< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2600 - 2699

37e cyclus – – NEUROVERSUM

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2633 • 2147    DE TELLURISCHE STRIJD


In de Melkweg schrijft men het jaar 1469 nieuw galactische tijdrekening (NGT) dat komt overeen met het jaar 5056 christelijke tijdrekening. Sinds het dramatische verdwijnen van het Sol-stelsel met al zijn bewoners is de situatie in de Melkweg fundamenteel gewijzigd.

Het gebied rond het verdwenen zonnestelsel werd tot sector nul verklaard en door ruimteschepen van het galacticum afgegrendeld. Koortsachtig proberen de verantwoordelijken van de galactische volkeren te ontdekken wat er is gebeurd. Dat thans ook Perry Rhodan samen met de BASIS op tot nu toe onbekende manier is 'ontvoerd' maakt de situatie extra gecompliceerd. Om de LVT niet zonder hoofd te laten werd er een nieuwe provisorische leiding gekozen, die haar zetel op de planeet Maharani heeft.

Maar waar bevindt het Sol-stelsel zich? Waarschijnlijk werd het naar een eigen miniatuuruniversum verplaatst, een 'anomalie'. Daar zijn de mensen echter niet alleen: ook Sayporanen en Spenta's bewonen dit gebied. En zij zijn het die daar zo te zien de toon aangeven. Ze brengen de fimbul-winter over Sol en haar planeten en sturen hun sterrengaljoenen. Hun aanval kan weliswaar afgeslagen en drie van hun eenheden boven Terra neergeschoten worden, maar daarmee begint de tellurische strijd ...


Het neerstorten van de drie sterrengaljoenen boven Terra was blijkbaar niets anders dan een Pyrrusoverwinning. Hoewel de mensheid er onder hoge druk aan werkt de veelvuldige problemen in de hand te krijgen, raakt de ene harde slag na de andere hen. Ook de volgende aflevering houdt zich bezig met het lot van de solaire mensheid.


Oorspronkelijke titel: Der tellurische Krieg

Auteur: Hubert Haensel

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Hans van der SchoorSamenvatting: na de aanval van de sterrengaljoenen – het begin van een gevaarlijke missie.


Locatie en tijdsruimte: Terra – 5 en 6 oktober 1469 NGT (5056 na Chr.)


Hoofdpersonen: Bentelly Farro – De lithosfeer-technicus wordt tegen zijn wil ingezet. DayScha – De Cheborpartneres probeert een leven te redden. Geronimo Abb – De jonge Terranen ontmoet een regenreus. Homer G. Adams – Hij plaatst zijn hoop op de 'society of absent friends'. Nachtaugs Beisohn – De Utrofar ziet zijn einde naderen.Het neerstorten van de drie sterrengaljoenen was maar een afleidingsmanoeuvre. De ruimteschepen werden opzettelijk opgeofferd om een wapen naar de Aarde te smokkelen: nanorobots, die zichzelf reproduceren om mini-fabrieken te vormen. De lithosfeer-technicus Bentelly Farro wordt erbij gehaald. Met behulp van zijn eigen nanomachines, die tegen aardbevingen worden ingezet, stelt hij vast dat de vreemde machines voor maar één doel dienen: ze moeten een superbeving veroorzaken.

Nachtaugs Beisohn heeft het neerstorten overleeft, is echter zwaar gewond. Geronimo Abb en DayScha proberen hem te helpen. Uiteindelijk kunnen ze zelfs met hem communiceren. Hij spreekt over een jager waaraan hij niet kan ontkomen. Daar de instanties hun melding niet serieus nemen transporteren ze de reusachtig humanoïde op zijn sokkel, die is vergroeid met een aggregatenblok, via een zweefplatform. De sokkel repareert zichzelf en vormt een wapen, dat op de Terraan en de Cheborpartneres wordt gericht. Ze worden gered door Don Monwiil, een erg zieke man (zijn bloed kristalliseert op onverwachte momenten), die werkt voor de society of absent friends. Hij vernietigt delen van de sokkel zodat deze geen gevaar meer vormt. Nachtaugs Beisohn gaat over in de handen van de society.

Homer G. Adams vertelt zijn vriend Reginald Bull over deze gebeurtenis en informeert hem over de society. Adams waarschuwt ook voor de Auguren want volgens hem hebben deze vreemde wezens de TLD en de regering geïnfiltreerd gedurende hun tweejarige aanwezigheid op Terra. Adams stelt Bull ook een geheim plan voor waarin een door de Swoon Fanom Pekking geschapen Bull-androïde zeer waarschijnlijk een rol zal gaan spelen. Bull stemt in – Terrania zal het een tijdje zonder hem moeten doen. Daarna vertrekt hij per overbrenger naar midden-Amerika.

Om 21:17 lokale tijd op 5 oktober 1469 NGT wordt de regio midden-Amerika getroffen door de sterkste aardbeving sinds mensenheugenis. Het epicentrum bevindt zich direct onder Mexico City. De vreemde nanomachines hebben een gravo-mechanische schokimpuls afgevuurd waardoor de ondergrond plots 30 meter wordt opgetild. Het land valt terug en breekt in stukken. Mexico City wordt vernietigd. Ontelbare mensen sterven. De Popocatépetl-vulkaan breekt uit, wordt echter afgeschermd door een paratronscherm. Secundaire bevingen en vloedgolven volgen.

Op 6 oktober om 10:31 meldt de omroep SIN-TC dat Reginald Bull werd bedolven onder het wrak van een brandende zwever volgens ooggetuigen in Zona Mexico. Men heeft bovendien een projectie van een snel uitdijende spiraalgalaxie gezien boven de puinhopen van Mexico City – het teken van de dood voor een cellenactiveerderdrager.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

©®nelis van den Ende