< vorige  |  volgende >  |  INDEX

SPECIAAL


Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


ORBIT (winter 1982 nr. 17) – Het tijdschrift voor science fiction & fantasy – Speciaal Perry Rhodan nummer (5e jaargang - nummer 1, uitgebracht op 3 december 1981)


ORBIT verschijnt 4 keer per jaar: herfst - winter - lente - zomer.

Dit nummer van ORBIT is grotendeels gewijd aan een reeks die nu al ruim tien jaar in Nederland een groot succes is en de harten van vele liefhebbers sneller zal laten kloppen.- de PERRY RHODAN reeks. Iedere week lezen ruim 10.000 (tienduizend) fans een nieuwe aflevering van dit ruimte-epos en er zijn inmiddels ruim 500 afleveringen vertaald en verschenen. Reden genoeg voor ORBIT om eens met de auteurs te gaan praten en te werken aan een themanummer. In dit nummer vindt u dan ook twee exclusieve Perry Rhodan verhalen, die nog nooit eerder in het Nederlands zijn verschenen, en een dubbel-interview met een van de oprichters en met de man, die momenteel verantwoordelijk is voor het voortzetten van de reeks. Voor de rest stellen wij u aan de auteurs voor en we verschaffen u een overzicht van dit ongelooflijke ruimte-epos. Misschien mist u de kritiek in dit overzicht, maar wij zijn van mening dat de lezers zelf een oordeel dienen te vormen - en daarvoor kan men kiezen uit de vernieuwde reeks, die momenteel verschijnt, of een van de reeds verschenen afleveringen.

Het beste nieuws voor onze vaste lezers is ongetwijfeld dat de langverwachte verzamelmap nu eindelijk gereed en leverbaar is. Meer hierover elders in dit nummer. Als laatste wijzen wij u nog even op het feit dat bepaalde nummers van reeds verschenen ORBITS uitverkocht beginnen te raken. Dit geldt in het bijzonder voor de Star Wars en Empire Strikes Back nummers, dus als u uw verzameling nog compleet wilt maken, dan adviseren wij u niet té lang meer te wachten.

Rest ons, u met dit nummer veel lees- en kijk plezier te wensen alsmede nu reeds een goede start in 1982!


EEN SOORT KUNST door William Voltz (pag. 4)

DIERBAAR DOOLHOF door Robert Sheckley (pag. 10)

ORBIT DUBBELINTERVIEW met Clark Darlton en William Voltz (pag. 12)

DE TOCHT NAAR EDEN door Clark Darlton (pag. 16)

MOGEN WI U EVEN VOORSTELLEN: Ashton Fisher (pag. 22)

DE PERRY RHODAN REEKS - het Orbit artikel (pag. 27)

BRIEVENRUBRIEK (pag. 34)

HUGO AWARDS 1981 (pag. 35)

C.L.J. COLUMN.....de filmrubriek (pag. 36)

LANDING OP DE AARDE door Gerben Hellinga (pag. 39)

BOEKEN & NIEUWSRUBRIEK (pag. 43)


Auteurs: diversen

Cover © Ashton Fisher

© Uitgeverij Kees van Toorn te Rotterdam

Prijs ƒ5,95