< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

SPECIAAL

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


KAMPF UM TERRA (Engelse uitgave 18-2-2013)


'Perry Rhodan - Kampf um Terra' is een strategie spel dat is gebaseerd op het universum van de Perry Rhodan science fiction serie. Het spel begint met de eerste missie naar de maan, waar Perry Rhodan een beschadigd ruimteschip vindt dat gebouwd is door de Arkoniden. Zij hadden een noodoproep uitgezonden die helaas werd ontvangen door een hagedissenras, de Topsiders, die geïnteresseerd zijn in het plunderen van de Arkoniden  technologie. Met de hulp van de Arkonidische wetenschapper genaamd Crest en een klein nog functionerend schip van het grote ruimteschip, moet Perry Rhodan tegen de hagedissen vechten tijdens het eerste niveau van het spel - ook om de Aarde te beschermen tegen de buitenaardsen.


Het spel zelf is een innovatieve mix tussen 'real-time' strategie en de 'tower defense'. Download ook de gratis app 'Perry Rhodan: Kampf um Terra Schiffsalmanach', dat een complete database van de beschikbare schepen uit het spel bevat en tevens om te controleren of de prestaties van het apparaat voldoende zijn voor het spel.


Taal: Engels

Ontwikkelaar © Gamopolis GmbH

Nederlandse vertaling: © Cornelis van den Ende
Een modern leuk spel dat zich afspeelt in de begintijd van de Perry Rhodan serie. Erg herkenbaar voor deze Perry Rhodan-lezer en daarom misschien het spel te hoog gewaardeerd vanwege sentiment. Altijd fijn als er een modern spel wordt uitgebracht van mijn favoriete serie.


Op 18 februari toen het spel uit kwam heb ik meteen de 1.0 versie van het spel gekocht voor de iPad en ook voor de iMac. De prijzen waren even slikken €10,- voor de tablet is best wel veel (ondertussen verlaagd naar €4,49) en €20,- voor de PC (is nu €8,99). Je krijgt negen niveaus die je op drie manieren kan spelen: als 'rookie', 'pilot' of 'veteran'. Elk niveau begint met erg mooie introducties van de betreffende Perry Rhodan karakters. Ze verduidelijken waar het om gaat en geven aanwijzingen. Het spel met de 'rookie' en de 'pilot' moeilijkheidsgraad heb ik helemaal uitgespeeld; wat vrij gemakkelijk was. Het is veel knallen en een beetje tactiek. Ik ben nu met de 'veteran' moeilijkheidsgraad aan het spelen en het kost me nu veel moeite en het is een hele uitdaging om er doorheen te komen.


Het spel is grafisch gezien vrij simpel maar zit goed in elkaar en de geluidseffecten klinken prima. Alles werkt goed voor een 1.0 versie. De ruimteschepen almanak die je er gratis bij kan krijgen is leuk maar niet echt noodzakelijk voor het beter begrijpen van het spel. De versie voor de telefoon of tablet is volkomen identiek aan de PC versie. Best raar dat je dan zoveel meer moet betalen voor de PC versie?


Elke Perry Rhodan lezer wil dit spel gewoon hebben op zijn telefoon of tablet en heeft daar misschien wel €10 voor over. Maar voor elke andere speler is dit spel te duur met te weinig variatie en spelniveaus. Als het twintig spelniveaus zou hebben is het ook voor de niet Perry Rhodan kenner aantrekkelijk om te kopen en bereik je misschien een veel groter publiek.


Recensie © Cornelis van den Ende

10 maart 2013