Zwerver – 2042 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De gele

reeks

0050 - 0099


2e cyclus:

ATLAN EN ARKON


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0069 • 7234    IN DE SEMI-RUIMTE LOERT DE DOOD


Hoofdpersonen: Perry Rhodan en Reginald Bull - Hun onsterfelijkheid eindigt op 1 mei. Atlan - Hij berekent iets dat volgens de regels van de mathematica niet kan bestaan. Nathan - Hij kan zijn geest van zijn lichaam scheiden. Ras Tsjoebai - De teleporteur belandt in een vijfdimensionale gevangenis. Mike Tompetch - Als hij zich beweegt, gaat er een storm over de planeet. ‘HIJ’ of ‘HET’ - Het collectiefwezen van Zwerver is bevreesd voor zijn stabiliteit. Guye of Llandrindod - Een ridder, die met een lans tegen een ruimteschip wil vechten.


Het jaar 2042 is een beslissend jaar voor Perry Rhodan en Reginald Bull, want is dat jaar zullen ze beslist een tweede cellenbad moeten krijgen, als ze niet binnen enkele dagen jammerlijk aan hun einde willen komen. Daar de ellipsvormige baan van de planeet van de onsterfelijkheid nauwkeurig was berekend, zag Perry Rhodan geen reden voor een vervroegd vertrek naar Zwerver. Maar in 'Jacht door de dimensies' is reeds gebleken hoe verkeerd dit was. Om Zwerver toch nog binnen de gestelde termijn te kunnen bereiken, moeten ze de semi-ruimte binnendringen, de onstabiele ruimte tussen de vierde en vijfde dimensie, waar de dood loert.


Een vreemd effect doet Gucky voor het leven van zijn vriend vrezen. Het fotografisch geheugen van Atlan brengt deze tot een terugblik over tienduizend naar de laatste dagen van Atlantis.Samenvatting: ze zijn reuzen geworden – op een planeet die in de semi-ruimte ligt ...Tijdspanne: april – mei 2042.

Locatie: Zwerver.

Sterrenstelsels: Zwerver.

Betrokken rassen: Terranen, collectiefwezen.

Schepen: Gazelle.


Zwerver bevindt zich blijkbaar niet op de berekende plek, maar de structuurtaster vangt toch een ongewoon signaal op van die plek. Op 24 april 2042 probeert Ras Tsjoebai met een teleportatiesprong de kunstmatige wereld te bereiken. Hij wordt echter teruggeworpen en materialiseert in een structuurcompensator van de transitiemotor van de DRUSUS. Uit de voorhanden zijnde gegevens concludeert Perry Rhodan dat Zwerver door het contact met het Droef-universum in een semi-ruimte tussen de vierde en vijfde dimensie terecht gekomen is en in en uit de normale ruimte oscilleert.

Het Solitude intellect, dat van Reginald Bull de naam Nathan gekregen heeft, probeert op vraag van Perry Rhodan de planeet met zijn geest te vinden. Hij vindt de planeet maar kan deze door een geheimzinnige zuigkracht niet meer verlaten.

Reginald Bull en luitenant Tompetch wagen een poging om met een gazelle door te dringen tot de planeet op het ogenblik dat deze zich door de oscillatie gedurende een zeer korte tijd in het normale universum bevindt. Ze komen weliswaar op Zwerver aan, maar komen onder de invloed van het semi-ruimte fenomeen dat de ruimte vervormd, waardoor het voor wezens in de normale ruimte lijkt alsof ze honderden kilometers lang zijn.

Atlan en Rhodan proberen ondertussen om met behulp van de fictiefzender Zwerver te bereiken. Een tweede gazelle wordt klaargemaakt en bemand door Perry Rhodan, Atlan, John Marshall, André Noir en Dr. Ali el Jagat, de chef mathematicus van de DRUSUS. Nathans lichaam wordt eveneens ingeladen. Na enkele experimenten worden de juiste instellingen voor de fictiefzender gevonden en wordt de gazelle met Perry Rhodan aan boord naar Zwerver gestraald. Door een eigenaardig verloop van de tijd komen ze hier pas aan op 30 april 2042. Bovendien valt de motor van de gazelle plots zonder energie en omdat ze nog duizenden kilometers verwijderd zijn van de stad met het fysiotron lijkt de onsterfelijkheid plots onbereikbaar. Op de vroege morgen van de eerste mei krijgt Marshall telepathisch contact met Reginald Bull. Door de ruimtelijke deformatie waaraan hij onderhevig is kan hij snel de centrale stad van Zwerver bereiken waar hij, na het verstrijken van het vreemde effect, op een draadloze manier de motor van Perry Rhodans gazelle terug kan opladen. In de namiddag van de eerste mei komt ook Perry aan in de stad en kunnen beide hun celdouche ontvangen.

Nathans geest verenigt zich ook weer met zijn lichaam en de energie die hierbij vrijkomt zorgt samen met de afgetapte energie van de twee gazellen dat Zwerver terug in de normale ruimte terecht komt.


Oorspronkelijke titel: Im Halbraum lauert der Tod

Auteur: Kurt Mahr

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: G. W. Roos?


Samenvatting ©: Rudi Smets

 

Werk in

uitvoering