< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2100 - 2199

32e cyclus HET RIJK TRADOM

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2151 • 1235    CENTRUM VAN DE INQUISITIE


Op de door de mensen bewoonde planeten van de Melkweg is het maart van het jaar 7312 NGT - dit staat gelijk aan het jaar 4899 volgens de oude jaartelling. Na felle gevechten is de gevaarlijke situatie voor de Terranen en hun bondgenoten uit de wereld geholpen. De komende tijd dreigt niet de vernietiging van de Aarde en de andere planeten.

Bij het sterrenvenster, de doorgangspoort naar het vijandelijke Rijk Tradom, hebben de Terranen, Arkoniden en Posbi's de overwinning op de vijandelijke vloten kunnen behalen. De poort, waarmee men de onvoorstelbare afstand van 3BB miljoen lichtjaar praktisch zonder tijdverlies kan overbruggen, wordt nu door de bewoners van de Melkweg gecontroleerd.

Nu gaat het erom, het voortouw te blijven nemen en de touwtjes niet meer uit de handen te geven. Perry Rhodan geeft het bevel voor de opmars naar de andere kant: als de Melkweg en haar civilisaties op den duur veilig willen zijn, dan moeten de gruwelÍjke machthebbers van het Rijk Tradom ten val worden gebracht.

Nadat de Terranen bij hun verkenningstochten de vesting van de Inquisitie hebben gevonden, gaat het nu verder - dit keer in het centrum van de Inquisitie ...


Oorspronkelijke titel: Zentrum der Inquisition

Auteur: Hubert Haensel

Omslag: © Ralph Voltz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Michael Wittmann

Plantekening (Duits exclusief): paradimjager type 'thunderbolt' door Georg Joergens

Nederlandse vertaling: Kees van ToornSamenvatting: een handelssysteem ontpopt zich – een geheime actie van de Maahk.


Locatie en tijdsruimte: Trapitz-stelsel – maart 1312 NGT (4899 na Chr.)


Hoofdpersonen: Benjameen da Jacinta - De Arkonide start een actie op een maan in het centrum van de Inquisitie. Zim November - De emotionaut brengt zichzelf en zijn ontdekkingskruiser in een gevaarlijke regio. Grek-665 1/2 - De Maahk probeert vriendschap te sluiten met een kloonolifant. Garonn - De brandweerman vecht met zijn metgezellen om het bestaan. Tess Qumisha - De hyperfysica leert een nieuw computersysteem kennen ...De tijdens de slag om het sterrenvenster zwaar beschadigde Vesting-satellietstation van de Inquisitie wordt door de JOURNEE achtervolgt omdat men aanneemt dat ze niet naar de Vesting kan terugkeren zonder ergens anders gerepareerd te moeten worden. Men hoopt wat meer over de satelliet uit te vinden of toch minstens naar een andere belangrijke wereld van het Rijk Tradom geleid te worden. Reeds onderweg blijkt dat de satelliet sterker beschadigd is als eerst werd vermoed. Het gigantische object stoot een onbekende hyperstraling uit waardoor twee van de begeleidende AGLAZAREN worden vernietigd. Doel van het konvooi is het Trapitz-stelsel, in de buurt van de folterwereld Sivkadam. Volgens de officiële data over dit stelsel, dat de Terranen van de Aarus hebben gekregen, zou daar alleen een primitieve handelswereld moeten zijn. Deze informatie is echter overduidelijk onjuist: in dit stelsel bevinden zich talrijke schepen en ruimtestations. Blijkbaar gaat het in werkelijkheid om een hypermoderne productie omgeving.

De JOURNEE kan het stelsel vanwege de hyperstraling, die nog steeds van de satelliet uitgaat onopgemerkt naderen maar als ze in de nabijheid van de stralingsbron komt wordt de hyperruimte-aandrijving beschadigd en moet ze op een maan in het Trapitz-stelsel landen waar aan de reparatiewerkzaamheden kan worden begonnen. Deze tijd wordt ook voor een verkenning benut. Benjameen da Jacinta, Tess Qumisha en de Maahk Grek-665 1/2 verkennen met een Shift de maan. De groep wordt eens te meer getuige van de gruwelijkheden van het Rijk Tradom. Wezens uit verscheidene volkeren van de galaxie moeten gevaarlijk werk op deze maan verrichten. Op enige afstand van de slaven lukt het de galactici om onbemerkt een gebouw binnen te sluipen waar ze inbreken in het computernetwerk. Daarna worden ze alsnog ontdekt en moeten ze vluchten. De Shift moeten ze als afleiding achterlaten, nadat ze zich daar als vertegenwoordigers van een in Tradom gevestigd volk hebben voorgedaan. Ze gebruiken een geherprogrammeerde Tradom-wachrobot als aanvaller en maken zich met een overbrenger uit de voeten.

Intussen hebben reparatieploegen van de Valenters tevergeefs geprobeerd om de satelliet te repareren of op z'n minst geprobeerd om de Inquisiteur te redden die in het gevaarte vast zit. Net nog op tijd kan de JOURNEE zich verwijderen waarna de satelliet explodeert en deze aanzienlijke verwoestingen aanricht in het Trapitz-stelsel.

Een Terraanse, een Arkonide, een Maahk en een kloonolifant - eigenaardiger kon de geïsoleerde groep uit de Melkweg in het Trapitz-stelsel niet zijn samengesteld. Om niet meteen door de Valenters gevangen te worden genomen, heeft de kleine groep geen andere keuze dan te vluchten naar een onbekend doel.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

© Cornelis van den Ende