< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2600 - 2699

37e cyclus – – NEUROVERSUM

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2689 • 2251    KRISTAL-LABYRINT


Het is het jaar 1469 nieuw galactische tijdrekening (NGT) – ofwel het jaar 5056 christelijke tijdrekening. Op een tot nu toe onverklaarbare wijze verdween het Sol-stelsel met al haar bewoners uit het bekende universum.

Het vaderland van de mensheid is naar een eigen klein universum getransfereerd, waar de Terranen op vreemde buren stoten. Nadat Terra al gedoemd leek, kon Reginald Bull overeenkomsten sluiten met de grootste tegenstanders van de mensheid: zo kregen de Spenta's het corpus van ARCHETIM, dat zij uit Sol extraheerden, en ze beloofden de Sayporaners samen te werken als het de mensen lukte om hun leiderschap uit te schakelen en het regime van de 'Pais' te breken.

Perry Rhodan is intussen in de vier galaxies van het rijk Escalian aangekomen. Het rijk van TANEDRAR wordt geconfronteerd met de verschrikkelijke aanval van haar aartsvijand QIN SHI en dreigt uiteen te vallen.

TANEDRAR zelf is naar de planeet Pean gevlucht naar haar 'peetouders'. Daar besluiten Perry Rhodan en zijn metgezellen om de superintelligente te helpen. Hun weg voert hen door het kristal-labyrint ...


Perry Rhodan en Gucky moeten hulpeloos toekijken bij de activiteiten van QIN SHI - de moloch die eigenlijk een deel van TANEDRAR moest zijn, vermorzelt het rijk van de harmonie in zijn brute greep. Maar wat gebeurt er met Alaska Saedelaere en de stervende Nemo Partijan?


Oorspronkelijke titel: Kristall-Labyrinth

Auteur: Christian Montillon

Omslag: © Dirk Schulz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Michael Wittmann

Nederlandse vertaling: Rik RookSamenvatting: het verbond van de vier – de eenheid wordt verbroken.


Locatie en tijdsruimte: Pean – 10 tot 11 januari 1470 NGT (5057 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan – De onsterfelijke voelt zich beschermd door het kristal-labyrint. Gucky – De muisbever verbreedt zijn zoölogische kennis. QIN SHI – De negatieve superintelligentie is vraatzuchtig. Noser Netbura – Een koning in nood. Craton Yukk – De commandant met het ijsmasker verweert zich tegen een lichaamsloze vijand.QIN SHI is van plan om TANEDRAR en alle Escalianen te verschalken die door een escaran zijn verbonden met de superintelligentie. Deze overvloedig maaltijd zou beter zijn dan alles wat QIN SHI ooit tot zich heeft genomen. Zou QIN SHI al TANEDRAR's mentale energie en de bewustzijnsinhouden van vele miljarden intelligente wezen in zich opnemen, dan kan daaruit iets ontstaan dat niet alledaags afstamt van de bekende kosmische evolutie.

In de howalgonium-grot blijven Perry Rhodan, Gucky, Alaska Saedelaere en Nemo Partijan onopgemerkt. Ze leiden echter onder de straling van de hyperkristallen, Partijan lijkt zelfs op sterven te liggen. Alle vier worden via hyperenergetische strengen met elkaar en met TANEDRAR verbonden. Rhodan en Gucky hebben visioenen van actuele gebeurtenissen in Escalian, waarbij realiteit en waanvoorstellingen op bizarre wijze vermengen. De Terraan voert, als invaller voor de verdwenen kanselier Orsen Tafalla, een uitzichtloze strijd aan Craton Yukk's zijde tegen de invasiemacht. De muisbever bevindt zich in een dierentuin op Pean. Later beleeft hij hoe koning Noser Netbura probeert om de Xylthen aan te zetten om over te lopen, maar daarin mislukt en zichzelf opoffert.

Rhodan en Gucky ontwaken. Gucky gelooft dat twee delen van de viervoudige-entiteit TANEDRAR niet meer bestaan.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

©®nelis van den Ende