< vorige  |  INDEX  |   🔍

Reeks 2600 - 2699

37e cyclus – – NEUROVERSUM

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2688 • 2250    DE TWEEDE WERKELIJKHEID


Het is het jaar 1469 nieuw galactische tijdrekening (NGT) – oftewel het jaar 5056 christelijke tijdrekening. Op een tot nu toe onverklaarbare wijze verdween het Sol-stelsel met al haar bewoners uit het bekende universum.

Het vaderland van de mensheid is naar een eigen klein universum getransfereerd, waar de Terranen op vreemde buren stoten. Nadat Terra al gedoemd leek, kon Reginald Bull overeenkomsten sluiten met de grootste tegenstanders van de mensheid: zo kregen de Spenta's het corpus van ARCHETIM, dat zij uit Sol extraheerden en de Sayporaners beloofden samen te werken als het de mensen lukte om hun leiderschap uit te schakelen en het regime van de 'Pais' te breken.

Perry Rhodan is intussen in de vier galaxies van het rijk Escalian aangekomen, waar Alaska Saedelaere zich ook ophoudt: het rijk van TANEDRAR wordt geconfronteerd met de verschrikkelijke aanval van haar aartsvijand QIN SHI en dreigt uiteen te vallen. TANEDRAR zelf is gevlucht. Nu is het blijkbaar aan Perry Rhodan en zijn metgezellen om actie te ondernemen. Hun weg leidt hen naar de tweede werkelijkheid ...


Het is duidelijk dat het conflict tussen TANEDRAR en QIN SHI zijn climax nadert. De aanpak van de Peaners is verbazingwekkend - en zeer riskant, want niemand weet of hun idee zijn vruchten zal afwerpen. Misschien is het opnieuw aan de Terranen en Gucky om de weegschaal in het voordeel van de harmonie door te laten slaan. Christian Montillon beschrijft de strijd tussen de beide superintelligenties.


Oorspronkelijke titel: Die zweite Wirklichkeit

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Michael Wittmann

Nederlandse vertaling: Rik RookSamenvatting: Perry Rhodan en Alaska Saedelaere op Pean – bij de 'peters' van de superintelligentie.


Locatie en tijdsruimte: Pean – 10 januari 1470 NGT (5057 na Chr.)


Hoofdpersonen: Alaska Saedelaere – De maskerdrager keert terug naar de plek van de heling. Perry Rhodan – De onsterfelijke zoekt naar een superintelligentie. Gucky – De muisbever ziet door de bomen het bos niet meer. Nemo Partijan – De quintadim-topoloog volgt de weg van de kristallen.Nadat Perry Rhodan en zijn metgezellen aan QIN SHI (die van plan is om Dranat's gehele gebied te ontvolken) ternauwernood zijn ontkomen vliegen ze met het wereldenschip naar de planeet Pean. Alaska Saedelaere en Eroin Blitzer gedragen zich onderweg merkwaardig, net alsof ze bloot staan aan een vreemde beïnvloeding, waarvan ze zelf niets merken. Rhodan, Saedelaere, Gucky en Nemo Partijan landen op de planeet. Hun zoektocht naar de Peaners verloopt moeizaam want deze willen niet worden gevonden en leiden de indringers met hersenschimmen in de war. Maar Saedelaere is toch welkom. De Peaner halen hem naar zich toe en voeren hem naar een grot. Daar ziet de Terranen groot hoeveelheden howalgonium. Blijkbaar zijn in de berg waarin de grot zich bevindt reusachtig hyperkristal afzettingen.

De Peaner noemen zichzelf TANEDRAR's peetouders. Ze vertellen dat eens de vier dwangvergeestelijkte entiteiten uit Chanda naar Pean kwamen en zich daar met de hulp van de Peaner verstopte voor QIN SHI. Door de suggestieve krachten van de Peaner werd het voor hen mogelijk om zich in een langdurig proces te stabiliseren en te verenigen. Op de Peaner is ook het ritueel van aankomst en vertrek terug te voeren. Pean werd toen TANEDRAR's anker. QIN SHI arriveerde later ook en wilde zowel dat howalgonium als ook de Peaner in bezit nemen, werd echter door hen afgeweerd.

Dat, zo maken de Peaner duidelijk, zal nu niet meer mogelijk zijn. Saedelaere herkent dat TANEDRAR zich ook nu weer heeft verstopt op Pean. De Peaner zijn van plan om beide vijandelijke superintelligenties met elkaar te verzoenen. Saedelaere en zijn vrienden kunnen daaraan meewerken. De maskerdrager keert naar de andere terug en brengt ze naar de grot. Partijan heeft steeds rugpijnen. In de grot bezwijkt hij. QIN SHI is in aantocht.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

©®nelis van den Ende