< vorige  |  volgende >  |  INDEX

Reeks 2600 - 2699

37e cyclus – – NEUROVERSUM

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2621 • 2135    DE HARMONIEBEWAKER


In de Melkweg schrijft men het jaar 1469 nieuw galactische tijdrekening (NGT) - dat komt overeen met het jaar 5056 christelijke tijdrekening. Voor de mensen op de Aarde is plotseling het leven veranderd: het Sol-stelsel werd door onbekende machten naar een hermetisch afgesloten miniatuuruniversum verbannen.

Spijkerruimteschepen van de geheimzinnige Spenta's dringen het Sol-stelsel binnen. zijzelf noemen zich 'zonnebewoners' en beschouwen Sol als een ontzettende misdaad. Hen stoort de omstandigheid dat in de zonnematerie het lijk van een superintelligentie ingebed ligt. Om dit lichaam van de zon te scheiden doven ze de ster. Tegelijkertijd ontvoeren de humanoide Sayporanen kinderen en jongeren om ze te 'herformatteren'.

Perry Rhodan staat intussen in de voorste linie in de strijd om de BASIS en tegen de onheilspellende macht van QIN SHI in een onbekende galaxie.

Van QIN SHI's intriges weet Alaska Saedelaere daarentegen al langer: Met de LICHTKRACHT, een ruimteschip van kosmocratische vervaardiging, bevindt hij zich op zoek naar de vermiste Enthoonse Samburi Yura, die als directe gevolmachtigde van de hoge machten onderweg was. Klaarblijkelijk zijn zowel QIN SHI als het geheimzinnige rijk van de harmonie op de één of andere manier in de gebeurtenissen verwikkeld. Het lukt Saedelaere om contact met een hertogin van dit rijk aan te knopen en door haar naar de thuiswereld mee te worden genomen. Maar daar worden ze allemaal als vijanden behandeld. En op hun spoor zet zich de harmoniebewaker ...


Alaska Saedelaere en de hertogin moeten samenwerken en elk wantrouwen achterwege laten als ze in het rijk van de harmonie succesvol willen zijn. Zijzelf beschouwen elkaar niet als vijanden. Desondanks wantrouwen de Escalianen van het heden hen.

In de volgende aflevering ontvouwt zich het panorama van het harmonische rijk.


Oorspronkelijke titel: Der Harmoniewächter

Auteur: Christian Montillon

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Michael Wittmann

Nederlandse vertaling: Hans van der SchoorSamenvatting: op het spoor van de verloren jaren – een jacht op de andere kant.


Locatie en tijdsruimte: het rijk van de harmonie – ?


Hoofdpersonen: Alaska Saedelaere – De onsterfelijke vreest voor zijn leven. Uyari Lydspor – De harmoniebewaker waagt meermaals zijn leven voor het rijk. Rhizinza Yukk – De hertogin voelt zich als een vreemde in haar geboorteland. Garde-luitenant Pridon – De Escaliaan moet zijn hertogin beschermen. Eroin Blitzer – De dwergandroïde hoort iets nieuws over het rijk van de harmonie.De cellenactiveerder neutraliseert de waarheidsdrug waarmee Alaska Saedelaere gewillig moet worden gemaakt, maar het bestaan van de chip blijft niet verborgen voor de Escalianen. Ze komen er niet aan toe om deze te verwijderen want garde-luitenant Pridon bevrijdt de Terraan. Pridon en de hertogin worden hunnerzijds bevrijd door Eroin Blitzer. De ongelijke metgezellen vluchten per overbrenger naar een geheim station voor regeringsleden. Het gebouw is oeroud en verlaten maar kan echter door de hertogin worden gereactiveerd. De groep rust zich uit met nieuwe maskers en beschermingspakken. Hun nieuw doel is het stamslot van de hertogin. Rhizinza Yukk hoopt daar hulp te vinden. Voor het vertrek met een zwever hoort Saedelaere dat TANEDRAR niet constant aanwezig is in het het rijk van de harmonie. Het arriveren van de superintelligentie schijnt binnenkort te gebeuren.

Uyari Lydspor overleeft de beschieting van zijn zwever. Hij wordt kort daarna door arriverende militairen ondersteund bij de aanval van het opleidingskamp. De inrichting is leeg – de soldaten trappen in een val. Enorme explosies vernietigen het complex. Enige tijd later komt Lydspor bij in een regeneratietank. Als hij weer inzetbaar is krijgt hij de opdracht om de voortvluchtige zogenaamde hertogin en haar begeleiders op te sporen. Bij zijn recherchewerk stelt hij vast dat bijna alle registraties over Rhizinza Yukk doelgericht werden uitgewist. In de buurt van het vernietigde opleidingskamp valt hem een oude zwever op zonder kentekenen, die over het gebergte wegvliegt. Hij achtervolgt de machine, wordt echter afgeschut.

De zwever wordt door Eroin Blitzer bestuurd die bewijst een meesterlijke piloot te zijn. Na de achtervolging landt hij in de hoofdstad. Gecamoufleerd met deflectorvelden gaat men verder naar Rhizinza Yukk's familieslot. Het erf wordt echter al geobserveerd. Lydspor is eveneens aanwezig. Hij kan de jyrescao bespeuren en Saedelaere ondanks het deflectorveld gevangen nemen. Jezzel en garde-luitenant Truyen Conscure verschijnen ook. Ze brengen de Terraan weg.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

©®nelis van den Ende