Rode universum, Zwerver – 2042 na Chr., 8000 v. Chr.

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De gele

reeks

0050 - 0099


2e cyclus:

ATLAN EN ARKON


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0070 • 7236    DE LAATSTE DAGEN VAN ATLANTIS


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Eerste regent van het Zonne-Imperium. Reginald Bull - Hij gaat liever dood dan een brabbelende baby te worden. Gucky - De muisbever vreest voor het leven van Bully. Homunk - De volmaakte robot. Atlan - Hij wordt gevangen genomen om hem te redden. Tarts, Incar, Ursaf en Cunor - Ze zijn al duizenden jaren dood, maar het fotografisch geheugen van Atlan doet hen opnieuw leven.


Atlan, de eeuwenoude, doch lichamelijk en geestelijk jong en vitaal gebleven Arkonide, is aan boord van het onder Perry Rhodans bevel staande superslagschip DRUSUS, dat na lang en wanhopig zoeken eindelijk op de kunstmatige planeet Zwerver landt, waar zich de 'bron' van de onsterfelijkheid bevindt.

Rhodan krijgt als eerste het levenverlengende cellenbad. Na hem komt Reginald Bull, zijn oudste vriend en metgezel - maar nu treedt er een effect op, dat Gucky voor Bully's leven doet vrezen en dat Atlan tot een terugblijk over tienduizend jaar, naar de laatste dagen van Atlantis, noopt ...


Dankzij Atlan's vertelkunst, die als het ware de gebeurtenissen doet herleven, is weet een hoofdstuk uit de vroege geschiedenis van de aarde uit de duisternis van de mythologie aan het licht gebracht.

Deel 71 van de Perry Rhodan serie behandelt echter een geheel ander probleem, dat minstens even brandend is als een aanval uit een andere dimensie. Is de robot-regent van Arkon reeds in staat de galactische positie van de aarde te bepalen, oIf niet ...?

Een groep mannen van de solaire veiligheidsdienst wordt uitgestuurd om dat vast te stellen.Samenvatting: het Arkon slagschip TOSOMA tijdens zijn laatste gevecht: De bemanning neemt haar eigen admiraal in hechtenis! – Het vierde Atlan avontuur!Tijdspanne: mei 2042.

Locatie: Zwerver, Aarde.

Sterrenstelsels: Betrokken rassen: Arkoniden, Droefs.

Schepen:


Er is blijkbaar iets misgegaan tijdens de celdouche van Bully want hij wordt steeds maar jonger. Daar HET na de terugkeer uit de semi-ruimte niets meer van zich heeft laten horen, kunnen ze hem ook niet om raad vragen. Atlan komt op het idee om Bully nogmaals een cellenbad te laten nemen in het tijd gebied van de Droefs. Het fysiotron wordt met hulp van Homunk uit de grote hal verwijderd en op een groot transportplatform bevestigd. Met behulp van een lenzenveld dringen de Terranen weer door in het Droef-universum en komen terecht op een planeet met een chlooratmosfeer waar zeer krachtige stormen woeden. Hier krijgt Reginald Bull een nieuwe celdouche. Tijdens het experiment vallen de droefs echter aan, maar Perry Rhodan heeft de nodige voorbereidingen getroffen en als vlug krijgen ze de hulp van de Donderkoppen en de jachteskaders van de DRUSUS. Deze kunnen de Droefs lang genoeg tegen houden of vernietigen. Als de termijn van de celdouche verstreken is, blijkt dat het experiment geslaagd is en dat Bully weer de oude is.

Tijdens de aanval van de Droefschepen herinnert Atlan zich feiten uit zijn verleden en brengt hij Perry op de hoogte van de afwijkende SDL techniek van de Droefs. De Droefs springen namelijk niet door de hyperruimte maar ze vliegen er gewoon door zodat de schokgolven van de dematerialisatie en de materialisatie niet optreden. Ze overwinnen de hyperruimte in één langgerekte vlucht met miljoenen malen de lichtsnelheid.

Na de terugkeer van de Terranen in de normale ruimte geeft HET telepathisch te verstaan dat hij moeite heeft gehad met de terugkeer van Zwerver uit de semi-ruimte en dat hij daardoor een groot deel van zijn psychische massa heeft verloren. Door het experiment met Bully is HET er echter in geslaagd om terug te keren. Atlan krijgt ook te horen dat zijn cellenactiveerder van Zwerver afkomstig is en dat HET deze eigenlijk gegeven heeft om zichzelf te beschermen.

Door de gebeurtenissen van de afgelopen uren begint Atlan door de dwangmatige impulsen van zijn extrabrein weer te vertellen over zijn vroegere confrontaties met de geheimzinnige vijand uit het Droef-universum en waarom hij de eenzame in de tijd is geworden.

Een jaar na de eerste gevechten met de onbekenden uit de vreemde tijdzone is de rust op de kolonie Atlantis teruggekeerd. Tussen de Arkoniden en de inboorlingen worden ondertussen talrijke huwelijken voltrokken. De als gouverneur van het westelijk land aangeduide kruisercommandant Incar, wordt er door de inboorlingen als een soort ‘godkoning’ vereerd. Als Larsaf-III (of de Aarde) opnieuw door overlappingsfronten bedreigd wordt en vreemde schepen er in slagen om via grote labiele energietrechters door te dringen in het normale universum, besluit Atlan om de vijand op zijn eigen gebied aan te vallen. Een bliksemaanval wordt uitgevoerd, maar door het verschil in tijdverloop verliest Atlan 9 dagen. Als hij terug komt blijkt dat Larsaf-II reeds aangevallen wordt door de vreemdelingen en dat de overlappingsfronten de planeet direct bedreigen. Met zijn twee schepen valt Atlan de vijand aan maar de overmacht is te groot. De basis op Atlantis wordt het eerst vernietigd en daarna volgt de slagkruiser PAITO, maar ook de TOSOMA wordt zwaar beschadigd. Daarom besluit Atlan om de bemanning te evacueren naar de onderzeese koepel. Omdat Atlan de enige nog levende Arkonide is die met zijn individuele celtrillingen de koepel kan openen, wordt hij door kapitein Tarts hardhandig uit het schip verwijderd. Samen met luitenant Cunór daalt Atlan af om de koepel te openen terwijl Tarts zijn best doet om de vijandelijke schepen af te leiden. Ondertussen beginnend de overlappingsfronten Atlantis te vernietigen en te ontvolken. Als Atlan de koepel geopend heeft gaat hij terug naar het oppervlak om de TOSOMA op te roepen, maar het reusachtige schip antwoordt niet meer en Atlan vreest het ergste als hij in de lucht een nieuwe zon ziet verschijnen. Door de oprukkende overlappingsfronten is hij echter gedwongen om zich onder water terug te trekken. Na vier maanden keren de beide Arkoniden naar het oppervlak terug. Atlantis is ondertussen bijna geheel onder het wateroppervlak verdwenen door de verandering van de ashelling van de planeet. Verkenningsvluchten tonen aan dat alle kolonisten en oorspronkelijke bewoners van Atlantis verdwenen zijn en dat enkel de barbaren uit het noorden niet opgeslokt zijn door de overlappingsfronten. Tijdens één van deze vluchten wordt Cunór ook nog eens door een barbaar gedood zodat Atlan als enige overblijft. Hij trekt zich terug in de onderwaterkoepel en laat zich door zijn robot Rico in een diepslaap brengen.


Oorspronkelijke titel: Die letzten Tage von Atlantis

Auteur: K. H. Scheer

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: G. W. Roos?


Samenvatting ©: Rudi Smets

 

Werk in

uitvoering