< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

SPECIAAL

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


REVELL  set modelbouw ruimteschepen SOL en MARCO POLO (uitgebracht 2000)


Twee plastic modelbouw ruimteschepen SOL (↔34,4 mm) en de MARCO POLO (↔19,5 mm) met verf in vier basis kleuren, een penseel, lijm en een exclusieve Duitse paperback editie met de titel 'Das grosse Buch der SOL' (zie hieronder voor meer info).

Formaat van de bouwdoos L58,0 x B38,5 x H7,0 cm.


Eén van Perry Rhodan's belangrijkste ruimteschepen is de MARCO POLO, een ultraslagschip met een doorsnede van 2,5 km. De duidelijke torus is kenmerkend voor de grote ruimteschepen uit het begin van het Perry Rhodan tijdperk.


Het haltervormige ruimteschip SOL is gebouwd in het jaar 3540 met een totale lengte van 8 km en twee bolvormige uiteinden van 2,5 km. Het reist met de bemanning, de zogenaamde Solaners, en de centraalcomputer 'Senica', sinds meer dan 1300 jaar door het universum. Voor de duizenden wezens aan wie het onderdak biedt, is de SOL een eigen wereld geworden en voor hen is een ander leven niet meer voorstelbaar.Illustraties ©: Christoph Anczykowski en Renato Casaro

© VPM KG Rastatt www.Perry-Rhodan.net

© Revell GmbH & Co. KG.

Prijs DM49.95
DAS GROSSE BUCH DER SOLExklusive Revell Sonder-Edition! (Duitse uitgave begin 2000)


Deze exclusieve Duitse paperback editie bevat drie SOL verhalen geschreven door de auteurs Peter Griese (1 & 2) en Michael Thiesen (3).


1) Das Erbe der Pehrtus

2) Der Lange Weg der SOL

3) Irrfahrt durch die Unendlichkeit (die Geschichte des Raumschiffs SOL)


Twee gigantische bollen tot een haltervorm verenigd met een verdikt tussenstuk - dat is de SOL, het legendarische ruimteschip uit het Perry Rhodan- universum.

De SOL is niet zomaar een ruimteschip waarmee men de wereldruimte kan doorkruisen. Zij vormt tegelijkertijd de thuisbasis voor duizenden mensen en buitenaardsen. De SOL is een generatieschip waarvan de bewoners zich aan boord voortplanten, opgroeien, volwassen worden en uiteindelijk sterven.


Perry Rhodan heeft veel avonturen met de SOL beleeft. Eén ervan verteld Peter Giese in zijn roman 'Das Erbe der Pehrtus'. Terwijl hij een weg terug naar de aarde zoekt wordt de onsterfelijke terraan met een gevaar geconfronteerd dat hij in het verleden al eens eerder tegen kwam.


In het middelpunt van 'Der Lange Weg der SOL' - ook van Peter Giese - staat de arkonide Atlan, die eveneens vele jaren heeft doorgebracht aan boord van het generatieschip. Atlan moet een opdracht van de Kosmocraten vervullen, maar onverwachte gebeurtenissen doemen voor hem op.


Met 'Irrfahrt durch die Unendlichkeit' leidt Michael Thiesen een rondreis in door de gehele geschiedenis van het ruimteschip SOL. Vanaf de start in het jaar 3540 tot en met de avonturen in het jaar 4878, het jaar 1291 in de nieuwe galactische tijdsrekening.


Auteurs: Peter Giese en Michael Thiesen

Cover ©: Johnny Bruck

© VPM Verlagsunion Pabel Moewig K.G., Sastatt

ISBN 3-8118-6477-7