< vorige  |  volgende >  |  INDEX

Reeks 2600 - 2699

37e cyclus – – NEUROVERSUM

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2657 • 2219    GEHEIM BEVEL WINTERSTILTE


We schrijven het jaar 1469 nieuw galactische tijdrekening (NGT) - dat komt overeen met het jaar 5056 christelijke tijdrekening. Op een tot nog toe onopgehelderde manier verdween het Sol-stelsel met zijn planeten evenals alle bewoners uit het bekende universum. Het vaderland van de mensheid werd naar een eigen klein universum getransfereerd, waar de Terranen op vreemde buren stoten die hen zo te zien slecht gezind zijn. Sindsdien vecht de solaire mensheid om te overleven.

Van de geheimzinnige Spenta's weet men het minst: zonnen liggen hen aan het hart. Naar hun mening wordt Sol door het lijk van de superintelligentie ARCHETIM ontsierd - daarom hebben ze het hart van het stelsel 'verhuld'.

Heel anders zijn de Fagesy's: ze zíen in de mensen gemene dieven die het lijk van een superintelligentie gestolen hebben, en eisen genoegdoening. Ze worden terzijde gestaan door de Sayporanen, die niets minder in de zin hebben dan de 'herformattering' van de mensheid. Er is een hachelijke situatie ontstaan... Als de mensen rebelleren leidt dat tot geheim bevel winterstilte ...


De Fimbul-winter schijnt Terra nu toch te hebben bereikt en er zijn maar enkelen die daar iets tegen kunnen ondernemen. Een van hen is Reginald Bull, de dood gewaande Terraanse resident die met zijn acties zijn leven nu echter daadwerkelijk op het spel zet. Verena Themsen beschrijft de verdere gebeurtenissen in de solaire residentie in de volgende aflevering.


Oorspronkelijke titel: Geheimbefehl Winterstille

Auteur: Leo Lukas

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Dirk Schulz/Horst Gotta

Nederlandse vertaling: Rik Rook