< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2600 - 2699

37e cyclus – – NEUROVERSUM

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2635 • 2149    JACHT OP GADOMENEA


In de Melkweg schrijft men het jaar 1469 nieuwe galactische tijdrekening (NGZ), wat overeenkomt met het jaar 5056 van de christelijke tijdrekening. Sinds de dramatische verdwijning van het Sol-stelsel met al zijn bewoners is de situatie in de Melkweg fundamenteel veranderd. De regio rondom het verdwenen zonnestelsel werd tot sector nul verklaard en door ruimteschepen van het galacticum afgesloten. De verantwoordelijken van de galactische volken trachten er koortsachtig achter te komen wat er is gebeurd. Dat nu ook Perry Rhodan samen met de BASIS op een onbekende manier is 'ontvoerd', maakt de situatie nog eens aanzienlijk ingewikkelder. Om de LVT niet zonder hoofd te laten blijven werd er een nieuwe voorlopige leiding gekozen, die haar zetel op de planeet Maharani heeft.

Maar waar is het Sol-stelsel? Het heeft er alle schijn van dat het is verplaatst naar een eigen miniatuuruniversum, een 'anomalie'. Daar bevinden zich echter niet alleen mensen: ook Spenta's, Sayporanen en Fagesy's bewonen dit gebied en zij zijn het, die daar te toon aangeven. De Spenta's sluiten de zon op in een ondoordringbare fimbulkorst, en de Sayporanen en Fagesy's bezetten en controleren de bewoonde planeten.

De ontvoering van honderdduizenden kinderen door de Sayporanen mag niet vergeten worden. Een bezorgde vader is erin geslaagd hen te volgen. Hij beleeft een ongekende jacht op Gadomenea ...


We verlaten de anomalie en wenden ons van Terra's lot af naar de avonturen van Perry Rhodan in een verre galaxie. Daar strijdt de Terraan samen met het 'vertwijfelde verzet' tegen de negatieve superintelligentie QIN SHI.


Oorspronkelijke titel: Jagd auf Gadomenäa

Auteur: Hans Kneifel

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Swen Papenbrock

Plantekening (Duits exclusief): huishoudrobot HB8-FX van de Whistler-company door Andreas Weiß

Nederlandse vertaling: Sinne Johannes Sinnema/ScripturaSamenvatting: de vertwijfelden van de Vae-Bazant-woestenij – onderweg met het vliegende landschap.


Locatie en tijdsruimte: Gadomenea – oktober 1469 NGT (5056 na Chr.)


Hoofdpersonen: Chourtaird – Een stiefvader wijst zijn 'zoon' de weg. Shamsur Routh – Een vader en journalist volgt het spoor van zijn dochter. 1113 Taomae – Een Spiegeling op een vliegend landschap. Pahklad – De Cocculare haat de Vae-Vaj.Chourtaird informeert Shamsur Routh erover dat Anicee tot de eerste Terraanse jongeren hoort waarbij het nieuw-formateren is afgerond. De jongeren zijn naar de planetaire hoofdstad gebracht. Als Routh zijn dochter wil terugzien moet hij met de onuudoy Vae-Bazent naar Anboleis reizen want de stad bevindt zich op een andere continent. Chourtaird overhandigt zijn pleegzoon een beschermpak en een overprikkelingswapen. Routh betreedt het vliegende landschap wanneer deze net vers water opneemt uit een meer.

Vae-Bazent is een woestijnlandschap. Het geïmplanteerde memo Puc ontdekt het regularium, een stuurcentrale, die Routh moet bereiken om de koers van de onuudoy te bepalen. Tijdens de vermoeiende mars verliest Routh meermaals het contact met Puc en lijdt, zoals voorspelt door het geïmplanteerde memo, aan toenemende mentale storingen. Dan redt hij een wezen genaamd Spiegeling 1113 Taomae van enkele Coccularen. Deze laatsten zien eruit als rechtopstaande reuzenkreeften. Taomae is een gedaantewisselaar uit het volk van de Vae-Vaj met als basisvorm een libelle zo groot als een mens. Ze begeleidt Routh en neemt langzamerhand het gestalte aan van een Terraanse. Daar ze Routh aan zijn Henrike Ybarri herinnert worden ze intiem met elkaar. Op dat moment bevinden ze zich in gevangenschap van de Coccularen. Later kunnen ze zich bevrijden en de Cocculaar Pahklad meenemen als gegijzelde.

Als Taomae het regularium nadert verandert ze weer terug in haar oorspronkelijke vorm. Ze herinnert zich dat er een verbinding is tussen haar volk en het regularium. Inderdaad wordt ze door het complex erkent als bevelvoerende. Ze vertelt over het verleden van haar volk. De Vae hebben een vergelijkbaar lot doorstaan als de Terranen. Ook bij hen werden vele jongeren, Taomae's voorouders, ontvoerd. Wie ongeschikt bleek voor de Sayporaner werd afgezet op Vae-Bazent. Als Taomae vertelt dat de Sayporaners destijds bij hun slachtoffers bepaalde organen wegnamen, herinnert Routh zich een vergelijkbare scene die hij zag in Hamburg. Na haar verhaal sterft Taomae. De onuudoy bereikt zijn doel. Anboleis is een stad bestaande uit transparante gebouwen. Als Routh die stad betreedt bespeurt hij angst.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

©®nelis van den Ende