1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Dit niet commerciële Perry Rhodan archief probeert zich te onderscheiden door bij elk boekje een samenvatting te geven en alle afbeeldingen te vertonen.Door twee uitgevers zijn er vanaf 1978 negen paperbacks uitgegeven met een serie verhalen geschreven door Perry Rhodan auteur K.H. Scheer die geen verband houden met de Perry Rhodan reeks.

Door uitgeverij "Nooit Gedacht" te Hilversum zijn in 1978 de eerste twee paperbacks uitgegeven. Daarna werd vanaf 1979 door uitgeverij Barnett Productions te Den Haag nogmaals paperback twee uitgebracht, met een andere omslag en een iets groter paperback formaat, gevolgd door zes overige paperbacks.


De schrijver K.H. Scheer werd in 1928 in Frankfurt aan de Main, Duitsland geboren. Hij behaalde de ingenieurstitel voor water- en werktuigbouwkunde en specialiseerde zich in luchttechnieken voor marine en duikboten.

Zijn groeiende belangstelling voor Science Fiction en de geheimen van het heelal bracht hem er toe een roman over dit onderwerp te schrijven welke door het grote succes snel werd gevolgd door vele andere uitgaven.

De van zijn hand verschenen boeken: "Die Männer Von Pyrrhus, Der Verdammte Von Asyth, Vergessen, Die Grossen In Der Tiefe" en vele andere werden wereldsuccessen waardoor zijn naam als schrijver van Science Fiction voorgoed gevestigd was.

Karl-Herbert Scheer is initiatiefnemer en coördinator van de series Perry Rhodan en Atlan. De door Scheer geschreven Z.B.V. (Zur besonderen Verwendung) serie werd in 1978 ook in Nederland uitgebracht. In deze serie beleven wij het begin van de 21e eeuw met de avonturen van de mannen van de "G.W.V." (Geheime Wetenschappelijke Verdediging).


GWV geldt als voorloper van de Perry Rhodan SF-serie, die er duidelijk overeenkomsten mee vertoont. Ook wordt Scheers auteurschap op de eerste omslag van Pabel-Verlages Perry Rhodan-serie duidelijk naar voren gebracht. Evenzo wordt op talrijke identieke karakters, verhaallijnen en technologische ontwikkelingen vooruitgelopen. Daarbij telt bijvoorbeeld de opstap naar het heelal met behulp van buitenaardse technologie. Ook spelen er zich al in de GWV-serie avonturen af in het verleden, waarin het zogenaamde Atlantis bestaat.

Het inhoudelijke zwaartepunt ligt echter bij agent-avonturen in het heelal en op de aarde. Zo gaan de acties van de beide hoofdfiguren Thor Konnat, schuilnaam "HC-9“ (geboren in een Europese regio die ooit als Bondsrepubliek bekend stond) en de zonderlinge Hannibal Othello Xerxes Utan, schuilnaam "MA-23“, "geheimagenten" van de westerse, Amerikaans beïnvloede "Geheime Wetenschappelijke Verdediging" (GWV), over het bestrijden van ten eerste aardse machtsblokken, in het bijzonder de door China beïnvloede Groot-Aziatische Statenbond (GAS), en misdaadorganisaties.

Geleidelijk aan ontwikkeld de serie zich van futuristische spionageverhalen, die zich na 2002 afspelen, meer en meer tot Science Fiction. Vanaf deel acht wordt na de ontdekking van vergeten technologie van Mars ook tegen buitenaardse gevaren gestreden.

In Duitsland zijn tussen 1957-'80 uiteindelijk vijftig delen uitgebracht. In Nederland maar acht.


Thor Konnat is agent "in buitengewone dienst" van de Geheime Wetenschappelijke Veiligheidsdienst.

Door een hersenoperatie is hij een ander mens geworden. Na deze gang door een hel van geestelijke pijnen en folteringen, ervaart hij, dat hij een bijzondere macht bezit, die hem ongevoelig maakt voor hypnose, waarheidsserum of leugendetector.


_____________________________________________________________________________________________


1    IN BUITENGEWONE DIENST (uitgebracht 1978)


Uit een geheim staatslaboratorium is een broedoven met een onbekend, uiterst gevaarlijke maanvirus ontvreemd. In verkeerde handen kan dit virus de ondergang van de hele westelijke wereld betekenen. Thor Konnat, speciaal-agent HS-9, krijgt de opdracht koste wat het kost de broedoven terug te brengen of te vernietigen. Waar moet hij anders zoeken dan "ergens" in de "Groot-Aziatische Statenbond" ...


Lees meer...


_____________________________________________________________________________________________


2    GEHEIM COMMANDO HC-9 (uitgebracht 1978 en 1979)


In de buurt van een uiterst geheim duikbootsteunpunt op een van de eilanden van de Aleoeten-archipel verdwijnt een grote vrachtduikboot van de US-Navy. Aan boord bevond zich onder andere de befaamde kernfysicus professor Morrow, die met uiterst geheime documenten op weg is naar Washington. Het wrak van de vrachtduikboot wordt op drieduizend meter diepte ontdekt ...


Lees meer...


_____________________________________________________________________________________________


3    ATOOMGETAL 120 (uitgebracht 1979)


Op de achterkant van de maan vinden kernfysische experimenten plaats. Daarbij wordt een nieuw trans-uranium ontdekt, dat atoomgetal 120 heeft. Als het samen met de fabricage apparatuur van het maanlaboratorium verdwijnt wordt kapitein Thor Konnat, de agent "in buitengewone dienst", ingeschakeld. Hij moet het element terugvinden om de mensheid voor een catastrofe te behoeden ... 


Lees meer...


_____________________________________________________________________________________________


4    ONDERNEMING PEGASUS (uitgebracht 1979)


Na enige mislukte kernwapen experimenten zijn in het Amazone oerwoud, door genetische veranderingen betreurenswaardige schepsels ontstaan. Men noemt ze de "erfenis van de waanzin". De catastrofe wordt veroorzaakt door verzetsstrijders die de macht van de huidige regering van de Latijns-Amerikaanse Unie wil overnemen. HC-9 en MA-23 van de GWV grijpen in ...


Lees meer...


_____________________________________________________________________________________________


5    C.C.5 STRENG GEHEIM (uitgebracht 1979)


Kapitein Thor Konnat, speciaal agent "in buitengewone dienst" van de GWV, krijgt aan het eind van het jaar 2002 een opdracht, die hem in het nauw drijft. Hij moet uitvinden met wie aardse machtsgroeperingen samenwerken. In de vulkanische onderwereld van Montana exploderen thermo-raketprojectielen.

Ze openen de weg naar de vrijheid ...


Lees meer...


_____________________________________________________________________________________________


6    HEL ONDER NUL GRADEN (uitgebracht 1979)


De "Geheime Wetenschappelijke Verdediging" stuurt majoor Thor Konnat, hun agent "in buitengewone dienst" naar Antarctica. Een onbekende geheime dienst bereidt daar verboden atoomexperimenten voor en dwingt tot slaaf gemaakte mensen naar uranium te delven in de mijnen.

Majoor Thor Konnat en twee medewerkers slaan toe ...


Lees meer...


_____________________________________________________________________________________________


7    OPERATIE MORGENROOD (uitgebracht 1979)


In een geheime atoomfabriek in Canada heeft een fataal ongeluk plaats gevonden. Zonder medeweten van de regering worden de eerste mars raken gelanceerd. Inplaats van de USA landen ze bij hun terugkeer in Oost-Azië. Majoor Thor Konnat, agent "in buitengewone dienst", wordt naar Tibet gestuurd, om te verhinderen, dat de ruimteschepen in verkeerde handen terecht komen ...


Lees meer...


_____________________________________________________________________________________________


8    ELITE - EENHEID LUNAPORT (uitgebracht 1980)


Een reeks van aanslagen doet de "Geheime Wetenschappelijke Verdediging" voor raadsels staan. Door zijn opdracht vliegt majoor Thor Konnat, agent "in buitengewone dienst", naar de maan, waar hij in een steunpunt van de uitgestorven marsbewoners de geniale chirurgen vindt, die mensen in marionetten veranderen ...Lees meer...


_____________________________________________________________________________________________


De beide onderstaande paperbacks Space Report 1 & 2 hebben niets te maken met de hier bovenstaande GWV-serie. Ze zijn alleen toegevoegd omdat ze volgens de inhoudsopgaven ook geschreven zijn door Karl H. Scheer en omdat ze oorspronkelijk zijn uitgebracht door de uitgever van de Perry Rhodan serie: Erich Pabel Verlag K.G. Rastatt.

Op pagina 3 van Space Report 2 staat foutief vermeld dat K.H. Scheer de auteur is van het verhaal 'Het eeuwige wapen'. Beide verhalen echter zijn uit de hand van Dwight V. Swain.1    DE MANNEN VAN PYRRHUS (uitgebracht 1978)


De dertigjarige oorlog tussen de Liga van Vrije Kolonisten en de Terraanse Federatie is eindelijk afgelopen. Er is vrede gesloten. Vrede of alleen maar een wapenstilstand? De toekomst zal het leren. Beide machten zijn door de verschrikkingen van de oorlog volkomen uitgeput. Op Terra (de vroegere planeet Aarde) heerst een enorme werkloosheid, doordat honderdduizenden soldaten geen werk meer hebben ...


Lees meer...


_____________________________________________________________________________________________


2    HET WAPEN DER EEUWIGHEID (uitgebracht 1978)


Op pagina 3 staat foutief vermeld dat K.H. Scheer de auteur is van het verhaal 'Het eeuwige wapen'. Beide verhalen zijn echter uit de hand van Dwight V. Swain.


Jari Corvett gaat op zoek naar zijn vriend Ktar Wassreck. Eenmaal op Vesta ...


Lees meer...
Zorg er voor, dat je de toekomst blijft volgen ... met Perry Rhodan!


Om de complete verhalen van de Perry Rhodan reeks te lezen, de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België, klik dan hier om je te abonneren.

De beheerder van deze web-site heeft geen enkel commercieel belang bij de uitgever van Perry Rhodan. Op deze manier probeert de beheerder bij te dragen om de Perry Rhodan reeks te handhaven.

 


GWV-serie

paperbacks


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina