< vorige  |  volgende >  |  INDEX

Reeks 2600 - 2699

37e cyclus – – NEUROVERSUM

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2633 • 2147    DE TELLURISCHE STRIJD


In de Melkweg schrijft men het jaar 1469 nieuw galactische tijdrekening (NGT) dat komt overeen met het jaar 5056 christelijke tijdrekening. Sinds het dramatische verdwijnen van het Sol-stelsel met al zijn bewoners is de situatie in de Melkweg fundamenteel gewijzigd.

Het gebied rond het verdwenen zonnestelsel werd tot sector nul verklaard en door ruimteschepen van het galacticum afgegrendeld. Koortsachtig proberen de verantwoordelijken van de galactische volkeren te ontdekken wat er is gebeurd. Dat thans ook Perry Rhodan samen met de BASIS op tot nu toe onbekende manier is 'ontvoerd' maakt de situatie extra gecompliceerd. Om de LVT niet zonder hoofd te laten werd er een nieuwe provisorische leiding gekozen, die haar zetel op de planeet Maharani heeft.

Maar waar bevindt het Sol-stelsel zich? Waarschijnlijk werd het naar een eigen miniatuuruniversum verplaatst, een 'anomalie'. Daar zijn de mensen echter niet alleen: ook Sayporanen en Spenta's bewonen dit gebied. En zij zijn het die daar zo te zien de toon aangeven. Ze brengen de fimbul-winter over Sol en haar planeten en sturen hun sterrengaljoenen. Hun aanval kan weliswaar afgeslagen en drie van hun eenheden boven Terra neergeschoten worden, maar daarmee begint de tellurische strijd ...


Het neerstorten van de drie sterrengaljoenen boven Terra was blijkbaar niets anders dan een Pyrrusoverwinning. Hoewel de mensheid er onder hoge druk aan werkt de veelvuldige problemen in de hand te krijgen, raakt de ene harde slag na de andere hen. Ook de volgende aflevering houdt zich bezig met het lot van de solaire mensheid.


Oorspronkelijke titel: Der tellurische Krieg

Auteur: Hubert Haensel

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Hans van der Schoor