< vorige  |  volgende >  |  INDEX

1 - 12


Maanbrein

Ruimteschip Promeet - de fantastische avonturen van Arn Borul – Barnett serie … … …


12    RUIMTESPRONG NAAR MORAN (uitgebracht 1977).

DE FANTASTISCHE AVONTUREN VAN ARN BORUL.


Met dank aan Carl Thieme uit Zoetermeer die de paperbacks van deze reeks 'Ruimteschip Promeet' belangeloos beschikbaar stelde voor deze website.In de Duitse serie is dit nummer 22 en volgens meerdere Duitse websites is de auteur Bert Stranger een pseudoniem van Kurt Brand.


Op de planeet Moran in het Kyl-zonnestelsel dreigt een totale ondergang voor de 2500 overlevenden, die na de verschrikkelijke catastrofe hun dagen slijten in de van zuurstof voorziene holen in het Paily-gebergte. Want de substanties, die nodig zijn voor de zuurstofproduktie raken op en dan zal ook de laatste Moraan op deze verwoeste en vergiftigde planeet ten onder gaan.

Nog steeds blijft de hoop gevestigd op hun rasgenoot Arn Borul, die, na de terugkeer van de PROMEET en diens bemanning op Suuk, alles in het werk stelt om in de KYL, het 1500 jaar oude ruimtevaartschip van zijn voorvaderen, het contact te herstellen met het Gewelf der Kennis om van de Oude Meesters de coördinaten van zijn vaderlands zonnestelsel te vernemen.

Dank zij een groep technici van de HTO weet men de KYL startklaar te krijgen en onder enorme spanning wordt-de vlucht door de halo van Suuk ondernomen om buiten deze ring een positie in te nemen, vanwaar men de coördinaten van de Kyl-zon kan vernemen.

Thorso Ghinu maant tot grote spoed, omdat gebleken is, dat er op Moran een van die zwarte ruimteschepen, die eens dood en verderf over de planeet gezaaid hebben, is achtergebleven en aanstalten maakt het Gewelfder Kennis te vernietigen. Thorso Ghinu bevindt zich in dat Gewelf samen met Junici, het sterrenmeisje van Am Borul.

'Haast u! Haast u' is de enige oproep, die steeds weer opklinkt. Moran is gedoemd volkomen ten onder te gaan ...


Oorspronkelijke titel: Raumsprung nach Moran

Auteur: Bert Stranger

Omslag: © M.S.

Nederlandse vertaling: ?

© Uitgeverij Barnett Productions, postbus 15612 te Den Haag

Prijs ƒ2,25