< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2600 - 2699

37e cyclus – – NEUROVERSUM

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2698 • 2308    DE NECROFOOR


Het is het jaar 1470 nieuw galactische tijdrekening (NGT) - ofwel het jaar 5057 christelijke tijdrekening. Op een tot nu toe onverklaarbare wijze verdween het Sol-stelsel met al haar bewoners uit het bekende universum.

Het vaderland van de mensheid is naar een eigen klein universum getransfereerd, waar de Terranen op vreemde buren stoten, die zich allesbehalve vriendelijk gedragen. Na talrijke verwikkelingen kan Reginald Bull echter een wapenstilstand sluiten.

Nu moeten de mensen rekening houden met een inval van QIN SHI, de negatieve superintelligentie die dit pocketuniversum heeft gecreëerd.

De vijand heeft echter niet gerekend op het feit dat zijn vroegere bondgenoten zich opnieuw hebben georiënteerd en aan Terra's zijde staan.

In de galaxie Escalian en in het kleine universum naderen nu alle plannen hun vervulling: QIN SHI wil graag over het pocketuniversum heersen, maar Delorian Rhodan en Samburi Yura ook - terwijl Perry Rhodan zo'n experiment even gevaarlijk en dwaas vindt als de kosmocraten. Maar terwijl Rhodan niets anders te bieden heeft dan woorden, nemen de kosmocraten hun toevlucht tot een ander middel. Het is de necrofoor ...


Perry Rhodan is enorm verrast. Deze ontwikkeling had hij niet kunnen verwachten. De voordelen liggen momenteel bij Delorian - QIN SHI is aan de andere kant ook sterker geworden. Een machtsstrijd is onvermijdelijk. Uwe Anton beschrijft hoe deze verloopt in het afsluitende deel van deze cyclus met de titel: HET NEUROVERSUM.


Oorspronkelijke titel: Die Nekrophore

Auteur: Uwe Anton

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Rik RookSamenvatting: de LICHTKRACHT keert terug – Alaska Saedelaere neemt een beslissing.


Locatie en tijdsruimte: Escalian – 17 januari 1470 NGT (5057 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan – De voormalige ridder van de diepte heeft problemen in het gezin. De commandant – De voormalige bewaker van de necrofoor probeert om de wil van zijn meester uit te voeren. Delorian Rhodan – De voormalige kroniekschrijver van HET vervolgt zijn plan voor een neuroversum. Samburi Yura – De voormalige gevolmachtigde van de kosmocraten gaat haar eigen weg.De commandant van de LICHTKRACHT wordt uitgenodigd voor onderhandelingen die plaatsvinden in MIKRU-JON. Passend bij zijn verschijning laat het wezen zich Maart noemen – net als de gekke haas uit 'Alice in wonderland'. Maart is kennelijk een gedaantewisselaar want als Perry en Delorian Rhodan het wagen om hem tegen te spreken neemt hij kortstondig andere lichaamsvormen aan. Maart herhaald zijn dreigement, blijkt echter opmerkelijk slecht geïnformeerd. Zo lijkt hij te geloven dat Delorian samenwerkt met QIN SHI. Hij geeft zijn onderhandelingspartners een 10 uur ultimatum waarbinnen zij moeten voldoen aan zij eisen. Delorian heeft een andere plan, informeert zijn vader erover en presenteert Maart bij de volgende ontmoeting de coördinaten van Evolux. Delorian verzekert geloofwaardig dat hij met het BOTNET de necrofoor met de LICHTKRACHT direct kan verplaatsen naar de werfplaneet van de kosmocraten. Als Maart zijn schip het bevel geeft om het BOTNET te vernietigen, gebeurd er niets. Rhodan verneemt later dat Samburi Yura de boordcomputer DAN heeft geherprogrammeerd met behulp van nanogenten. Maart trekt zich terug. Rhodan feliciteert zijn zoon met de gelukte bluf. Delorian beweert dat hij helemaal niet heeft gebluft.

In deze patstelling verschijnt Samburi Yura. De discussies draaien opnieuw rond in hetzelfde kringetje. Rhodan stelt vast dat hij niet meer verstandig kan praten met Mondra Diamond. Ze denkt alleen nog aan haar zoon en maakt Rhodan verwijten. Alaska Saedelaere verzoekt Samburi Yura voor een gesprek onder vier ogen. Hij is ondanks alles nog steeds verliefd op de Enthoonse en bereid zijn leven voor haar op te offeren en doet haar daarom een voorstel dat ze moet aannemen.

Intussen dringen QIN SHI, ARDEN en het multiversum-oculair de anomalie binnen. Reginald Bull beveelt de terugtrekking van de samengetrokken vloot in de veronderstelde veiligheid van de sextadimsluier. Het multiversumoculair en het dodenbrein volgen. Nadat QIN SHI de bevolking van het Fa-stelsels heeft verslonden, ramt deze met zijn kilometergrootte avatar tegen de sextadimsluier aan. Hij wordt echter steeds weer terug geslingerd maar zuigt daarbij weliswaar enorm veel energie op. De stations waarmee het beveiligingsscherm wordt opgebouwd dreigen langzamerhand te bezwijken. Dan stelt ARDEN zich op in de strijd tegen der parasitaire superintelligentie. QIN SHI is helaas maar kortstondig afgeleid; hij verslindt ARDEN en wordt nog machtiger.

Saedelaere biedt zichzelf bij Maart aan als commandant van de LICHTKRACHT, in plaats van Samburi Yura. De haas vindt de 'kosmische mens' geschikt en ziet zelf ook wel in dat de Enthoonse alleen maar met tegenzin voor de kosmocraten zou gaan werken. Als Saedelaere van zijn vrienden afscheid neemt begrijpt Rhodan wat de maskerdrager gedaan heeft – hij heeft Samburi Yura zijn cellenactiveerder gegeven voor het creëren van het neuroversum en zal dus in 62 uur, op 20 januari 1470 NGT, tot stof vervallen.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

©®nelis van den Ende