1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Ruimte-schepen


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


Terraans ruimteschip ATLANTIS (PR1519)


De ATLANTIS is het nieuwe ruimteschip van Atlan. Hoewel het bolschip een zuiver Terraanse naam heeft is het in werkelijkheid een Arkoonse constructie.

Ter herinnering aan zijn tienduizend jaar durende ballingschap op Terra en ter herinnering aan het met legenden omweven continent Atlantis heeft hij het schip deze naam gegeven.

Maar het bolvormige schip komt van de Arkoonse Orbanaschol-werf en is een van de tenders die op basis van het blokkendoosprincipe werd gebouwd.

Het hoofddeel van het schip heeft een diameter van 500 meter. Op het niveau van de equator steken vier 150 meter schepen voor de helft uit de romp en op elk van de polen bevindt zich een 100 meter schip. De zes 'sloepen' die rechtstreeks met het hoofdschip zijn verbonden, beschikken allemaal over een metagraafmotor, een volledige offensieve en defensieve bewapening, een 30 meter spacejet en drie shifts die als planetenpont of als grondvoertuig kunnen worden gebruikt.

Als alle zes sloepen zijn vertrokken ziet de ATLANTIS er uit als een uitgeholde kaas, maar de schijnt bedriegt.

1000 Personen zijn verantwoordelijk voor het goed functioneren van de ATLANTIS; 300 van hen vormen de bemanningen van de 6 sloepen.


Tekening en tekst ©: Oliver Johanndrees

© VPM Verlagsunion Pabel Moewig KG, D-76413 Rastatt