< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2600 - 2699

37e cyclus – – NEUROVERSUM

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2652 • 2214    DROOM VAN DE WARE GEDACHTEN


We schrijven het jaar 1469 nieuwe galactische tijdrekening (NGT) - wat overeenkomt met het jaar 5056 van de christelijke tijdrekening. Op een tot dusver onopgehelderde wijze verdween het Sol-stelsel met zijn planeten en al zijn bewoners uit het bekende universum.

Het vaderland van de mensheid werd verplaatst naar een klein eigen universum, waar de Terranen op merkwaardige buren stootten. De situatie spitst zich toe wanneer de planeet door vreemde ruimtevaarders wordt bezet en de zon Sol 'bedekt' wordt. Sindsdien strijdt de mensheid voor haar overleven.

Van al deze ontwikkelingen weet Perry Rhodan niets. Ook hij is in een vreemde kosmos terechtgekomen: met het gigantische ruimteschip BASIS belandt hij in de dubbele galaxie Chanda. Daar werd een tot nu toe onbekend programma in gang gezet, dat de BASIS stukje bij beetje demonteert en ombouwt tot twee autarkische vliegvaardige bollen.

In de Melkweg doen zich intussen politiek belangwekkende dingen voor, die zich echter niet allemaal in de openbaarheid voltrekken. En zo ziet aanvankelijk niemand de droom van de ware gedachten ...


Tormanac da Hozarius, de raadsman van de Arkonidische imperator en voorzitter van het Galacticum, is op de sporen van QIN SHI gestoten, zonder daarvan iets te vermoeden. Zal voor hem de droom van de ware gedachten realiteit worden?

In de volgende aflevering vertelt Hubert Haensel ons over de dromen van de Arkonide en diens verleden.


In deze aflevering viert de serie een bijzonder jubileum: het is precies duizend nummers geleden dat Susan Schwartz het team versterkte. Om deze reden keert ze terug met een gastaflevering.


Oorspronkelijke titel: Traum der wahren Gedanken

Auteur: Susan Schwartz

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Michael Wittmann

Nederlandse vertaling: Sinne Sinnema/ScripturaSamenvatting:


Locatie en tijdsruimte: Travnor – 26 tot 28 november 1469 NGT (5056 na Chr.)


Hoofdpersonen: Tormanac da Hozarius – De raadgever van de imperator gaat naar een afgelegen koloniale wereld van het kristalimperium. Ghlesduul – De Naat heeft er zijn handen vol aan om zijn heer te beschermen. Mapoc da Akkat – Travnor's heerser begroet imperator Bostich's vertrouwelingen. Vlck, Knfl, Robff, Uwtn, Rcst, Brcl en Stozi – Travnor's Unithers organiseren zich. Kormph – De Unither moet zijn horde verdedigen voor de macht op Travnor.Tormanac da Hozarius is de 'raadgever' van de Arkoonse imperator, een man met wijd reikende bevoegdheden en grote macht, wiens eigenlijke functie amper iemand kent. Hij is Bostich's rechter hand en voert uiteenlopende opdrachten voor hem uit – vaak zonder weten van de imperator. Zo ook op de planeet Travnor, een belangrijke vindplaats van hyperkristallen, die in het bezit is van Shekur Mapoc da Akkat, die Tormanac voor een lid houdt van de beruchte belangengroep Ark'Tussan. Om bevoegde nasporingen uit te voeren reist Tormanac persoonlijk naar Travnor, met zijn vriend en lijfwacht de Naat Ghlesduul. Na twee moordaanslagen en een avondmaaltijd in Mapoc's hoeve staat voor Tormanac vast dat zijn gastheer in feite hoort tot de Ark'Tussan, maar dat niet hij, maar zijn neef Anelag achter de aanslagen steekt. Ghlesduul spoort de aanslagpleger op, de gewoon door Anelag ingehuurde Herm Porlt. De man zwamt iets over geneseplasma, een bekken van de waren gedachten in een onderaardse installatie van de Badakk.

Intussen organiseren de onderdrukte Unither-arbeiders een soort vakbond en zenden hun woordvoerder Kormph naar Anelag. De Arkonide laat Kormph helemaal niet aan het woord, maar kondigt de verplaatsing aan van alle fabrieken voor het opwerken van hyperkristallen naar Travnor's maan Travsheyn. De Unithers moeten daarheen verhuizen. Op de terugweg wordt Kormph door robots ontvoerd en in een bekken gelegd met een vloeistof die zijn lichaam binnendringt. Daarna heeft hij amper nog een eigen wil en probeert hij zijn soortgenoten ervan te overtuigen dat het goed voor ze is om hun thuis op te geven en voortaan te leven op Travsheyn. Het gaat steeds slechter met Kormph. Hij denkt dat hij opnieuw in het bekken met de vloeistof moet gaan liggen, anders is het met hem gedaan. Zijn vrienden Vlck, Knfl, Robff, Stozi, Uwtn, Rcst en Brcl willen hem daarbij helpen.

Ook Tormanac is helemaal alleen onderweg naar de onderaardse installatie waarin het bekken zich bevindt. Hij valt in handen van merkwaardige cilindervormige wezens en wordt geparalyseerd. Men legt hem in een bekken die is gevuld met een olieachtige, geleiachtig vloeistof. Terwijl de substantie bij hem binnendringt bespeurt hij vreemde gedachten. Deze leggen herinneringen bloot die Tormanac lang geleden had verdrongen.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

©®nelis van den Ende