< vorige  |  INDEX

Reeks 2600 - 2699

37e cyclus – – NEUROVERSUM

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2658 • 2220    HET UUR VAN DE RESIDENT


We schrijven het jaar 1469 nieuw galactische tijdrekening (NGT) dat komt overeen met het jaar 5056 christelijke tijdrekening Op een tot nog toe onopgehelderde manier verdween het Sol-stelsel met zijn planeten evenals alle bewoners uit het bekende universum.

Het vaderland van de mensheid werd naar een eigen klein universum getransfereerd, waar de Terranen op vreemde buren stoten die hun zo te zien kwalijk gezind zijn. Sindsdien vecht de solaire mensheid om haar overleving.

Van de geheimzinnige Spenta's weet men het minst: zonnen liggen hen na aan het hart. Volgens hun mening wordt Sol door het lijk van de superintelligentie ARCHETIM ontsierd - daarom hebben ze het hart van het stelsel 'verhuld'.

Heel anders de Fagesy's: ze zien in de mensen gemene dieven die het lijk van een superintelligentie gestolen hebben en eisen genoegdoening. Ze worden terzijde gestaan door de Sayporanen, die niets minder in de zin hebben dan de 'herformattering' van de mensheid. Om dit te verhinderen moet Reginald BuIl alles geven: het is het uur van de resident ...


Reginald Bull heeft zijn troeven uitgespeeld en daarbij op Delorian Rhodan in moeten zetten. Maar was dit ook op de lange termijn de juiste beslissing?

De volgende aflevering is een gastverhaal van Richard Dübell, die tot nu toe vooral als auteur van historische romans bekend was. In de volgende aflevering houdt hij zich bezig met een figuur die de Terranen tot nu toe voor raadsels stelt.


Oorspronkelijke titel: Die Stunde der Residenten

Auteur: Verena Themsen

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Hans van der Schoor