< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2600 - 2699

37e cyclus – – NEUROVERSUM

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2626 • 2140    ZOEKTOCHT IN SECTOR NUL


In de Melkweg schrijft men het jaar 1469 nieuwe galactische tijdrekening (NGT ) - dat komt overeen met het jaar 5056 christelijke tijdrekening.

Sinds de dramatische verdwijning van het Sol-stelsel met al zijn bewoners is de situatie in de Melkweg drastisch veranderd.

De regio om het verdwenen zonnestelsel heen is sector nul genoemd en is afgesloten door ruimteschepen van het galacticum. Koortsachtig proberen de verantwoordelijken van de galactische volkeren uit te vinden wat er is gebeurd. Het feit dat toen ook Perry Rhodan compleet met de BASIS op een tot dusver onbekende manier is 'ontvoerd', maakt de situatie nog ingewikkelder.

Geen wonder dat er in de Melkweg op veel plekken grote onrust heerst. Met het Sol-stelsel is immers een politiek en economisch knooppunt van de mensheidgalaxie weggevallen - de langetermijneffecten zijn al voelbaar. Om politieke leiding zeker te stellen is op de wereld Maharani een provisorische nieuwe regering van de liga van vrije Terranen gekozen.

De hoop om het Sol-stelsel terug te vinden geeft echter niemand op. En dus gaat de cellenactiveerderdrager Ronald Tekener op zoektocht in sector nul ...


De zoektocht in sector nul blijkt allesbehalve eenvoudig, hoewel Tekener hulp uit een onverwachte hoek kreeg.

In de volgende aflevering met als titel: de laatste dagen van de GEMMA FRISIUS, wordt verder verslag gedaan van de zoektocht van de JULES VERNE. Het gevonden schip de GEMMA FRISIUS zou weleens een doorbraak in deze zaak kunnen betekenen.


Oorspronkelijke titel: Suche im Sektor Null

Auteur: Michael Marcus Thurner

Omslag: © Dirk Schulz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Latoya KrefferSamenvatting: Ronald Tekener op zoektocht – deze leidt naar het onderzoeksruimteschip GEMMA FRISIUS.


Locatie en tijdsruimte: Melkweg – oktober - november 1469 NGT (5056 na Chr.)


Hoofdpersonen: Sichu Dorksteiger – De Atorse begeeft zich met een onsterfelijke in het alomvattende wit. Ronald Tekener – De 'smiler' staat voor het niets. Mohanram Tivelani – De commandant van de GEMMA FRISIUS wordt uitgedaagd. David Campese – Een nexialist probeert akelige gebeurtenissen te verklaren.Onder Ronald Tekener's leiding onderzoeken de wetenschappers van de JULES VERNE sector nul. De JULES VERNE wordt ondersteund door duizenden schepen van de LVT en het nieuwe galacticum. Sichu Dorksteiger is ook aan boord. Ze vertelt over het ontstaan van enorme Tryortan-afgronden bij het Antares-rif, die sinds 1467 NGT tot aan het verdwijnen van het Sol-stelsel massa's hyperkristallen en spijkerruimteschepen van de Spenta hebben uitgespuwd. De uitgestoten hyperkristallen waren identiek als degene die in de BASIS waren verschenen voor diens ontvoering. Tekener is gefascineerd door de Atorse. De evenzo mooie als briljante vrouw komt hem te nader en brengt hem meer dan eens van zijn stuk. Een bezoek aan de witte zaal van de JULES VERNE brengt geen nieuwe inzichten. In plaats daarvan worden Tekener en Dorksteiger tot aan de grenzen gebracht van hun draagkracht. Iets schijnt er niet te kloppen met de zaal.

Wat later krijgt Tekener een geheime boodschap van de voormalige TLD-chef Noviel Residor. Tekener volgt een door Residor uitgestippeld spoor naar een dwaalplanetoïde in de buurt van Barnard's ster die maar zes lichtjaar is verwijderd van Sol-stelsel. Residor heeft jaren lang zijn eigen dood voorgewend en huist sindsdien in een station waar een backup aanwezig is van NATHAN's dataopslag. Bereidwillig staat Residor enige informatie af uit dit geheugen aan de Smiler. De reden van zijn contact is dat Residor kort voor het verdwijnen van het Sol-stelsel nog berichten heeft ontvangen over verdachte activiteiten van de Auguren. Deze overhandigt hij Tekener, die op 14 november 1469 NGT terugkeert in de JULES VERNE. Dan wordt een scheepswrak gepeild van de explorervloot. Het gaat om de GEMMA FRISIUS, een bolvormig ruimteschip dat op 2 september – drie dagen voor het verdwijnen van het Sol-stelsel – is verdwenen in het grensgebied van de Ordhogan-nevel, dat nooit verregaand is onderzocht.

De GEMMA FRISIUS werd destijds in het doelgebied getroffen door een zesdimensionale energievlaag. Iets of iemand genaamd Bloemblad 37 nam langzamerhand alle systemen aan boord over en dode talrijke bemanningsleden. Een olieachtige substantie – vermoedelijk een intelligent wezen genaamd Klever 37 – werd tevens ontdekt. Robots en andere installaties die in contact kwamen met deze substantie ontwikkelden een griezelig eigen leven en keren zich tegen de bemanningsleden. Een enorme filigrein complex, met vaag de vorm van een bloesem, verscheen in de buurt van het schip en viel het aan. De bemanning had geen enkele mogelijkheid om verzet te bieden.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

©®nelis van den Ende