1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Ruimte-schepen


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


Black hole-station van de Cantaro's (PR1463)


Het Black Hole-station van de Cantaro's is een overbrengerstation dat zich in een Paura Black Hole bevindt, een niervormige blaas die 7 lichtseconden lang is. Het station is in een uitstulping van deze blaas verankerd, terwijl in een andere uitstulping een klein hemellichaam zweeft, een naakt brok steen, als een meteoriet vol kraters en met een diameter van 1500 kilometer. Tussen het station en dit hemellichaam liggen de onzichtbare 'zuilen van het verleden'.

De bemanning van het station wordt meestal gevormd door Bekassu's. Ze weten eigenlijk niet welke opgaven ze vervullen; exacte opdrachten en de nodige kennis daarvoor krijgen ze in een hypno-training. Aan het einde van hun vier jaar durende diensttijd in het station wordt alle kennis door een soortgelijke behandeling weer uitgewist. Grof gezegd liggen in het onderste deel van het station de onderkomens van de bemanningsleden, in het bovenste deel bevinden zich de installaties waarmee alles in het station wordt gestuurd en gecontroleerd, schakelunits, centrales, machinehallen.

Het achterste deel van het station is taboe voor een normale Bekassu. Daar leeft de beheerser van het geheel. Eigenlijk is het een duo, namelijk een Cantaro die wordt geholpen door een Nakk ...


Tekening en tekst ©: Oliver Johanndrees

© VPM Verlagsunion Pabel Moewig KG, D-76413 Rastatt