< vorige  |  volgende >  |  INDEX

1 - 12


Maanbrein

Ruimteschip Promeet - de fantastische avonturen van Arn Borul – Barnett serie … … …


7    PLANEET DER TWEELINGEN (uitgebracht 1977).

DE FANTASTISCHE AVONTUREN VAN ARN BORUL.


Met dank aan Carl Thieme uit Zoetermeer die de paperbacks van deze reeks 'Ruimteschip Promeet' belangeloos beschikbaar stelde voor deze website.In de Duitse serie is dit nummer 13.


Twee van de vreemde ruimtevaartuigen werden hoog boven de planeet Riddle door onderscheppingsjagers uit de defensie-centrale vernietigd, terwijl het derde verdreven werd. En tussen de wrakstukken zweefde een ruimtepak, dat steeds groter en ronder werd en door Arn Borul aan boord van de PROMEET werd gehaald.

Hoe groot was ieders verbazing toen er twee mannen uitkropen, een tweeling met waterhoofden zonder neus en enorm grote ogen. Zij hadden een groene huid en slechts vier vingers.

Toen de PROMEET de tweelingwezens naar hun thuisplaneet hadden gebracht, brak de hei rond de bemanning los. Het stond voor iedereen vast, dat zij de planeet Ratin nooit meer zouden verlaten. De rechtbank had hen veroordeeld tot de doodstraf op beschuldiging van het vernietigen van twee Ratinse ruimtevaartuigen en poging tot moord op de geredde tweelingen door middel van uithongering.

Wat konden zij ondernemen tegen de vier meter grote robots, die een dodelijk straalvuur om zich heen verspreidden?

En dat terwijl zij zelf op de rand van de hongerdood balanceerden, omdat hun lichamen het voedsel van Ratin niet verteerden. Binnen enkele dagen zou een totale instorting volgen.

Zouden de Chuta-tweelingen dan toch nog uitkomst kunnen bieden?

Bestond er dan toch nog een mogelijkheid om deze planeet, waar de bevolking tot ondergang gedoemd was, heelhuids te verlaten.

Het was de moeite van het proberen waard! Het vonnis luidde tenslotte: dood door verbranding in hete olie!


Oorspronkelijke titel: Planeet der Zwillinge

Auteur: Kurt Brand

Omslag: © M.S.

Nederlandse vertaling: ?

© Uitgeverij Barnett Productions, postbus 15612 te Den Haag

Prijs ƒ1,95