< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2100 - 2199

32e cyclus HET RIJK TRADOM

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2103 • 1139    HET GEVECHT VAN DE CONQUESTOR


Op de door mensen gekoloniseerde planeten van de Melkweg schrijft men het jaar 1306 Nieuwe Galactische Tijdrekening, wat hetzelfde is als het jaar 4893 oude tijd. Eigenlijk wijzen alle tekenen op een vreedzame ontwikkeling van de Aarde en de hele Liga van Vrije Terranen.

Perry Rhodan kon met actieve hulp van de andere 'onsterfelijken' afrekenen met de laatste dreigingen, zij het met grote offers. De negatieve superintelligentie ZIELENBRON, een relatief jong geesteswezen met een verbazingwekkende macht, werd overwonnen, de onderdrukte volkeren van de galaxie van de mensheid kregen hun vrijheid terug. Maar de spanningen tussen de grootmachten van de Melkweg, vooral tussen de Liga en het Imperium van de Arkoniden, zijn nog niet verdwenen.

In deze situatie krijgt de Melkweg onverwacht bezoek - door het sterrenvenster in de ruimtesector Hayok, dat met behulp van een verbluffende techniek werd opgericht en een verbinding met het rijk Tradom toestaat, bijna vierhonderd miljoen lichtjaar van de Melkweg verwijderd.

De vreemdelingen beschikken over wapens en beveiligingsschermen, die superieur zijn aan de Galactische schepen. En ze hebben in de aapachtige Trah Rogue, die zichzelf als Conquestor betitelt, een aanvoerder met een oeverloos zelfvertrouwen. Dat wordt ook aangetoond bij zijn zwaarste strijd - het gevecht van de conquestor ...


Oorspronkelijke titel: Der Kampf des Konquestors

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Michael Wittmann

Plantekening (Duits exclusief): catamaran-slagschip van de conquestoren: typ AGLAZAR door Andreas Weiß

Nederlandse vertaling: Scriptura/S. J. SinnemaSamenvatting: op een verboden wereld – Trah Rogue wil terugkeren in de Melkweg.


Locatie en tijdsruimte: Pinblot – 1311 NGT (4898 na Chr.)


Hoofdpersonen: Trah Rogue - De Conquestor van Tradom hervindt zijn speciale innerlijke overlevingsdrang. Tiki - De kleine kettingslaaf wordt door het moeras gesleurd. Smarto Kim - De Galactic Guardian buit het liefst hulpeloze inboorlingen uit. Tiver en Vemberey - Twee Akonen zoeken naar een overlevende. Perry Rhodan - De Terraanse Resident volgt het spoor van de Conquestor.De MARZOM, het jacht van de Conquestors van Tradom, is slechts een wrak na de slag waarin het moederschip werd vernietigd. Het kon ternauwernood in de hyperruimte ontsnappen. De bemanning ligt op sterven door brand en stralingslekken aan boord. Alleen Trah Rogue is met zijn zwevende troon en afweerscherm nog veilig.

De MARZOM valt uit de hyperruimte in de buurt van de planeet Pinblot en stort neer. Net voor de inslag vangt de nog functionerende apparatuur een energiespoor op van het oppervlak. Het signaal komt van een verborgen steunpunt van de Galactic Guardians. Zij dwingen de inheemsen om grote hoeveelheden blotter-planten te verbouwen. Een gewas dat als grondstof dient voor het vervaardiging van drugs. De bemanning van het steunpunt heeft de nadering van het schip en het neerstorten gezien en onderzoeken de ramp plek. Trah Rogue is echter niet van plan om zich als hulp behoevende te gedragen. Hij wil liever het steunpunt veroveren. Hij vecht zich door het moeras in de richting van het steunpunt. Als hij honger krijgt, eet hij het enige wat hij bij zich draagt: zijn kettingslaaf Tiki.

Ondertussen raken de Terranen en de Jankaron steeds beter met elkaar bekend. Roxo Quatron vertelt alles wat hij heeft beleefd en wat hij over de Eltanen weet. In de tussentijd wordt er in de gehele Melkweg jacht gemaakt op de ontsnapte catamarans. Ze gaan het gevecht echter uit de weg.

De Conquestor vecht zich verder een weg door de wildernis van Pinblot en wordt bijna gedood door een moordplant. Inboorlingen redden hem op het laatste moment. Ondertussen landt er een transportschip bij het steunpunt van de Guardians dat de wekelijkse oogst komt ophalen. Trah Rogue bereikt met een groepje inboorlingen een veld met een geparkeerd zweeftoestel. Hij vertelt de inboorlingen dat hij de god van het bos is die alle vreemde goden verdrijft. Hij doodt twee van de 'goden' en vliegt met hun zweeftoestel naar het steunpunt. Het kost Trah Rogue geen enkele moeite om de bemanning met zijn zwaard uit te schakelen. Geen van de Galactic Guardian kan ook maar één schot lossen. Slechts twee Arkoniden hebben het overleeft. Ze vinden twee lijken en vermoeden dat de neer gestorte overlevenden verantwoordelijk zijn. Zij dringen het steunpunt binnen onder bescherming van hun gevechtsuitrusting en deflectorveld. Trah Rogue heeft ondertussen een gecodeerd noodsignaal verstuurd naar de vloot van het Rijk en wacht nu om opgehaald te worden. Sinds enige tijd vermoedt hij dat de troepen van het Rijk zijn binnengedrongen in de Melkweg en op zoek zijn naar hun opperbevelhebber.

Bij Nathan komt ondertussen een boodschap binnen, dat een oproep met een onbekende code ontvangen is. Rhodan besluit dat elke spoor naar de catamarans moet worden uitgezocht. De LEIF ERIKSSON begeeft zich met duizenden Arkonide en Terraanse schepen op hun weg naar het Pinblot-stelsel.

Trah Rogue heeft ondertussen de laatste twee tegenstanders gedood. Het station is van hem. Een catamaran van het Rijk komt om hem op te halen. De aanstormende vloot van Galactici komt te laat. Als ze aankomen verwijderen de zeven catamarans zich met toenemende snelheid van de planeet Pinblot. De planeet wordt nog onderzocht en het verlaten steunpunt van de Galactic Guardians wordt ontdekt. Maar dat is nu een geval voor de TLD.

Er moet van worden uitgegaan, dat de Conquestor van Tradom bij de eerstvolgende gelegenheid zijn plannen verder zal doorzetten. De Terranen rond Perry Rhodan moeten nu van hun kant tot actie overgaan, om de dreiging zo snel mogelijk de baas te worden.  Perry Rhodan besluit om met de LEIF ERIKSSON en gedurfde expeditie te starten in het Rijk van de vijand. De KARRIBO met Ascari da Vivo zal hem vergezellen.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

© Cornelis van den Ende