< vorige  |  volgende >  |  INDEX

Reeks 2600 - 2699

37e cyclus – – NEUROVERSUM

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2669 • 2231    WEDSTRIJD VAN DE CONSTRUCTEURS


In de Melkweg schrijft men het jaar 1470 nieuw galactische tijdrekening (NGT) - dat komt overeen met het jaar 5057 christelijke tijdrekening. Het vaderlandse Sol-stelsel verdween meer dan drie maanden geleden van zijn normale plaats in de Orion-arm van de Melkweg.

Opdat de liga van de vrije Terranen niet in een chaos wegzinkt, zijn er een nieuwe regering en een centrale planeet gekozen. De nieuwe eerste Terraan wordt Arun Joschannan en hij moet zich tegen de infiltratie van de troepen van de negatieve superintelligentie QIN SHI verweren.

In de ver verwijderde galaxie Escalian, het 'rijk van de harmonie', is QIN SHI ook actief en probeert daar een invasie. TANEDRAR, de plaatselijke superintelligentie in Escalian heeft het gevaar gezien. Zij geeft de Terraan Alaska Saedelaere de opdracht om haar te helpen.

Samen met de dwergandroïde Eroin Blitzer gaat Alaska op zoek naar de geheimzinnige constructeur Sholoubwa. Als hij hem eindelijk bereikt, wordt hij weggeslingerd - maar Blitzer is nog in staat om Sholoubwa's levensverhaal te extraheren. Aan het begin van zijn verhaal staat een wedstrijd van de constructeurs ...


Om Sholoubwa te begrijpen en zijn geheimen te ontsluieren, is het van onschatbare waarde het ontstaan en de opkomst van de constructeur mee te maken. Tijdens zijn wandeltocht heeft Alaska Saedelaere tijd genoeg om zich daarmee bezig te houden.


Oorspronkelijke titel: Wettstreit der Konstrukteure

Auteur: Marc A. Herren

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Rik Rook