INDEX    |   🔍

Weblog

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

Derde deel op rij fout! Schande Big Balloon Publishers

zaterdag 11 augustus 2012

De tekst en de omslag en zwart/wit afbeelding van de nieuw uitgebrachte dubbele editie 2149/2150 zijn fout!

Dit is het derde dubbeldeel op rij waarmee het helemaal fout gaat en in dit geval is de tekst ook nog eens compleet door elkaar gegooid. Wat gebeurt er toch allemaal bij de uitgever Big Balloon Publishers? Het wordt nu toch echt te gek voor woorden.

De omslag is wederom fout! Overeenkomstig de Duitse Perrypedia website http://www.perrypedia.proc.org/wiki/Datei:PR2149.jpg en http://www.perrypedia.proc.org/wiki/Datei:PR2150.jpg is het hiernaast staande voorbeeld van een omslag de juiste.

Ook de tekst van dit dubbelverhaal klopt van geen kanten. Van pagina 1-48 gaat het goed maar daarna begint pagina 33-48 opnieuw. Daarna ben ik het spoor bijster want het einde van dit verhaal ontbreekt.
Het middenkatern met de gewoonlijke samenvatting aan het einde van deel 2149 en de zwart/wit afbeelding van het nieuwe nummer 2150 en de bijbehorende inhoudspagina zijn er ook niet.
Het begin van het 2150 verhaal ontbreekt en start zomaar ergens met pagina 81. Na pagina 96 begint pagina 81 opnieuw waarna het verhaal normaal eindigt met pagina 125 en daarna de gebruikelijke samenvatting en de reclame- en abonnement pagina's.

Ik hoop dat degene die deze websitepagina bezoeken ook gaan klagen bij info@bigballoon.nl om een verzoek in te dienen voor een herdruk van de Perry Rhodan boekjes 2145/2146, 2147/2148 en 2149/2150.


Steun mijn actie door helemaal onderin je reactie te geven bij ‘Nieuwe reactie toevoegen’. 


Tot twee maal toe heb ik een email gestuurd naar de uitgever Big Ballon Publishers maar daar wordt niet op gereageerd.
Ook deze keer zal ik weer een email sturen. Zie hieronder mijn voorgaande emails van 13 en 29 juli.

-----------------------------------

Van: Cornelis <cvde@maanbrein.nl>
Onderwerp: Tekst uitvullen Perry Rhodan
Datum: 13 juli 2012 16:48:17 GMT+02:00
Aan: info@bigballoon.nl

Geachte Big Balloon medewerker,

De tekst van de Perry Rhodan dubbelromans nummers 2143/2144 en 2145/2146 is niet uitgevuld (tekst wordt links en recht uitgelijnd). Berust dit op een fout of wordt het uitvullen van de tekst niet meer gedaan om een bepaalde reden?

In alle uitgaven tot aan bovenstaande nummers is de tekst altijd uitgevuld geweest. Persoonlijk vind ik het 'rustiger' lezen als de tekst is uitgevuld en mijn hoop is dan ook dat dat dit weer wordt hersteld.

Met vriendelijk groet,
Cornelis van den Ende

-----------------------------------

Onderwerp: Verkeerde omslagen en tekst uitvullen Perry Rhodans
Van: Cornelis <cvde@maanbrein.nl>
Datum: 29 juli 2012 12:37:18 GMT+02:00
Aan: vanroozendaal@bigballoon.nl, info@bigballoon.nl

Geachte mevrouw van Roozendaal,

Sinds Perry Rhodan nummer 2143/2144 bestaat de tekst van deze dubbelromans niet meer uit twee tekstkolommen per pagina. Op zich is dat geen probleem, maar nu is er ook nog voor gekozen om de tekst niet uit te vullen (tekst wordt links en recht uitgelijnd) wat het tekstbeeld erg onrustig maakt om te lezen.  Berust dit op een fout of wordt het uitvullen van de tekst niet meer gedaan om een bepaalde reden?
Ik vind het prettiger lezen als de tekst is uitgevuld en mijn hoop is dan ook dat u het met mij eens bent en dat u kan ingrijpen om dit te veranderen.

Het volgende probleem vind ik zeer ernstig. De omslagen van de Perry Rhodans 2145/2146 en 2147/2148 zijn fout. Als u de twee dubbelromans bekijkt zult u zien dat de achterkant van 2145/2146 en de voorkant van 2147/2148 hetzelfde zijn. Door deze fout is het helemaal misgegaan met drie van de vier omslag afbeeldingen van deze twee boekjes.
Op mijn website heb ik dit probleem uitgebreid beschreven en geïllustreerd met koppelingen naar Duitse website bronnen. Als u beide onderstaande koppelingen bezoekt kunt u zelf zien wat er mis is gegaan met deze twee omslagen.

http://www.maanbrein.nl/Perry_Rhodan_archief/Intro/Artikelen/2012/7/13_Toegevoegd_deel_2145_2146.html

http://www.maanbrein.nl/Perry_Rhodan_archief/Intro/Artikelen/2012/7/28_Toegevoegd_deel_2147_2148.html

Daar ik deze twee fouten zeer ernstig vind verzoek ik u om over te gaan tot een herdruk van de nummers 2145/2146 en 2147/2148 en deze gecorrigeerde versies te sturen naar alle Perry Rhodan abonnees.

Met vriendelijke groet,

Cornelis van den Ende


====================


Voormalige reacties van DISQUS.com


Arnold Kruidhof • 2012

Geachtte dames en heren, …

Tijdens het lezen van Perry Rhodan deel 2149/2150, stuitte ik na pagina 48 op een heel
grote drukfout, na pagina 48 springt het verhaal terug naar pagina 33 en na het
opnieuw bereiken van pagina 48, volgt pagina 81 naar ik aanneem van het volgende
deel. Het 1e deel heeft dus geen eind en het 2e deel geen
begin.

Tevens kloppen de afbeeldingen op de cover niet helemaal met bijbehorende deeltjes, wat
mij bij de vorige 2 dubbelromans ook al was opgevallen. Graag verwijs ik u
hiermee naar een uitvoerige beschrijving op; http://www.maanbrein.nl.

Graag wil ik u hiermee dringend verzoeken de dubbelroman deel 2149/2150 correct te
herdukken en opnieuw toe te zenden en bij de komende drukken het probleem met de
afbeeldingen op de covers te corrigeren.

Tevens verzoek ik u om een reactie op deze mail.

Bij voorbaat dank.

Met vriendelijke groet,

Arnold W. Kruidhof


====================


Cornelis Moderator  Arnold Kruidhof • 2012 • edited

Bedankt dat je actie hebt ondernomen.

Op 13 augustus 2012 15:19 kreeg ik het hieronder staande antwoord van de uitgever Big Balloon Publishers.


Geachte heer van den Ende,

Hartelijk dank voor uw mail en excuus voor de late reactie. Ik ben begin vorige week teruggekomen van vakantie en kon uw mail niet eerder beantwoorden. De heer Kooijman is ook nog met vakantie, dus ik neem aan dat u van hem - net zoals vanaf mijn mailadres - een out of office mededeling hebt gekregen.
Ik heb me hier met de vormgeving op uw gesignaleerde fouten gestort, maar er is toch iets raars aan de hand: u hebt gelijk dat de cover beelden van 2145 en 2146 niet kloppen. Voorkant is de oorspronkelijke cover 2146 en de achterkant is cover 2147. U mist dus de het coverbeeld van 2145. Dat is onze fout, waarvoor excuus!
Wij krijgen de covers uit Duitsland aangeleverd met het nummer van de aflevering. Als voorbeeld: de cover die ons is aangeleverd als cover 2148 is in Duitsland als cover van een ander nummer gebruikt. Ik begreep al niet wat u bedoelde omdat ik de Duitse bestanden vergeleek met onze nummering en ik daar geen verschil in kon ontdekken. Ik denk dat er bij het scannen van de covers in Duitsland een fout ingeslopen is. Dat is natuurlijk heel vervelend en ik kan me voorstellen dat dat ergernis oproept. Maar wij hebben de covers braaf gebruikt bij het nummer dat ze hebben meegekregen!

Wat heel vreemd is: het binnenwerk van 2149-2150 is bij ons goed!
Het enige wat ik kan verzinnen is dat er bij de drukker bij het binden van een aantal exemplaren iets niet goed is gegaan. Ik hoor nu dat er nog een paar mensen gebeld hebben over de foute volgorde in de tekst en die hebben een nieuw correct exemplaar opgestuurd gekregen (via de abonnementenservice). Uiteraard krijgt u die ook, maar ik ga ook uitzoeken wat er precies gebeurd is bij de drukker.

Over de andere opmaak, niet langer in kolommen: dat is een kwestie van smaak, de een vindt het fijner om de tekst zo te lezen en de ander juist niet. Wij hebben hiervoor gekozen omdat het rustiger leest en je met veel minder afgebroken woorden in de tekst te maken hebt (dat was met de 2 kolommen wel veel het geval). Als je de tekst zou uitlijnen, ontstaan er vaak onnodige gaten tussen woorden en dat leest juist weer vervelend.  
Ik zal u in ieder geval vanuit hier een correct exemplaar van 2149-2150 sturen zodat de tekst weer klopt. Alleen de oorspronkelijke cover 2145 mist u. Die zal ik u ook meteen sturen. Die maken we hier dan op, want daar hebben wij een steek laten vallen.
Ik hoop dat het (gecompliceerde) verhaal duidelijk is. Excuus voor alle verwarring.

Hartelijke groet,

Corinne van Roozendaal
Editorial manager


====================


Cornelis Moderator • 2012 • edited

Op 15 augustus 2012 ontving ik per post het correct samengestelde boekje 2149/2150 waarvan het binnenwerk nu twee complete verhalen bevat. Binnenkort zal ik de inleidingen en de zwart/wit afbeelding van dit dubbelverhaal op mijn website plaatsen.
Ook bijgesloten was het oude boekje 2145/2146 en een nieuwe opgemaakte losse omslag voor dit boekje met de gecorrigeerde voorkant afbeelding voor 2145. Deze nieuwe omslag, met een andere wat donkere kleurstelling, heeft nu wel beide afbeeldingen overeenkomstig met de Duitse websitebronnen. Deze losse omslag zal ik binnenkort ook op mijn website plaatsen.
Het is mij niet duidelijk of iedere abonnee deze gecorrigeerde losse omslag ontvangt of dat er een herdruk komt van dit boekje. Daar de uitgever zelf toegeeft een fout te hebben gemaakt vind ik het eigenlijk vanzelfsprekend dat iedere abonnee een herdruk van het boekje in z'n brievenbus krijgt en niet alleen een losse omslag.
Ben benieuwd ...


====================


Arnold Kruidhof • 2012

Heb trouwens nog geen reactie op m'n mail gehad, hou je op de hoogte.


====================


Arnold Kruidhof • 2012

Inmiddels een reactie gehad, ik krijg een nieuw exemplaar opgestuurd en er werd mij verzocht de misdruk terug te sturen, zodat ze daarmee naar de drukker kunnen. Wat de covers betreft, dezelfde uitleg die jij in je mail kreeg.

"Geachte heer Kruidhof,
 
Dank voor uw mail van dinsdag. We hebben al eerder een klacht binnen gekregen, zowel over het coverbeeld als over de misdruk in het binnenwerk. Het vreemde is dat de exemplaren die wij hier hebben van Perry 2149/2150 wel in de juiste volgorde gedrukt zijn. Wilt u zo vriendelijk zijn ons uw exemplaar op te sturen zodat we met de drukker in overleg kunnen? Bij voorbaat dank.

Wat het gebruik van de covers betreft: wij krijgen schone coverbeelden aangeleverd van de Duitse uitgever met daarbij het Perry Rhodan-nummer waarvoor die plaat gebruikt moet worden. De nummering die wij hebben doorgekregen en dus aanhouden blijkt nu echter af te wijken van de volgorde die de Duitsers hebben aangehouden. Ik kan me voorstellen dat dat verwarrend is. Excuus daarvoor.

Als u mij uw adres doorgeeft, zal ik u een correct gedrukt exemplaar van 2149/2150 sturen en als wij uw foute exemplaar binnen gekregen hebben, gaan we daarmee ook aan de slag.
 
Hartelijke groet,  
 
Corinne van Roozendaal
Editorial manager
 
Uitgeverij Big Balloon
Herenweg 29 a III
2105 MB Heemstede
The Netherlands
tel. +31 (0)23 517 66 20  www.bigballoon.nl


====================


Arnold Kruidhof • 2012

Gisteren, vrijdag 31-8, heb ik het correcte exemplaar ontvangen.