< vorige  |  volgende >  |  INDEX

1 - 12


Maanbrein

Ruimteschip Promeet - de fantastische avonturen van Arn Borul – Barnett serie … … …


10    OVERGANG NAAR DE EEUWIGHEID (uitgebracht 1977).

DE FANTASTISCHE AVONTUREN VAN ARN BORUL.


Met dank aan Carl Thieme uit Zoetermeer die de paperbacks van deze reeks 'Ruimteschip Promeet' belangeloos beschikbaar stelde voor deze website.In de Duitse serie is dit nummer 19.


Om het ruimteschip aan een grondig onderzoek te laten onderwerpen, besluit de bemanning van de PROMEET terug te keren naar de HTO-Corporation op Terra.

In het gebied van ons zonnestelsel, dat de PROMEET doorkruist, vindt een atomaire explosie plaats. Is dit superieure ruimte-vaartuig, uitgerust met zijn Borul-sprongdrijfwerk ten onder gegaan?

Door één van de aggregaten, afkomstig uit de ruimtekogel achter Pluto, wordt het mogelijk deze ruimteramp te analyseren. Dan blijkt dat niet de PROMEET, doch een ander ruimteschip door een atomaire explosie ten onder is gegaan!

Wanneer vlak daarop een schokgolf door ons zonnestelsel trekt, die doet vermoeden dat er wederom een transitie plaats heeft gevonden, is het voor Harry T. Orell, eigenaar van de grootste ruimtescheepswerf ter wereld, zeker dat de PROMEET nog bestaat!

Maar waarom kan men dan geen contact krijgen met de bemanning? Welk schip is door de atomaire explosie vernietigd? Wie waren de bemanningsleden? Wie is de eigenaar?

Harry T. Orell besluit tot een grootscheeps onderzoek in samenwerking met de Ruimte- en de Wereld-Politie. Langzaam maar zeker komt men achter de waarheid! Zal men de PROMEET en zijn bemanning ooit nog terug zien?


Oorspronkelijke titel: Transition in die Ewigkeit

Auteur: Kurt Brand

Omslag: © M.S.

Nederlandse vertaling: ?

© Uitgeverij Barnett Productions, postbus 15612 te Den Haag

Prijs ƒ2,25