Ekhas – 2042 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De gele

reeks

0050 - 0099


2e cyclus:

ATLAN EN ARKON


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0071 • 7238    MISSPRONG VAN DE TIGRIS


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Noemt zich bij de Ekhoniden Alf Renning. Majoor Clyde Ostal - Een bekwaam officier van de solaire veiligheidsdienst. Peter H. Hasting en S. Seegers - Mannen van Clyde Ostal. Generaal Sutokk - Bevelhebber over de Arkonidische vloot op Ekhas. Egg-Or - Chef van de planetaire veiligheidsdienst van Ekhas. Tako Kakuta, Fellmer Lloyd en Kitai Ishibashi - Drie leden van het geheime mutantenkorps, die Perry Rhodan alias Alf Renning vergezellen.


Clyde Ostal, een bekwaam officier van de solaire veiligheidsdienst, krijgt met 32 van zijn mannen de beschikking over het bewapende transportruimteschip de TIGRIS, waarmee hij een opzettelijk foutieve hypersprong moet maken. De bedoeling hiervan is na te gaan of de robotregent van Arkon al in staat is de eigen frequenties van structuurcompensatoren te meten en daardoor de positie van overgaande ruimteschepen te bepalen.


Perry Rhodan heeft de robot-regent weer een hak gezet, maar hoelang zal dat nog goed gaan. ook de gebeurtenissen op Gray Beast, de planeet van de verbannenden, naderen een gevaarlijk hoogtepunt.Samenvatting: 32 mannen van de solaire veiligheidsdienst in een bijzonder missie tegen de robotregent!


Tijdspanne: juni 2042.

Locatie: Ekhas.

Sterrenstelsels: Naral.

Betrokken rassen: Ekhoniden.

Schepen: Bolvormige schepen met een diameter van 300m van de Ekhoniden.


Om de werkzaamheid van de nieuwe Arkonidische compensatorpeiler te testen, starten Perry Rhodan en veiligheidschef Alan D. Mercant een misleidingsoperatie. Het vrachtschip Tigris, dat onder het bevel staat van Majoor Clyde Ostal van de solaire veiligheidsdienst en bemand wordt door 32 van zijn mannen, heeft in zijn boordpositroniek vervalste positiegegevens van het Sol-stelsel. Door een voorbereidde missprong komt de Tigris in plaats van in het Tatlira stelsel in het Naral stelsel aan, waar een compensatorpeiler zou geplaatst zijn. Ondanks het feit dat de Tigris zijn sprong uitvoert onder de bescherming van een structuurcompensator, wordt het schip onmiddellijk door de Ekhoniden ontdekt en wordt het gedwongen om op Ekhas te landen. Hier wordt de bemanning door de Ekhoniden gevangen genomen. Enkel de standvastige houding van Egg-Or, de chef van de planetaire veiligheidsdienst, verhindert dat ze door generaal Sutokk, de bevelhebber van de Arkonidische vloot, aan een illegale hersenspoeling worden onderworpen. Uiteindelijk kunnen de Terranen de jungle in vluchten, waar ze Springers ontmoeten en een overeenkomst met hen sluiten. Na een korte vlucht worden ze echter terug gevangen genomen door de Ekhoniden.

Ondertussen nadert Perry Rhodan met de LOTUS het Naral-stelsel. Het schip is uitgerust met een nieuwe eigentrillingsdemper, die de eigen trillingen van de structuurcompensator onderdrukt. Het schip wordt niet ontdekt, wat bewijst dat de demper werkt. Rhodan, Tako Kakuta, Fellmer Lloyd en Kitai Ishibashi nemen contact op met de MAB I van de Springers en stappen over op dit schip om naar Ekhas te gaan.

Op Ekhas slagen Perry Rhodan en zijn mutanten erin om de mannen van de TIGRIS te bevrijden. Ze ontvluchten de stad in een klein ruimteschip. Als afleiding laat met dit schip ontploffen en met een sloep bereiken de vluchtelingen uiteindelijk de LOTUS.


Oorspronkelijke titel: Fehlsprung der Tigris

Auteur: Kurt Brand

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: G. W. Roos?


Samenvatting ©: Rudi Smets

 

Werk in

uitvoering