Artikelen

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

Toegevoegd editie 2669/2670

zaterdag 30 juli 2022

De tekst, de omslag en zwart/wit afbeelding van de nieuw uitgebrachte dubbele editie 2669/2670 en de Nederlandse vertalingen van de Duitse samenvattingen voor de nummers 2667 en 2668 zijn toegevoegd.

Deze editie is per post weer op de gebruikelijke dag bezorgd. 


Een tipgever (RdG) uit België, bracht onlangs het volgende onder mijn aandacht: hij kwam zeven Perry Rhodan Stardust verhalen (ebooks) tegen in het Nederlands. Deze Stardust reeks speelt zich af in 1513 NGT, dus 43 jaar later dan de huidige cyclus 2600-2699, die we nu aan het lezen zijn.
Het speelt zich inderdaad in het ‘normale’ Perryversum af. Perry Rhodan is polypoort-perfect en gaat naar Anthuresta om het Stardust-stelsel te bezoeken. Word ontvoerd door een netwever. Eritrea Kush de jonge vrouw uit de vorige cyclus is intussen 90 jaar en admiraal. Een Talin jager is op zoek naar één van de twee verborgen celactiveerders. Schrijver van het eerste deel is Uwe Anton. Toch een vaste schrijver? Laatste deel gaat over Whistler, polypoort stations, enz. ...

Deze Nederlandstalige uitgave is voor mij een grote verrassing. Ik ken deze serie, die bestaat uit twaalf pocketboekjes, alleen maar van de Duitse uitgever. Maar naar mijn weten is deze Stardust miniserie nooit officieel/commercieel vertaald en uitgebracht in Nederland of België. Ik heb zelfs gezocht in de internet boekenwinkels van Google en Apple, maar daar was niets te vinden ...

Hoe dan ook, als iemand dit heeft vertaald vanuit het Duits dan kijk ik daar wel van op. De meeste ebooks worden gescand met optische karakter herkenning (OCR) van bestaande geprinte uitgaven. Dat iemand deze eerste zes boekjes heeft vertaald en ze gratis beschikbaar heeft gemaakt als ebook is uniek. Het is toch een hele opgave, wie doet zoiets? Zelfs de titelomslag is aangepast, toch professioneel gedaan dan! Misschien worden de boekjes acht t/m twaalf ook nog uitgebracht?

Als iemand weet waar deze eerste zeven boekjes officieel te koop zijn, of meer informatie heeft, dan hoor ik dat graag. Want dan zou ik ze graag willen kopen.

Vanwege juridische eigendomsrechten kan ik niet verder uitweiden over het hoe, wat en waar van illegale ebooks via Maanbrein.Heb je vragen, reacties, commentaar of suggesties? Zie je fouten of merk je op dat bepaalde dingen niet kloppen? Laat dat dan weten en stuur een email door hier te klikken of geef je mening door te klikken op 'Start de discussie...' van het forum gedeelte onderin.


Zorg er voor, dat je de toekomst blijft volgen ... met Perry Rhodan!
De grootste ruimtevaartserie in DIT deel van het heelal.

Dit niet commerciële Maanbrein.nl probeert zich te onderscheiden door bij elke uitgave een samenvatting te geven en alle afbeeldingen te vertonen. Niet alleen de  voorkant maar ook de achterkant en de afbeeldingen die tussen de tekst staan. Om de complete verhalen van de Perry Rhodan reeks te lezen, de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België, klik dan hier om je te abonneren.

De beheerder van deze web-site heeft geen enkel commercieel belang bij de uitgever van Perry Rhodan. Op deze manier probeert de beheerder bij te dragen om de Perry Rhodan reeks te handhaven.

©®nelis van den Ende