< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2600 - 2699

37e cyclus – – NEUROVERSUM

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2676 • 2238    DE CHALKADA-SCHRIJN


We schrijven het jaar 1469 nieuw galactische tijdrekening (NGT) - dat komt overeen met het jaar 5056 christelijke tijdrekening. Op een tot nog toe onbekende manier verdween het Sol-stelsel met zijn planeten evenals alle bewoners uit het bekende universum. Het thuisstelsel van de mensheid werd naar een eigen klein universum getransfereerd, waar de Terranen op vreemde buren stoten. De situatie spitst zich toe als de planeet door vreemde ruimtevaarders bezet en de zon Sol 'ingehuld' wordt. Sindsdien vecht de solaire mensheid om te overleven.

Van al deze ontwikkelingen weet Perry Rhodan niets. Ook hem heeft het in een vreemde kosmos terecht doen komen: met het enorme ruimteschip BASIS komt hij in de dubbelgalaxie Chanda terecht. Daar regeert de negatieve superintelligentie QIN SHI, die voor zijn plannen het geheimzinnige multiversumoculair nodig heeft.

Niet in de laatste plaats door de activiteiten van de onsterfelijke Terraan brokkelt inmiddels QIN SHI's macht af - en het verzet maakt zich klaar voor de beslissende slag. Maar de strijders tegen de superintelligentie zijn het niet eens met elkaar en proberen zich voor de finale confrontatie op de voorgrond te plaatsen. Een beslissende rol daarbij speelt de Chalkada-schrijn ...


De gebeurtenissen in Chanda snellen naar een hoogtepunt. QIN SHI lijkt uitgeschakeld en het wanhopige verzet is in afzonderlijke groepen uiteengevallen. Door zijn controle over Ramoz grijpt Högborn Trumeri naar de macht - en alleen Kaowen staat hem nog in de weg. Of kan Perry Rhodan toch nog een rol spelen?

Christian Montillon brengt in het tweede deel van zijn verhaal de gebeurtenissen in de dubbelgalaxie tot hun voorlopige hoogtepunt.


Oorspronkelijke titel: Der Chalkada-Schrein

Auteur: Christian Montillon

Omslag: © Dirk Schulz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Michael Wittmann

Nederlandse vertaling: Hans van der SchoorSamenvatting: het is Trumeri's plan – een vernietigingsoorlog dreigt.


Locatie en tijdsruimte: Chanda – 1469 NGT (5056 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan – De Terraan moet zijn motieven nagaan. Högborn Trumeri – De Oracca speelt zijn laatste troef uit. Protector Kaowen – De Xylthe gaat voor de macht over Chanda. Ramoz – De ziel van de vloot wordt actief. Gucky – De muisbever komt veelvuldig in actie.QIN SHI verdwijnt richting Escalian en laat in Chanda een machtsvacuüm achter, dat noch door Kaowen's geslonken strijdkrachten, noch door het onverenigbare vertwijfelde verzet kan worden opgevuld. In deze situatie ziet Högborn Trumeri zijn kans gekomen om de Oracca naar hegemonie te voeren. Hij neemt het Chalkada-schrijn in gebruik, een ultiem machtsmiddel dat lang geleden verborgen werd. Een projectie van de Oraccameo, die bij het programma hoort van de schrijn en Trumeri als waardig erkent, geeft hem een klein bolvormig voorwerp waarmee hij Ramoz (en dus de vloot uit de koude ruimte) volledig onder zijn controle kan brengen. Gucky observeert dit alles onopgemerkt en verstopt een peilzender in Trumeri's schip.

Een door Kaowen uitgezonden kegelruimteschip bereikt de verzetsvloot en straalt daar paniekgolven uit, maar kan door MIKRU-JON worden vernietigd. Evenwel is Kaowen nu geïnformeerd over het bestaan van deze vloot. Perry Rhodan probeert tevergeefs om een volgende inzet van de wereldengesel te verhinderen. Kaowen arriveert eveneens op de plek van het gebeuren. De wereldengesel interesseert hem niet, deze is onbetekenend geworden. Hij valt MIKRU-JON aan en Rhodan ontkomt maar net. Eigenmachtig teleporteert Gucky met Mondra Diamond naar Kaowen's RADONJU. Beide willen proberen om het schip te saboteren, terwijl Kaowen op het punt staat om het vertwijfelde verzet definitief neer te slaan.

Ramoz wordt door visioenen geplaagd. Een Oraccameo beweert dat Högborn Trumeri zijn nieuwe heer is. Van Rhodan had Ramoz over Trumeri's plannen vernomen. Hij kan zich echter niet tegen de Oracca verweren want deze bezit een overtuigend dwangmiddel in vorm van de kleine bol. Met dit apparaat kan hij op ieder moment de reductie inleiden om Ramoz weer in een dier te veranderen.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

©®nelis van den Ende