< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2600 - 2699

37e cyclus – – NEUROVERSUM

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2686 • 2248    AANVAL VAN DE NANOKRIJGERS


We schrijven het jaar 1469 nieuw galactische tijdrekening (NGT) dat komt overeen met het jaar 5056 christelijke tijdrekening. Op een tot nu toe niet verklaarde wijze verdween het Sol-stelsel met al zijn planeten en bewoners uit het bekende universum.

De thuiswereld van de mensheid is naar een eigen klein universum verplaatst, waar de Terranen op vreemde buren stoten. De situatie nadert een kritiek punt als de planeten door vreemde ruimtereizigers worden bezet en de zon Sol wordt 'verhuld'. Sindsdien vecht de solaire mensheid om te overleven. De Fagesy's konden worden bedwongen, met de Spenta's kon een overeenkomst worden gesloten, en zelfs met de Sayporanen, die als trouwe dienaren van QIN SHI bekendstaan, zijn akkoorden bereikt. Het probleem daarbij is enkel dat deze overeenkomst alleen werd gesloten met de kaste van de Chours, en als tegenprestatie moeten de Terranen de actuele regering ondersteunen en terugkeren naar het regiment van de Chours. De vijand laat dat allemaal natuurlijk niet zomaar gebeuren, en zo komt het tot de aanval van de nanokrijgers ...


Delorian Rhodans commando's hebben het Wereldenkrans-stelsel bereikt, maar voor de zege is het doorslaggevend om één bepaalde persoon uit te schakelen. Zodra Paichander dood is, zal - zo hopen de Terranen - ook de heerschappij van zijn kaste voorbij zijn.


Oorspronkelijke titel: Angriff der Nanokrieger

Auteur: Leo Lukas

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Latoya KrefferSamenvatting: de bond van de sterrenwaardigen in actie – het gevecht om het Wereldenkrans-stelsel ontbrandt.


Locatie en tijdsruimte: Terra, Pareezad – 16 tot 19 december 1469 NGT (5056 na Chr.)


Hoofdpersonen: De eerste van de sterrenwaardigen leidt zijn team bij een riskante inzet. Ynirt – De Gyvie aanvaart de finale tocht in de zin van de verheerlijking. Reginald Bull – De Terraanse resident stuurt er drie vloten op uit. Lilith Karsmaq – De emotionaute zet een bekroond plan om in daden. Delorian Rhodan – Hij treedt met de TOLBA op aan de frontlinie.Drie grote Terraanse vloten worden naar het Wereldenkrans-stelsel, de brugwereld en de efemere poort gestuurd want op deze locaties wordt het lot van de anomalie beslist en dus ook van het Sol-stelsel. Het komt tot een patstelling want het machtscentrum van de Sayporaners en de efemere poort worden beveiligd voor een veruit superieure vloot van kegelruimteschepen en sterrengaljoenen. De planeet Faland, waarop het dodenbrein zich bevindt, kan niet direct worden aangevlogen vanwege een daar heersende storende straling. Toufec en zijn bond van de sterrenwaardigen hebben de opdracht om Paichander uit zijn functie te zetten resp. te doden om de Sayporaners te bevrijden van de heerschappij van de academie voor logistiek. Uit peilingen van de TOLBA en registraties die Pazuzu had gemaakt bij de inzet op Druh, trekt Delorian Rhodan de conclusie dat de academie voor logistiek werd verplaatst naar de plantage wereld Pareezad. Deze planeet van het Wereldenkrans-stelsel dient de Sayporaners als 'voorraadschuur' van lichaamsdelen die ze kunnen inlijven – er leven ontelbare volken die mentaal worden beïnvloed en in de waarste zin van het woord worden afgeslacht.

De in het Banteira-stelsel gearriveerde 7501 ruimteschepen van Sol's mobiele inzetvloot voeren een schijnaanval uit op de strijdkrachten die worden aangevoerd door Paigaross, de inspecteur van de bergingsacademie, om deze af te leiden en het mogelijk te maken dat zes teams bestaande uit zes personen van de sterrenwaardigen onopgemerkt kunnen landen op Pareezad. Toufec's team ontmoet daar Ynirt, een spinwezen uit het volk van de Gyvie, die vanwege de geboorte van zijn tweede kind verplicht is om zich te offeren aan de god Antuu. Plotseling ondervinden Toufec's metgezellen dezelfde hypno-suggestieve invloed waardoor ook Ynirt wordt beheerst. Toufec is echter beschermt vanwege de bijzonder innige band met zijn nanogenten. Twee van zijn mannen doden elkaar, andere teamleden (waaronder Clara Esleve) raken zwaar gewond. Toufec brengt ze te nauwer nood in veiligheid en keert weer meteen terug naar het actiegebied zodat die missie niet faalt, want ook de anderen vijf teams moesten vluchten.

Toufec bevrijdt Ynirt van de suggestieve bevelen en camoufleert zichzelf als Gyvie. Samen bereiken ze de zin van de verklaring, een van de vele zwarte piramides met een spiraalvormige antenne op de punt waaruit de suggestieve impulsen worden uitgezonden. Deze Pyramide is iets bijzonders. Een door Toufec uitgestuurde nano-valk heeft ontdekt dat een cilindrisch object zich in een schacht bevindt middenin deze piramide, dat er pas sinds enkele dagen is. Toufec twijfelt er niet aan dat het gaat om de academie voor logistiek.

Op 19 december 1469 NGT krijgt Reginald Bull een bericht van vlootadmiraal Jomo Wangare, die het bevel voert over de vloot die naar de efemere poort werd gestuurd. Daar zijn 20.000 sterrengaljoenen extra verschenen, die met geringe snelheid in de richting van de poort zweven.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

©®nelis van den Ende