1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Ruimte-schepen


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


Ruimteschip van de Nieuwe Vrijhandelaren: BARBAROSSA (PR1451)


De Anoree's gebruiken dit model in verschillende grootten en uitvoeringen. De grondvorm lijkt veel op de stiletto-schepen van de Scuuru's.

Bijzonder is dat de bemanning van de YALCANDU bestaat uit slechts weinige Anoree's, kleine groepjes vrienden die elkaar graag mogen. De rest van het werk wordt gedaan door een groot aantal robots.

Aan boord van de YALCANDU bevinden zich Degruun en zijn twee intieme vrienden Gavval en Shyrbaat. De Anoree's zelf zijn 2 tot 2,20 m lange humanoïden met 'kinderlijke eiergezichten'; ze zijn volledig kaal. Opvallend is hun albasten huid.


Het schip wordt aangedreven door een SDL-motor die veel op de metagraaf lijkt en toch is dit schip het voortbrengsel van een techniek die veel verder is dan die van de Terranen. Bij de bouw van dit schip zijn de bekende principes gehandhaafd: hoofdcentrale in de boeg, motoren in de achtersteven. In de uitstekende sikkels bevinden zich de stuur-units voor de Zwarte Gat-stations van de zwarte sterrenstraten, impulszenders en -ontvangers, codeer- en decodeerinstallaties en de hypertroopaftapper in de punten. In de netstructuur van de middelste sikkelboog zijn de gravitraafreservoirs ondergebracht.

Het grootste deel van de ruimtes is gevuld met archieven, laboratoria en andere wetenschappelijke en culturele voorzieningen. De woonafdeling ligt vlak achter de centrale in de boeg.


Tekening en tekst ©: André Höller

© VPM Verlagsunion Pabel Moewig KG, D-76413 Rastatt