< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

SPECIAAL

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


EMBLEEM Roi Danton - Francis Drake (Duitse uitgave januari 2003)


Dit embleem, met een formaat van 8 x 8 cm, bevat het wapen van de vrijhandelaren. De koning van de vrijhandelaren noemde zich Roi Danton en zijn ruimteschip heette de Francis Drake. Het embleem zat bij de 7e speciale uitgave van een Perry Rhodan hoorspel dat werd uitgebracht door het Duitse bedrijf Eins A Medien, het embleem is vermoedelijk ontworpen door Martin Frei.


De gelimiteerde exemplaren van 999 stuks verschenen tijdelijk, net na de normale uitgaven. Deze Perry Rhodan-hoorspelen werden verpakt in een zilver-glimmend metalen blik en de Atlan-Traversan-hoorspelen in een kleurig aangebracht verpakkingskarton. Elk bevatte twee bijlages:

- Een kleurige stoffen-embleem, als onderscheidingsteken van het ruimtevaardersuniform, dat paste bij het schip dat in het betreffende hoorspel een belangrijke rol speelt.

- Een tweekleurige zeefdruk met een portret van een Perry Rhodan figuur, door de kunstenaar genummerd en gesigneerd.


Roi Danton's eigenlijke naam is Michael Reginald Rhodan. Hij is de zoon van Perry Rhodan en Mory Rhodan Abro. Hij is de tweelingbroer van Suzan Betty Rhodan Waring en werd op 16 Augustus 2405 in Terrania geboren. Hij is 8 minuten jonger dan zijn tweelingzus. (PR 291) Perry Rhodan noemde zijn tweede zoon liefdevol "Mike". Hij ontving in het jaar 3460 zijn cellenactiveerder op de biologische leeftijd van 58 jaar. Zijn ruimteschip werd genoemd naar het Engels kaperschip Sir Francis Drake.


© Eins A Medien

Nederlandse vertaling © Cornelis van den Ende