1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Ruimte-schepen


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


Verzorgingsschip NEW SEEKER (PR1511)


Men zou kunnen denken dat verzorgingsschepen op dit moment nauwelijks nog een functie hebben - dat is ongeveer de reactie van iedereen die zo'n voorwereldlijk bakbeest opeens te zien krijgt. Slechts weinig personen weten dat er nog altijd enkele van deze ouwetjes zijn, schepen die al duizenden jaren worden gebruikt. De vorm is hetzelfde gebleven, wel werden de motoren, de peilapparatuur en de bedieningsinstrumenten in de loop van de tijd regelmatig vernieuwd, zodat ze nu een 'verbouwde' indruk maken. Oude voorzieningen zoals de tractiestraler werden voor een groot deel gelaten zoals ze waren - herinneringen aan oude tijden?

De verzorgingsschepen vliegen naar gebieden en planeten die ver buiten de gebruikelijke vliegroutes liggen en die zijn aangewezen op een verzorging van andere planeten. Ze doen dienst zoals ze dat duizend jaar geleden deden en over duizend jaar waarschijnlijk nog zullen doen.

Alleen wie zich in gebieden waagt waar praktisch nooit iemand komt kan af en toe een van deze oude reuzen met zijn vele antennes voorbij zien trekken. Een ontmoeting met het verleden...!


Tekening en tekst ©: Bernd Held/RZCD

© VPM Verlagsunion Pabel Moewig KG, D-76413 Rastatt