< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2600 - 2699

37e cyclus – – NEUROVERSUM

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2609 • 2123    IN HET RIJK VAN DE MASKERS


In de Melkweg schrijft men het jaar 1469 nieuw galactische tijdrekening (NGT) - dat komt overeen met het jaar 5056 christelijke tijdrekening. De verschrikkelijke, maar korte oorlog tegen de frequentie monarchie is intussen zes jaar geleden. De hoop op een lange tijd van vrede blijft helaas onvervuld. De geheimzinnige macht QIN SHI slaat toe en het geschiedt tweeërlei: het doet Perry Rhodan samen met de BASIS in de onbekende dubbelgalaxie Chanda terechtkomen, terwijl ook het hele Sol-stelsel naar een vreemde plaats wordt ontvoerd.

Alaska Saedelaere op zijn beurt is op zoek naar de gevolmachtigde van de kosmocraten Samburi Yura, waarvoor hij de leiding over haar ruimteschip LICHTKRACHT heeft gekregen. Zij, QIN SHI, het BOTNET en het rijk van de harmonie houden op de een of andere manier verband met elkaar. Saedelaere vindt aanwijzingen in het rijk van de maskers ...


Het rijk van de harmonie, diens vrouwelijke heerser en de constructeur Sholoubwa - dat alles lijkt voor Alaska Saedelaere zowel grijpbaar als op de lange baan geschoven. Hoe zal hij onder deze omstandigheden Samburi Yura kunnen vinden? Met deze vraag houdt Christian Montillon zich bezig in de volgende aflevering.


Oorspronkelijke titel: Im Reich der Masken

Auteur: Christian Montillon

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Michael Wittmann

Nederlandse vertaling: Hans van der SchoorSamenvatting: in de zone van de dood – Alaska Saedelaere ontmoet afgezanten van het rijk van de harmonie.


Locatie en tijdsruimte: het rijk van de harmonie – 1469? NGT (5056? na Chr.)


Hoofdpersonen: Alaska Saedelaere – 'Alraska' ontmoet representanten van het rijk van de harmonie. Eroin Blitzer – De dwergandroïde gaat op zoek naar zichzelf en voelt zich afgewezen. Pridon – De garde-luitenant probeert zijn hertogin te bereiken. Dom-helo-Rom en Mel-anta-Sel – Beide Firibirim worden met reuzen geconfronteerd.De gemaskerde humanoïde aan boord van het boomstam-ruimteschip zijn Escalianen, een volk uit het rijk van de harmonie. Ze zijn weliswaar wantrouwig maar gedragen zich niet vijandig. Alaska Saedelaere spreekt met garde-luitenant Pridon, bevelhebber van een vloot die het hertogelijke bestuurspaleis moet beschermen. Alaska Saedelaere verneemt dat de vloot door onbekende fenomenen naar de libratiezone van de ruimte-tijd-anomalie werd ontvoerd en het contact heeft verloren met het bestuurspaleis. Enkele schepen werden al vernietigd en dit noodlot dreigt ook de andere eenheden. Saedelaere biedt zijn hulp aan – niet helemaal belangeloos want Pridon beweert dat de door Saedelaere gezocht bouwmeester Sholoubwa zich bevindt in het bestuurspaleis. De eenheid waarin de hertogin zich ook ophoudt moet zijn verplaatst naar de kern van de anomalie. Om daar te komen hebben de Escalianen Saedelaere's bescherming nodig. Dat deze bescherming niet door de ROTOR-G wordt opgewekt maar door het Cappin-fragment verraadt de Terraan voorlopig niet. De schepen worden vlakbij de ROTOR-G gegroepeerd. Nu kunnen ze dieper doordringen in de anomalie.

Tijdens deze vlucht lijden de Escalianen aan toenemende lichamelijke klachten. De eerste dode is Pridon's raadgever Boraod. Saedelaere probeert de uitstraling van het Cappin-fragment te concentreren op de peilapparatuur van de ROTOR-G want anders is een doelgericht zoeken naar het bestuurspaleis onmogelijk vanwege de in de anomalie rondrazende hyperfysische chaos. Het onmanoeuvreerbare paleis wordt gevonden. De hertogin ontvangt Saedelaere en Eroin Blitzer. Ook de Firibirim zijn erbij. Ze kunnen weliswaar nog steeds niet met Saedelaere communiceren, maar hun zenta-orgaan maakt het voor hen mogelijk om de woorden te begrijpen. Het gesprek met de hertogin moet worden afgebroken omdat de Escalianen in het paleis plotseling lijden aan dezelfde klachten als Pridon's mensen. Het wordt duidelijk dat het Cappin-fragment daarvoor verantwoordelijk is. Saedelaere probeert Pridon te waarschuwen, maar de garde-luitenant krijgt een hartstilstand. Gevechtsrobots rukken op. Een spinvormige robot verschijnt die wil onderhandelen, maar blijkbaar bezit deze een organische component want het Cappin-fragment beschadigt hem zwaar. Als de andere gevechtsrobots het vuur openen, ontvangt Eroin Blitzer de naam van de spinrobot. Deze luidt 'Sholoubwa'...


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

©®nelis van den Ende