< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2600 - 2699

37e cyclus – – NEUROVERSUM

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2653 • 2215    ARKONIDISCHE INTRIGES


We schrijven het jaar 1469 nieuw galactische tijdrekening (NGT) - dat komt overeen met het jaar 5056 christelijke tijdrekening. Op een tot nog toe onopgehelderde manier verdween het Sol-stelsel met zijn planeten evenals alle bewoners uit het bekende universum. Het vaderland van de mensheid werd naar een eigen klein universum getransfereerd, waar de Terranen op vreemde buren stoten. De situatie spitst zich toe als de planeten door vreemde ruimtevaarders wordt bezet en de zon Sol 'verhuld' wordt. Sindsdien vecht de solaire mensheid voor haar overleven.

Perry Rhodan weet niets van al deze ontwikkelingen. Hij is ook in een onbekende kosmos terechtgekomen: met het reusachtige ruimteschip BASIS belandt hij in het dubbelsterrenstelsel Chanda. Daar wordt een tot nu toe onbekend programma gestart dat de BASIS stuk voor stuk demonteert en naar twee autarkisch vliegwaardige bollen ombouwt.

Ondertussen gebeuren er politiek belangrijke dingen in de Melkweg: Tormanac da Hozarius, vertrouweling van de Arkonidische heerser, stuit op een samenzwering en wordt gevangen genomen. Wat hij meemaakt zijn Arkonidische intriges ...


De carrière van Tormanac da Hozarius is veelbewogen, getekend door belangrijke persoonlijkheden en Arkonidische intriges. En toch leidt zijn pad hem naar de zijde van waarschijnlijk de machtigste man in de Melkweg: imperator Bostich I, tevens voorzitter van het galacticum. Hubert Haensel zet het levensverhaal van Tormanac voort in de volgende aflevering.


Oorspronkelijke titel: Arkonidische Intrigen

Auteur: Hubert Haensel

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Michael Wittmann

Nederlandse vertaling: Rik RookSamenvatting: hij voltooit de ARK SUMMIA – en ontmoet een levende legende.


Locatie en tijdsruimte: Arkon I – 1406 tot 1409 NGT (4993-4996 na Chr.)


Hoofdpersonen: Tormanac da Hozarius – Een adellijke jongen ervaart een grote teleurstelling. Cregon – Een oude Arkoon stelt zijn leven in het teken van loyaliteit. Legatem da Hozarius – Een vader smeedt plannen voor de carrière van zijn zoon.Tormanac da Hozarius herinnert zich zijn verleden, beginnend met de mislukte activering van zijn extrabrein na de verder erg succesvolle afronding van de ARK SUMMIA op Iprasa. Zijn familie kent een geheimzinnige man genaamd Cregon, die Tormanac's opleiding zal begeleiden. Tormanac vergezelt deze vreemde die zijn gezicht steeds verbergt achter een vervormingsveld – maar pas nadat deze een uitdaging van de jonge Arkoon heeft opgelost, om een als vermist geldend familiesymbool te vinden, namelijk de kristalster van imperator Hozarius XIX, dat was verduisterd uit de Hozarius-trechter, door Tormanac da Hozarius zelf te ontvoeren aangezien hij altijd de kristalster bij zich draagt.

De volgende drie jaar leert Tormanac alles wat men moet weten als agent van het Arkoonse geheime dienst, zonder echter werkelijk opgenomen te worden in de Tussan Ranton Celis. Onder Cregon's leiding neemt hij in het jaar 1407 NGT deel aan verschillende inzetten op planeten in de Dashkon-sterrenwolk. In dit gebied, dat voor de hyperimpedantie-verhoging was ingebed in een hypercocon, ontstaan steeds weer Arkon-vijandige acties. De Tu-Ra-Cel houdt zich bezig met dat probleem. Bij een gebeurtenis in een antiquariaat dat Terraanse samoerai-zwaarden veilt wordt Tormanac opmerkzaam dat Cregon een bijzonder betrekking heeft met Terranen. Tormanac vindt uit dat Cregon een Kralaseen is. Zijn echte naam is Shallowain.

Daarna verblijven Tormanac en Cregon/Shallowain een heel jaar op Aurora, de zetel van het nieuwe galacticum. Tormanac werkt in Galacto-city als assistent van de Tu-Ra-Cel-raadgeefster Joresska. Hij informeert haar over een onlangs door imperator Bostich veroorzaakte zuiveringsactie in de Dashkon-sterrenwolk en wordt kort daarna naar het Sol-stelsel gestuurd. Nadat hij zijn relatief onbelangrijke opdracht op Mars heeft volbracht en is teruggekeerd naar Aurora, is Shallowain verdwenen. Joresska steekt hierachter – ze hoort bij de belangengroep Ark'Tussan, in wiens intriges ook de Ragnaari-trechter is verwikkeld. Met hulp van enkele Kralasenen kan Joresska worden opgespoord, ze verzet zich echter tegen de arrestatie en wordt gedood. Ook Shallowain is dood. Hij werd ontvoerd en heeft zelfmoord gepleegd om schade voor Bostich af te wenden. Tormanac krijgt toegang tot Shallowain's speciaal gecodeerde data die een audio opname bevat uit mei 1332 NGT. Die boodschap bewijst dat er toen al een samenzwering was tegen Bostich. Tormanac wil nu zelf gaan optreden tegen de Ark'Tussan.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

©®nelis van den Ende