1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Ruimte-schepen


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


Kloontransportschip van de Cantaro's: ANUBIS (PR1475)


De ANUBIS is een 'Aktäon', een type passagiersschip dat speciaal is bestemd voor het transport van klonen en 'misfits' (gen-afval). Ook werd het gebruikt om Cantaro's van de kweekplaneten naar hun plaats van bestemming te brengen en in dat opzicht is het een buitenbeentje in de vloot van Cantaarse schepen. De ANUBIS werd als troepentransportschip en als afvalschip gebruikt.

De bemanning bestaat in de regel uit 20 klonen, die werden gekweekt uit verschillende soorten volkeren van de Melkweg, er zijn navigatie-klonen, radio-klonen enz..

Naast de bewapening die gebruikelijk is bij transporten heeft de ANUBIS ook een anti-M-straler en een irregulatorstraler. De functie van die sterke bewapening is niet het beschermen van genetisch afval maar van belangrijke persoonlijkheden of heel bijzondere klonen die af en toe worden vervoerd. Het schip is niet uitgerust met een pulstransformator en daarom kan men aannemen dat dit type schepen de Melkweg niet kan verlaten.

De besturing van het schip en de controle van de wapens wordt overgelaten aan een syntronverbond. In een autarkische syntron zijn computervirus-software en viruskiller-programma's opgeslagen om de viruswal te kunnen overwinnen.


Idee, tekening en tekst ©: Bernd Held en Walter Hellekamps

© VPM Verlagsunion Pabel Moewig KG, D-76413 Rastatt