< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2600 - 2699

37e cyclus – – NEUROVERSUM

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2690 • 2252    DE VIJFDE AKTE


We schrijven het jaar 1469 nieuw galactische tijdrekening (NGT) dat komt overeen met het jaar 5056 christelijke tijdrekening. Op een tot nog toe onbekende manier verdween het Sol-stelsel met zijn planeten evenals alle bewoners uit het bekende universum.

Het thuisstelsel van de mensheid werd naar een eigen klein universum getransfereerd, waar de Terranen op vreemde buren stoten die zich allesbehalve vriendelijk gedragen. Na talrijke verwikkelingen kan Reginald Bull echter een wapenstilstand tot stand brengen.

Perry Rhodan strijdt tegen QIN SHI, de negatieve superintelligentie. Hij valt het rijk van de harmonie aan, het dreigt onder QIN SHI's aanval te gronde te gaan.

Psi-begaafde Peaners maken het Perry Rhodan en zijn vrienden mogelijk de positieve superintelligentie TANEDRAR bij te staan. Maar uitgerekend Rhodan en Gucky werden al door QIN SHI uitgeschakeld. De finale van de grote strijd naakt: het is de vijfde akte ...


De inspanning van de Peaners om TANEDRAR en QIN SHI met elkaar te verzoenen en QIN SHI te pacificeren was niet succesvol. De volledige overwinning van de negatieve superintelligentie schijnt nu niet meer tegen te houden zijn. Hubert Haensel beschrijft de verdere ontwikkelingen in de volgende aflevering.


Oorspronkelijke titel: Der fünfte Akt

Auteur: Marc A. Herren

Omslag: © Dirk Schulz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Michael Wittmann

Nederlandse vertaling: Hans van der SchoorSamenvatting: twee Terranen op het kosmische toneel – ze zijn getuige van het gevecht tegen QIN SHI.


Locatie en tijdsruimte: Pean – 11 tot 12 januari 1470 NGT (5057 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan – De onsterfelijke moet het razen van QIN SHI aanschouwen. Alaska Saedelaere – De onsterfelijke zoekt ARDEN. Nemo Partijan – De quintadim-topoloog begint aan zijn laatste gevecht. Arden Drabbuh – Een prinses bewapend zich tegen een superieure vijand. Dranat – Een hofnar keert terug en voert de laatste oorlog. Istinfor – Een Xylthe gaat strijden. Riftia Juntos – De Rombina is bezorgt om haar beschermeling.Alaska Saedelaere en Nemo Partijan zijn nog steeds via hyperenergetische strengen met elkaar en met TANEDRAR verbonden. Ze beleven de verzetsstrijd van het rijk van de harmonie tegen QIN SHI's invasiestrijdmacht, waarbij realiteit en visioenen zich vermengen.

Partijan ontmoet Gommrich Dranat. De hofnar uit het vermanende schouwspel grijpt persoonlijk in bij de ruimteslagen, bezorgt de tegenstanders alleen maar speldenprikken die met hoge eigen verliezen gepaard gaan. Uiteindelijk wordt de vloot van het rijk van de harmonie door een mijnenveld vernietigd dat door de hofnar zelf was aangelegd. DRANAT wordt door QIN SHI verslonden.

Saedelaere probeert prinses Arden Drabbuh ervan te overtuigen dat de oorlog niet met slagschepen kan worden gewonnen. Ze moet het plan van de Peaners volgen en zich verenigen met QIN SHI. Op een irreële rode vlakte onderhandelt de prinses met een avatar van de vijandelijke superintelligentie en biedt hem een pact aan. QIN SHI blijkt totaal niet onder de indruk en begint aan het lichaam van de prinses te knagen. Ze vlucht in een soort nevelwand, waarvoor QIN SHI bang is. De vlakte lost weer op. De maskerdrager stort in een zon.

Perry Rhodan en Gucky, die al niet meer verbonden zijn, gaan ervan uit dat TANEDRAR is verslagen. QIN SHI's volgende doel zal de Peaners zijn en de in de grot verstopte personen. Gucky meent dat Rhodan en hijzelf er iets tegen moeten doen.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

©®nelis van den Ende