< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

SPECIAAL

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


45 YEARS - Operation Stardust - An interstellar song collection (Duitse uitgave september 2006)


Dit is een Perry Rhodan jubileum uitgave audio CD. In 2006 werd de 45e verjaardag van de Duitse science-fiction reeks gevierd. Omdat het verschil tussen science fiction en psychedelische progressieve rock muziek niet zo groot is was ook een groot aantal Duitse en enkele Amerikaanse muzikanten bereid om een eerbetoon bij te dragen aan de voormalige beheerder van de Verenigde Solaire Imperium.

Bij het doornemen van de lijst van deelnemende muzikanten springen een paar bekende namen uit de Duitse scene in het oog zoals Fantasyy Factoryy, The Electric Family, Centrozoon, Zeitloop Sula of Bassano. Er zijn ook een paar minder bekende bands, maar het is ook de moeite waard om die te beluisteren. Bovendien, verrassend, zijn de Amerikanen OSI en Mushroom vertegenwoordigd. OSI helaas alleen met een nummer van haar album "Free". De overgrote meerderheid van de tracks op Operatie Stardust zijn eerste edities - Uitzonderingen: de nummers van ISLO Mob, The Electric Familie en Zeitloop.

Wat buiten het muziek thema valt is het lied van de Kassierer, wat allesbehalve futuristisch klinkt - of misschien op een bijzonder verouderde manier... - weet het te inspireren, vooral door de intieme kennis van de Perry Rhodan serie ("Perry, Perry, toon ons de sterren, jij ridder van de diepte en meester van de toekomst. In het land achter de materiebron gaat de tijd oneindig snel...." ).

Muziekaal gezien gaat de reis van de psychedelische jaren 60 tot en met de moderne elektronische 21e eeuw. Natuurlijk is voor de PR-fan de CD de moeite waard als gevolg van het Perry Rhodan thema en het is een waardige jubileum bijdrage. Maar ook voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de hedendaagse Duitse Psychedelic biedt 'Operation Stardust' veel. Fan of geen fan - het album is leuk en maakt je nieuwsgierig naar meer muziek van de betrokken bands.


Audio CD, afspeeltijd: 51:32, prijs:  €6.99


Label © Tribal Stomp/Dred Fox Productions (Cargo), 2006

Recensie © Christian Rode

Bron http://www.babyblaue-seiten.de/index.php?content=review&albumId=8565

Nederlandse vertaling © Cornelis van den Ende