< vorige  |  INDEX

Reeks 2600 - 2699

37e cyclus – – NEUROVERSUM

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2670 • 2232    DE WEG VAN DE CONSTRUCTEUR


In de Melkweg schrijft men het jaar 1470 nieuw galactische tijdrekening (NGT) - dat komt overeen met het jaar 5057 christelijke tijdrekening. Het vaderlandse Sol-stelsel verdween meer dan drie maanden geleden spoorloos van zijn eigen plek in de Orion-arm van de Melkweg.

Opdat de liga van vrije Terranen niet in een chaos belandt worden er een nieuwe regering en een nieuwe centrale planeet gekozen. Nieuwe eerste Terraan wordt Arun Joschannan - en hij moet zich tegen de infiltraties door de troepen van de negatieve superintelligentie QIN SHI teweerstellen.

In de ver verwijderde galaxie Escalian, het 'rijk van de harmonie', is QIN SHI eveneens aan het werk en probeert daar een invasie te beginnen. TANEDRAR, de in Escalian thuis zijnde superintelligentie, heeft het gevaar herkend. Ze draagt de Terraan Alaska Saedelaere op haar te helpen.

Samen met de dwergandroïde Eroin Blitzer begeeft Alaska zich op zoek naar de geheimzinnige constructeur Sholoubwa. Wanneer hij hem eindelijk bereikt wordt hij weggeslingerd - maar Blitzer kan nog net de biografische gegevens van Sholoubwa extraheren. En zo volgen ze in de terugblik een leven dat zich laat beschrijven als de weg van de constructeur ...


Sholoubwa, de geniale maar volkomen amorele constructeur, is teruggeworpen op dat wat hij ooit was. Zijn weg terug naar vroegere grootte is nu het enige wat hem voortdrijft. Meer over Sholoubwa vertelt Christian Montillon in de volgende aflevering.


Oorspronkelijke titel: Der Weg des Konstrukteurs

Auteur: Marc A. Herren

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Hans van der Schoor