< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2100 - 2199

32e cyclus HET RIJK TRADOM

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2156 • 1240    STEM VAN DE PROFEET


Op de door mensen bewoonde planeten van de Melkweg is het maart 1312 Nieuwe Galactische Tijd - wat overeenkomt met maart 4899 volgens de oude jaartelling. Na verbitterde gevechten kon de gevaarlijke situatie door de Terranen en hun bondgenoten worden overwonnen. Voor de vernietiging van de Aarde en andere werelden hoeft men de komende tijd niet te vrezen.

Bij het sterrenraam, de bizarre poort naar het vijandige Tradom Rijk, hebben Terranen, Arkoniden en Posbi's de overhand op de vijandelijke vloten kunnen verkrijgen. De poort, waarmee men de afstand van 3BB miljoen lichtjaar praktisch in nultijd kan overbruggen, is in handen van de Melkweg-bewoners.

Terwijl Terraanse en Arkoonse schepen zelf in het Tradom Rijk opereren om meer over de achtergronden van de invasie te weten te komen, ontwikkelen de omstandigheden in de galaxie zich verder.

Vooral in het Sol-stelsel schijnt een nieuw probleem zich af te tekenen. Dit komt tot uitdrukking via de stem van de profeet ...


Oorspronkelijke titel: Stimme des Propheten

Auteur: Susan Schwartz

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Michael Wittmann

Nederlandse vertaling: H. JongSamenvatting: de profetie van de Herreachs - een volk staat aan de ondergang.


Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel – maart 1312 NGT (4899 na Chr.)


Hoofdpersonen: Alaska Saedelaere - De drager van de Huid interesseert zich voor het lot van de Herreach. Monkey - De Oxtorner bezoekt onverwacht de planeet Trokan. Viorel Zagi - De filosoof heeft een hele speciale profetische ingeving. Presto Go - De opperste priesteres zoekt een nieuwe toekomst voor haar volk.Op Trokan verschijnt een tijdbron. Lang daarvoor kondigen zich al verontrustende gebeurtenissen aan: de Herreachs voelen zich bedreigd door iets dat ze niet kunnen definiëren. Deze bedreiging lijkt te komen uit de Paddenstoeldom en is zo sterk dat vele Herreachs sterven. Hetzij in een nachtmerrie gekweld slaap, in meditatie of gewoon zomaar midden op straat. Allen hebben gemeen dat ze dromen van een zwart gat met een cirkel van licht, en een enorme stad die alle Herreachs dreigt te verzwelgen. De filosoof Viorel Zagi vat alle angsten van zijn volk samen in een eis: de Herreachs willen emigreren, en wel naar een planeet genaamd Cauto die zij in een visioen heeft gezien.

De Terraanse autoriteiten onderzoeken de zaak. 1366 lichtjaren van Terra verwijderd is er daadwerkelijk een wereld met die naam, die ideaal lijkt te zijn voor de leefomstandigheden van de Herreachs.

Ondertussen zijn Alaska Saedelaere en Monkey naar Trokan gegaan. Ze praten met de allerhoogste profeet en worden onverwacht geconfronteerd met een zone van absolute duisternis. Het lijkt een gat in de werkelijkheid. Saedelaere, die ervaring heeft met zulke dingen, herkent onmiddellijk dat het om een tijdbron gaat.

Intussen wordt de situatie voor de Herreachs steeds meer bedreigend. Een delegatie gaat zelfs naar Terra om bij Maurenzi Curtiz, de Eerste Terraan, om hulp te vragen voor de evacuatie naar Cauto. De leiders van Terra hebben geen andere keuze dan de evacuatie snel te starten, en daarmee de tijd van buren in het Sol-stelsel te beëindigen.

De juiste verklaring voor de vreemde profetie blijkt gemakkelijker te zijn dan gedacht: Viorel Zagi heeft in een oude reis-catalogus, die ze ergens had gevonden, een beschrijving gelezen van de planeet Cauto ...

Saedelaere en Monkey zijn in de buurt wanneer er weer een tijdbron in de nabijheid van de Paddenstoeldom opduikt. De twee aarzelen niet en ga er doorheen, zonder zich zorgen te maken over speciale apparatuur. Alaska Saedelaere en Monkey zijn met een ongewis doel van de planeet Trokan verdwenen. De tijdbron verdwijnt daarna.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

© Cornelis van den Ende