1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Ruimte-schepen


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


Ruimteschip van de Cantaro's: EEUWIGHEIDSSCHIP (PR1459)


De Cantaro's zijn de nieuwe meesters van de Melkweg. Met behulp van de chronopuls-muur en hun snelle schepen zijn ze in staat de galaxie volkomen van de rest van het universum af te schermen.

De ruimteschepen van de Cantaro's hebben een ongewone vorm waaraan ze hun bijnaam 'bochelschepen' - hebben te danken.

Dit eeuwigheidsschip zoals de Bekassu's het noemen, maakt een ronde met een radius van 25 lichtjaren langs de vijftien door de Bekassu's bewoonde planeten. Daar worden enkele Bekassu's op basis van een speciale selectiemethode als 'eeuwigheidsdienaars' aan boord genomen. Tegelijkertijd worden de Bekassu's die hun vierjarige diensttijd achter de rug hebben, weer afgezet op de planeet waar ze vandaan komen. Vervolgens vliegt men met de nieuwe rekruten naar de volgende planeet.

Het eindstation is het Black Hole. Daar gaat het eeuwigheidsschip in de hyperruimte en vliegt naar een achter het Black Hole liggende hyperruimteblaas. In de blaas bevindt zich een ruimtestation waar de eeuwigheidsdienaren na een speciale hypnoscholing aan het werk gaan. Met behulp van bepaalde energieschermen en een draaibare transitiemotor, ook wel STIC-drive genoemd, kunnen de schepen van de Cantaro's in de hyperruimte navigeren.

De omslag tekening: het eeuwigheidsschip heeft de gebeurtenissenhorizon van het Black Hole gepasseerd en vliegt door een hyperruimtetunnel naar de hyperruimteblaas.


Tekening en tekst ©: Boris Bockstahler

© VPM Verlagsunion Pabel Moewig KG, D-76413 Rastatt