1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Ruimte-schepen


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


Ermancluqs ruimteschip CUEGGEL (PR1503)


Sinds de verovering van de Melkweg door de Cantaro's en hun eeuwenlange overheersing, wordt het Sol stelsel omhuld door een ondoordringbaar, onzichtbaar makend deflectorscherm en zo volledig afgesneden van de rest van de Melkweg. Dit scherm dat 'deftra veld' wordt genoemd, kan alleen worden gepasseerd door de drietandschepen van de 'Meesters van de Straten'. Ze zijn niet alleen uitgerust met middelen die ze in staat stellen door het deftra veld te komen, maar ze kunnen ook de 'abstil' neutraliseren. De abstil (afkorting voor absolute stilte) is een kunstmatig opgewekte kracht die alle op hyperbasis werkende apparatuur onbruikbaar maakt.

Er bestaan in totaal maar 12 drietandschepen, die in grote lijnen hetzelfde zijn maar waarvan de binnenstructuur hier en daar verschilt.

De basisvorm is een bol met een diameter van 20 meter waar aan een kant een motorunit vast tegen aan ligt. Aan de andere kant van de bol loopt de motorunit uit in twee 30 meter lange uitsteeksels. De bol zelf heeft ook een 30 meter lang uitsteeksel in de punt waarvan zich de centrale bevindt. Deze bevat geen manuele bedieningselementen. Alles kan slechts worden bediend met geestelijke impulsen, waarschijnlijk uitsluitend impulsen van Nakken.


Tekening en tekst ©: Georg Joergens

© VPM Verlagsunion Pabel Moewig KG, D-76413 Rastatt