1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Gradivus

paperbacks


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


3    PLANEET DER MOCK (uitgebracht maart 1980)


Een verhaal uit de toekomst


De Perry Rhodan serie Is voor veel Nederlandse science fiction liefhebbers een begrip. De eerste deeltjes van deze inmiddels bijna 500 deeltjes tellende ruimte-epos verschenen In 1971 en sindsdien stijgt het aantal Perry Rhodan fans. Naast de wekelijkse reeks bestaat er sinds een aantal jaren een secundaire serie Perry Rhodan verhalen, die in het Nederlands niet verkrijgbaar waren. Heel even mochten de liefhebbers in twaalf pockets proeven van deze secundaire reeks, maar toen werden de Perry Rhodan pockets weer stopgezet. Vanaf 1 januari 1980 brengt GRADIVUS exclusief voor Nederland de secundaire Perry Rhodan.

Dit zijn verhalen over de belevenissen van de mensen uit het door Perry Rhodan opgerichte zonne-imperium. De persoon Perry Rhodan staat soms wel, soms niet centraal In deze verhalen. Het zijn soms gebeurtenissen, die in de wekelijkse serie worden aangetipt en hier uit de doeken worden gedaan. Als uitgeverij GRADIVUS zijn wij van mening geweest, dat het voor de Nederlandse lezers essentieel is, meer over de achtergronden van het ontstaan van het zonne-imperium te weten te kunnen komen. Dat is een facet van de Perry Rhodan pocketreeks, waarvan u momenteel het derde deeltje in handen hebt. Voorlopig putten wij onze verhalen uit de annalen van het zonne-imperium en, als deze verhalen u blijven boelen, zullen we langzaam door de geschiedenis van het imperium naar dezelfde tijd gaan, waarin de wekelijkse serie zich nu bevindt. Maar voordat we op dat punt komen, zult u over een groot aantal verhalen uit de annalen van de geschiedenis van de mensheid beschikken. Een geschiedenis, die u zal blijven boeien.


Dit verhaal, de Planeet der Mock, speelt zich nog af in de tijd, dat Perry Rhodan aan het hoofd staat van de Derde Macht en hij nog door de Arkoniden Crest en Thora wordt geholpen. Een reis terug door de tijd naar de beginfase van het zonne-imperium. U neemt deel aan een schokkende ontmoeting tussen twee intergalactische beschavingen. Een ontmoeting, die misschien anders verloopt dan u had durven verwachten ...

Eerder zijn in deze reeks verschenen De Schatkamer der Sterren en Ruimtekapitein Nelson. Andere titels zijn in voorbereiding.


Oorspronkelijke titel: Planet der Mock

Auteur: Clark Darlton

Cover ©: Blair Wilkins

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn

© Pabel-Verlag Rastatt

© Uitgeverij Gradivus B.V. 's-Gravenhage

ISBN 90 305 0242 8  Prijs ƒ9,90