< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2600 - 2699

37e cyclus – – NEUROVERSUM

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2682 • 2244    SLAG BIJ DE ANOMALIE


We schrijven het jaar 1469 nieuw galactische tijdrekening (NGT) - dat komt overeen met het jaar 5056 christelijke tijdrekening. Op een tot nog toe onbekende manier verdween het Sol-stelsel met zijn planeten evenals alle bewoners uit het bekende universum. Het thuisstelsel van de mensheid werd naar een eigen klein universum getransfereerd, waar de Terranen op vreemde buren stoten. De situatie spitst zich toe als de planeet door vreemde ruimtevaarders bezet en de zon Sol 'ingehuld' wordt. Sindsdien vecht de solaire mensheid voor haar overleving.

Van al deze ontwikkelingen weet Perry Rhodan niets. Ook hem heeft het in een vreemde kosmos terecht doen komen: met het enorme ruimteschip BASIS komt hij in de dubbelgalaxie Chanda terecht waar de negatieve superintelligentie QIN SHI regeert. Niet in de laatste plaats door de activiteiten van de onsterfelijke Terraan kan de galaxie echter bevrijd worden. Maar QIN SHI is allang het rijk van de harmonie binnengedrongen. Daar komt het tot de slag bij de anomalie ...


QIN SHI heeft Escalian bereikt. Zoals perry Rhodan met eigen ogen waar kon nemen lijkt er niets te bestaan wat hem tegen kan houden. En niet alleen de eenheden uit Chanda volgen het gewelddadige geestelijke wezen. Wat kan TANEDRAR nu tegen deze samengebalde macht doen?


Oorspronkelijke titel: Schlacht an der Anomalie

Auteur: Michael Marcus Thurner

Omslag: © Dirk Schulz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Dirk Schulz/Horst Gotta

Nederlandse vertaling: Hans van der SchoorSamenvatting: QIN SHI zoekt de confrontatie – de superintelligentie dringt door in Escalian.


Locatie en tijdsruimte: Redondo-stelsel – 6 januari 1470 NGT (5057 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan – De Terraan zit vast in een anomalie. Craton Yukk – Een trouwe dienaar van TANEDRAR moet beslissingen nemen. Carmydea Yukk – De aanvoerster van de rebellen heeft een nieuwe heer. Pridon – De garde-luitenant zoekt een weg naar de vrijheid. Alaska Saedelaere – De maskerdrager krijgt een ondubbelzinnig verzoek.QIN SHI had zich geen gunstiger tijdstip kunnen uitzoeken voor de invasie van Escalian want het ritueel van het vertrek staat te gebeuren. Alle Escalianen die zijn uitgerust met een splinter van TANEDRAR lijden onder het afscheid van de superintelligentie. Haar handelingsbekwaamheid is verminderd door rouw en zielskwellingen. Craton Yukk, de opperbevelhebber van de Escaliaanse vloot, is hierdoor eveneens getroffen. Al tijdens de opmars naar de anomalie komt het tot voorvallen in zijn vloot bij de ervoor liggende sterrenhoop Caunard. Bij de anomalie aangekomen blaast deze zich op en verslindt enkele schepen. Uit de anomalie komen vijandelijke kegelruimteschepen en reusachtige kristalbollen, waarvan een paniekstraling uitstraalt, veroorzaakt door de Dosanthi. Craton's vloot lijdt zware verliezen. Als het er bijna zo uitziet dat de kansen toch nog keren in de gunst van de Escalianen, doet TAFALLA's vertrek alles teniet. De bemanningen van de ruimteschepen storten volledig in. Met zijn allerlaatste kracht kan Craton zich nog verweren tegen de positron van zijn vlaggeschip, die het vloot-opperbevel had overgenomen en tot aan de volledige vernietiging wilde doorvechten tegen de invasiemacht. Craton beveelt de terugtrekking. Dan verschijnen er duizenden Escaliaanse cilinderschepen – onverwachte versterkingen?

Garde-luitenant Pridon bevindt zich als gevangene tussen de door QIN SHI beïnvloedde disharmonischen in de KROURE. Carmydea Yukk is volledig veranderd en kent alleen nog maar een doel: QIN SHI dienen. Ze dreigt Pridon te folteren om strategische informatie aan hem te onttrekken, maar hij houdt stand. Carmydea speelt een wreed spel met hem als ze toelaat dat hij kan vluchten met een reddingscapsule. Ze schakelt op afstand de energievoorziening van de capsule uit zodat Pridon zal stikken.

De BASIS-bolcellen en enkele Terraanse schepen bevinden zich nog in de anomalie. Raphaël verkondigt dat de anomalie snel zal instorten. Dat zal het einde betekenen van het kleine verband aan ruimteschepen. De Terranen zijn onbetekenend voor Raphaël, maar als Perry Rhodan erop wijst dat ook het pak van de universa in gevaar is verklaart Raphaël zich bereidt om alle schepen te beschermen met het multiversumoculair. Langzamerhand verlaat de invasievloot en de wereldengesel de anomalie. Tot slot vertrekt QIN SHI.

Alaska Saedelaere ontvangt een oproep van TANEDRAR. De superintelligentie is in gevaar. De maskerdrager moet naar de plek komen van een veldslag in het Redondo-stelsel. Hij vertrekt meteen met het wereldenschip. De beschadigde SHEYAR blijft achter.

Craton's vreugde over de vermeende versterking slaat om in ontzetting als de schepen aanvallen. Het zijn de door QIN SHI gemanipuleerde disharmonischen. Dan verschijnt QIN SHI uit de anomalie, die tegelijkertijd verschrompeld. Craton verliest het bewustzijn.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

©®nelis van den Ende