< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2100 - 2199

32e cyclus HET RIJK TRADOM

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2128 • 1212    HET PLAN VAN DE MASCANTE


Terwijl in december 1311 Nieuwe Galactische Tijd de LEIF ERIKSSON onder het bevel van Perry Rhodan zich op de planeet Jankar verstopt, opereert de Arkoonse KARRIBO nog steeds in de werelden van de Tradom-galaxie. De mascante Ascari da Vivo volgt in de sterrenzee van het Tradom Rijk volkomen haar eigen plannen.

Arkoniden en Terranen hebben één gemeenschappelijk doel: ze willen de invasie van de Melkweg verhinderen. In ieder geval hebben 22.000 catamarans van het Tradom Rijk zich bij het sterrenraam verzameld om van daaruit naar de galaxie van de mensheid door te stoten en deze bij hun imperium in te lijven. Door een manipulatie is het sterrenraam nu niet te passeren, maar dat kan spoedig veranderen.

De kleine strijdmacht uit de Melkweg moet in het Tradom Rijk in de eerste plaats bondgenoten zien te vinden en hulptroepen voor hun acties tegen de Inquisitie van het Verstand. Daarbij blijft het Tradom Rijk zelf niet werkloos toezien; het ongelijke gevecht begint nu pas echt. Een onderdeel van het conflict is het plan van de mascante ...


Oorspronkelijke titel: Der Plan der Mascantin

Auteur: H.G. Francis

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Michael Wittmann

Nederlandse vertaling: H. JongSamenvatting: de LEIF ERIKSSON in de val – de Arkoniden starten een actie.


Locatie en tijdsruimte: Virginox, sterrenvenster – 1311 NGT (4898 na Chr.)


Hoofdpersonen: Trah Zebuck - De Conquestor intensiveert de jacht op de ruimteschepen van de Melkweg. Perry Rhodan - De Terraan moet zich verbergen op de planeet van de Jankaron. Ascari da Vivo - Die Arkonidische zet een afleidingsmanoeuvre in. Ktacha Oharte - De Jankaron wil alleen het beste voor zijn bedreigde volk. Roxo Quatron - De ruimtevaarder riskeert zijn nieuwste rol.In de galaxie Tradom is de Conquestor Trah Zebuck actief. Trah Zebuck heeft een passie voor verscheidene degens en speelt met deze wapens tegen zijn ondergeschikten als hij hen wil bestraffen. Hij beveelt een groots opgezette zoekactie naar de LEIF ERIKSSON en de KARRIBO die in het gebied van Virginox plaats zal vinden.

Op het ogenblik bevindt zich daar alleen maar de LEIF ERIKSSON. Perry Rhodan heeft het schip in een ondergrondse hangar op Jankar laten verbergen en alle niet dringend noodzakelijke energie centrales werden uitgeschakeld zodat het schip niet kan worden gepeild. AGLAZAREN bewaken praktisch elke bewoond zonnestelsel evenals de planeet Jankar. De LEIF ERIKSSON kan de planeet vanwege motoronderhoud voorlopig niet verlaten. Enige Jankaronen willen de galactici aan het Rijk Tradom verraden omdat ze zware represailles vrezen als de Rijkstroepen de LEIF ERIKSSON toch op Jankar zullen ontdekken. Het verraad word echter net op tijd door Gucky en Roxo Quatron ontdekt en verijdeld.

Ascari da Vivo is met de KARRIBO in het gebied van het Sterrenvensters onderweg. Ze had haar in de Melkweg verblijvende vloot het bevel gegeven om haar na een bepaalde termijn door het Sterrenvenster te volgen. Imperator Bostich I heeft dit zinloze bevel echter opgeheven. Ascari ziet hoe een reusachtige constructie bij het Sterrenvenster arriveert. Men neemt aan dat dit wormachtige schip bij de reparatie van het Sterrenvenster zal gaan helpen.

Daar er bijna geen catamarans meer in de buurt van het Sterrenvensters verblijven kan de KARRIBO zich relatief vrij bewegen. Ascari benut dit om een eigenlijk onbeduidend station aan te vallen. Met deze actie wil ze de Rijkstroepen van Rhodan's spoor afleiden. Tevens wil de Arkoonse mascante niet naar Rhodan terugkeren zonder een succes te kunnen presenteren. Bij deze actie bevrijdt ze zonder het te weten een zegsman van het Puin-imperium. Hij was maar één van de vele gevangenen in het station die nu allemaal aan boord van de KARRIBO worden opgenomen. De zegsman geeft zijn identiteit voorlopig nog niet prijs.

De KARRIBO en haar bemanning verplichtten zich via hun afleidingsmanoeuvres tot de overleving van hun onvrijwillige Terraanse bondgenoten. De aanval op Gischam en de bevrijding van gevangengenomen bewoners van Tradom zijn daarbij slechts enkele stukjes van de puzzel.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

© Cornelis van den Ende