en gedraagt zich vreemd. Als hij dan toch de aanval beveelt op de wereldengesel, talmt hij langer dan nodig met de herstart van de omgebouwde handelsster via zijn oer-controller. Als een fiasco dreigt duikt Ennerhahl met de lichtcel op. Eindelijk gebruikt Rhodan de controller. Zo kan de wereldengesel in een gemeenschappelijke krachtsinspanning toch nog worden vernietigd. ARDEN heeft zich in de buurt verstopt en neemt de in de wereldengesel opgenomenen bewustzijnsinhouden over.

Het pak van de universa geeft nu toe Rhodan al sinds maanden te hebben gemanipuleerd. Eroin Blitzer krijgt van het pak coördinaten waar men naar toe moet vliegen. Met een truc komt Rhodan van het rebelse kledingstuk af als hij aangeeft kort te willen douchen. Nadat hij het pak heeft uitgetrokken wordt hij meteen door Gucky weg geteleporteerd. De cabine wordt met een energieveld omhuld. Maar daardoor laat het pak zich niet tegenhouden.

Samburi Yura verschijnt met een ruimteschip dat verbluffend veel lijkt op de SYZZEL (een solo-ruimtevaartuig van de kosmocraat Taurec). Bovendien kan ze een beroep doen op de voormalige BASIS, plus een oud bewakingsstation van de kosmocraten, evenals een tijdbron die zich in de buurt bevindt. Samburi Yura verklaart dat het bewakingsstation haar in handen is gevallen omdat Escalian niet meer waarneembaar is voor de kosmocraten sinds TAFALLA zijn traumatische belevenis had in een kosmonucleotide.

Het pak van de universa neemt Mondra Diamond over. Hij lijkt haar levensenergie op te zuigen. Rhodan neemt een beslissing en laat toe dat het pak overgaat naar Samburi Yura. De bewering van de Enthoonse dat Delorian oprechte voornemens heeft, gelooft hij nog steeds niet. Intussen probeert ARDEN te redden wat er te redden valt en onttrekt deze bij alle Escalianen (ook Alaska Saedelaere) de escaran. Het lijkt erop dat ARDEN probeert aan te sterken voor een gevecht tegen QIN SHI.

Dan verschijnt de LICHTKRACHT. QIN SHI wordt gesommeerd om het miniuniversum te vernietigen. Samburi Yura moet in de dienst van de kosmocraten terugkeren en haar straf ondergaan. Worden deze eisen niet vervuld dan dreigt de vernietiging van de gehele ruimtesector van Escalian met een necrofoor.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

©®nelis van den Ende