< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2600 - 2699

37e cyclus – – NEUROVERSUM

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2681 • 2243    WERELD VAN HAAT


We schrijven het jaar 1469 nieuw galactische tijdrekening (NGT) - dat komt overeen met het jaar 5056 christelijke tijdrekening. Op een tot nog toe onbekende manier verdween het Sol-stelsel met zijn planeten evenals alle bewoners uit het bekende universum. Het thuisstelsel van de mensheid werd naar een eigen klein universum getransfereerd, waar de Terranen op vreemde buren stoten. De situatie spitst zich toe als de planeet door vreemde ruimtevaarders bezet en de zon Sol 'ingehuld' wordt. Sindsdien vecht de solaire mensheid voor haar overleving.

Van al deze ontwikkelingen weet Perry Rhodan niets. Ook hem heeft het in een vreemde kosmos terecht doen komen: met het enorme ruimteschip BASIS komt hij in de dubbelgalaxie Chanda terecht, waar de negatieve superintelligentie OIN SHI regeert. Niet in de laatste plaats door de activiteiten van de onsterfelijke Terraan kan de galaxie echter bevrijd worden. Maar QIN SHI is allang het rijk van de harmonie binnengedrongen.

Alaska Saedelaere is juist in opdracht van dit rijk onderweg – en heel persoonlijk op zoek naar de kosmocratengemachtigde Samburi Yura, van wie hij niet loskomt. Zijn weg voert hem naar een wereld van haat ...


De ontmoeting met Samburi Yura verliep niet zoals Alaska Saedelaere het zich gedroomd had. En ook Eroin Blitzer zal de gebeurtenissen waarvan Alaska getuige werd moeten verwerken.


Oorspronkelijke titel: Welt aus Hass

Auteur: Leo Lukas

Omslag: © Dirk Schulz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Dirk Schulz/Horst Gotta

Nederlandse vertaling: Hans van der SchoorSamenvatting: Het einde van een lange zoektocht – en het einde van een uniek wezen.


Locatie en tijdsruimte: Elicon – ...


Hoofdpersonen: Alaska Saedelaere – De maskerdrager lijkt eindelijk bij zijn doel te komen. Eroin Blitzer – De dwergandroïde bespeurt eindelijk gevoelens. Samburi Yura – De vermiste Enthoonse treedt eindelijk op in levende lijve. Elicon – Een eenzame planeet vindt eindelijk zijn identiteit.Alaska Saedelaere en Eroin Blitzer sluizen SCHROEF-B binnen in het wereldenschip en vliegen naar een op enige afstand van Tolmar gelegen wereld waarop ze Samburi Yura hopen te vinden volgens Sholoubwa's informatie. De planeet schijnt onbewoond te zijn. Er zijn talrijke vestingen, industriecomplexen en dergelijken. Veel is er vernietigd, alsof er strijd heeft plaatsgevonden. Geringe energieontladingen worden gepeild. In een omloopbaan zweven zestien technische objecten – paradimaccumulators, zoals later blijkt. Saedelaere gaat het planeetoppervlak verkennen terwijl Blitzer wacht in het wereldenschip.

Beide weten niet dat ze sinds hun aankomst worden geobserveerd. De planeet is het toevluchtsoord van de door Saedelaere overwonnen entiteit Tafalla die asiel heeft gevonden op deze planeet, die Tafalla de naam Elicon heeft gegeven. Tafalla is destijds in talrijke fragmenten uiteengevallen, die eerst weer moesten worden samengevoegd. Daarbij kwam het tot de geconstateerde vernietigingen. De entiteit is geestelijk waarschijnlijk nog meer ontwricht als ervoor en wordt door haat gevuld op de kosmocraten en al haar dienaars zoals Samburi Yura. Ze beheerst nu Sholoubwa's technische nalatenschappen, waarin ze zich heeft gemanifesteerd. Als Saedelaere de energievoorziening van een gebouw activeert en als zoekbegrip de naam 'Samburi Yura' op een computersysteem invoert, herinnert Tafalla zich weer de maskerdrager en maakt een plan voor zijn vernietiging. Tafalla maakt contact met Saedelaere onder een valse naam (waarbij ze Elicon gebruikt, de naam van de planeet) en probeert hem te manipuleren.

Saedelaere vermoedt al snel iets maar laat echter toch toe dat Tafalla – zoals hij hoopte – contact maakt met de paradimaccumulators, om zich daaraan te sterken, en Samburi Yura oproept in Alaska's naam. Ze verschijnt via een tijdbron. Saedelaere's vreugde is maar van korte duur want de door hem zo lang gezocht vrouw blijkt afwijzend en niet verheugd over de herontmoeting. Beide moeten echter samenwerken om Tafalla te kunnen verslaan. Ze worden in een soort pararealiteit verplaatst waarin Tafalla hen zwaar bestookt. De entiteit heeft echter een fout gemaakt want voor Samburi Yura is dit juist een plek van haar innerlijkste wezen en daardoor kan zij Tafalla effectief aanvallen. Ze verwijderd het Cappin-fragment uit Saedelaere's gezicht en slingert het op de entiteit. De energieën van het fragment en de pararealiteit werken samen en creëren een dimensiegevangenis waarin Tafalla voor altijd zal vastzitten naar Samburi Yura's wil.

Samburi is weer van plan om te vertrekken en geeft Saedelaere de gelegenheid om haar te begeleiden. Ontnuchtert door de gebeurtenis alleen maar door haar te zijn gebruikt, slaat hij af; dit is niet de vrouw door wie hij ooit was gefascineerd. Bovendien kan de Terranen TAFALLA's marteling bespeuren. Nadat Samburi Yura door een UHF-venster is verdwenen gebruikt hij de nog steeds bestaande verbinding met het Cappin-fragment om Tafalla te verlossen uit zijn gevangenschap. De entiteit vergaat. Het Cappin-fragment bevindt zich weer in Saedelaere's gezicht. Saedelaere keert weer terug naar het wereldenschip.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

©®nelis van den Ende