< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2600 - 2699

37e cyclus – – NEUROVERSUM

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2666 • 2228    DE PIRAMIDE VAN DE BADAKKS


In de Melkweg schrijft men het jaar 1470 nieuw galactische tijdrekening (NGT)- dat komt overeen met het jaar 5057 christelijke tijdrekening. Het vaderlandse Sol-stelsel verdween meer dan drie maanden geleden spoorloos van zijn eigen plek in de Orion-arm van de Melkweg.

Opdat de liga van vrije Terranen niet in een chaos belandt moeten er een nieuwe regering en een nieuwe centrale planeet gevonden worden. Verrassend genoeg valt de keuze op de hoofdwereld van de Plejaden, Maharani. En nog veel verrassender laat de regeringsleider aldaar, Arun Joschannan, zich als nieuwe eerste Terraan gelden. Joschannan beweegt zich nu in een politiek explosieve situatie: Hij moet de Liga als machtsfactor behouden en tegelijk de vijandelijke macht bestrijden die zich blijkbaar in de Melkweg doet gelden. De eigenlijke vijand heeft zich echter tot nog toe niet laten zien, maar handelt slechts via zijn agenten, de Sayporanen en Badakks.

Op de circuswereld Thea komt het tot een gebeurtenis met verstrekkende gevolgen. Joschannan wordt met het mysterieuze geneseplasma besmet: Daarmee proberen de Badakks mensen te beheersen doordat er in hen een tweede persoonlijkheid opgroeit. Ronald Tekener grijpt in - en ontdekt de piramide van de Badakks ...


Ronald Tekener keert de circuswereld de rug toe, maar Arun Joschannan heeft nog veel te doen. Blijkbaar valt er beslist met de vreemdelingen te onderhandelen, zelfs als hun betrekkingen onder elkaar alles behalve duidelijk zijn. Maar juist voor zulke problemen is de eerste Terraan de juiste man. Thurner vertelt ons ook in de volgende aflevering verder over de gebeurtenissen rond Arun Joschannan.


Oorspronkelijke titel: Die Pyramide der Badakk

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Michael Wittmann

Nederlandse vertaling: Hans van der SchoorSamenvatting: ze vinden een schuilplaats op de circuswereld – en halen onverwachts buit binnen.


Locatie en tijdsruimte: Theatrum-stelsel – 11 tot 14 februari 1470 NGT (5057 na Chr.)


Hoofdpersonen: Arun Joschannan – De eerste Terraan ontwikkelt een gezonde eetlust. Ronald Tekener – De cellenactiveerderdrager treedt op tegen de invasiemacht. Nuggnugg – De Topsider bewijst zich nogmaals als een goede bondgenoot. Chourweydes – De Sayporaner ziet bondgenoten sterven.De Badakk-symbiont had niet genoeg tijd om Arun Joschannan volledig over te nemen. Het geneseplasma kan echter ook niet worden verwijderd uit zijn lichaam. Joschannan blijft zichzelf maar ontwikkelt wel een zeer gezonde eetlust, wat is te herleiden tot het extra energieverbruik van een Badakk. Daar niemand weet hoe de symbiont zich verder ontwikkelt, of Joschannan misschien zijn vrije wil toch nog verliest, wordt hij onder permanent bewaking gesteld. Gashwa Perkat, een Oxtornse specialiste uit de JV-1, wijkt niet meer van zijn zijde. Ze heeft de opdracht om de eerste Terraan eventueel te liquideren.

Joschannan kan de aanwezigheid van andere Badakks bespeuren. Nadat de bevolking van Thea is geïnformeerd over de acties van de vreemde invasiemacht, mag Joschannan zich vrij bewegen op Thea. In een vergadering met de planetaire kring van directeuren herkent hij dat talrijke mensen in hoge posities zijn overgenomen door de Badakk. De desbetreffende worden met Joschannan's hulp geïdentificeerd en onschadelijk gemaakt. Intussen wordt de ware omvang bekend van de infiltratie. Honderden circusruimteschepen transporteerden uitrustingsstukken van de Sayporaners door de Melkweg, zodat er vermoedelijk geneseplasmabekkens en transitvloeren zijn op onnoemelijk veel planeten. Ronald Tekener geeft deze informatie later door. Bij het onderzoeken van het circusruimteschip REGULUS wordt duidelijk dat de transportcontainers voor deze voorwerpen worden geplaatst door de firma Wettach, waarvan de directeur hoort bij de geïnfecteerden. Bovendien wordt waargenomen hoe de vanaf de maanbasis gevluchte ruimteschepen weer verdwijnen in een Tryortan-afgrond.

Een Posbi van de JULES VERNE leidt de bestorming van het Wettach-firma terrein met TARA-gevechtsrobots. Hij ontdekt daar een netwerk van 2500 Badakks in piramidevorm. Hierdoor verkrijgen deze wezens waarschijnlijk superieure vaardigheden. De piramide van de Badakks wordt vernietigd, maar er kan niet worden voorkomen dat het ingesloten gebied wordt vernietigd door een enorme atoomexplosie die door de Badakk piramide is veroorzaakt. Daarna wordt Chourweydes door Joschannan verhoord. De Sayporaner verklaart bereid te zijn om contact op te nemen met de Spenta in het laatst overgebleven spijkerruimteschip. Hij overtuigd ze om de galactici toegang te verlenen tot hun schip. Voor dit doel wordt het schip naar Urengoll getransporteerd.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

©®nelis van den Ende