1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Ruimte-schip Promeet


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


6    DE WACHTERS DER ONSTERFELIJKEN (uitgebracht 1977)


Met dank aan Thieme uit Zoetermeer die de paperbacks van deze reeks 'Ruimteschip Promeet' belangeloos beschikbaar stelde voor deze website.


De fantastische avonturen van Arn Borul


In de Duitse serie is dit nummer 11.


Arn Borul, de humanoïde met de grootste ruimte-ervaring onder de aardbewoners, brengt de PROMEET na twee transities in het Alpha Centauri-stelsel. Na avontuurlijke belevenissen tijdens de vlucht door het stelsel landt het ruimtejacht op de tweede planeet - een zuurstofwereld. Riddle is de naam van deze planeet en de naam "Raadsel" verdient hij met ere, want buiten een stad van fantastische afmetingen ontdekt de PROMEET bemanning op het continent HIM een volkomen intacte, planetaire defensie-centrale, die evenwel niet heeft kunnen verhinderen, dat 1350 jaren geleden deze ganse wereld benevens zijn fauna spoorloos verdween.

Arn Boruls pogingen om via de hyper-zender van de defensie~centrale contact op te nemen met zijn vaderland Moran mislukt, want hij weet niet, dat fanatici op Moran de onvervangbare hyper-radioinstallatie volledig verwoest hebben.

Naast de deels verwoeste ruimtekogel achter Pluto, die de PROMEET als afsprongbasis gebruikt, richt de bemanning van het ruimtejacht de defensie-centrale van Riddle in het Alpha Centauri-stelsel als haven in.

BASIS 1 achter Pluto en BASIS 11 op Riddle worden de afsprongbases voor Arn Boruls weg VAN STER NAAR STER.


Oorspronkelijke titel: Die Wächter der Ewigen

Auteur: Kurt Brand

Cover ©: M.S.

Nederlandse vertaling: ?

© Uitgeverij Barnett Productions, postbus 15612 te Den Haag

Prijs ƒ1,95